Sorunlar derya olmuş, bense küçük bir sandal... Yardım???

erkin58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle sorunlar Win7'yi kurduktan sonra ilerleyen günlerde başladı. Win7'yi ilk kurduğumda hiçbir sorun yoktu. Fakat Win7 İngilizce olduğu için kaldırıp türkçesini kurdum. Yeni kurduğum sistemde herhangi bir şeyle uğraşırken yaklaşık 5-10dk arasında değişen süreler içinde HDD'den sesler gelip kilitleniyordu. Win7'yi kaldırıp tekrar kurmayı denediğimde artık bu sefer, yükleme sırasında pc yeniden başlatılıp "Yükleme Tamamlanıyor" derken ekran çözünürlüğünü ayarlayıp ekran kararıp geri geldikten sonra HDD’den sesler gelmeye başladı ve yine kilitlenmeler oldu. Yükleme hiç devam etmiyor yani. HDD’lerden Seagate 120GB’lığı söktüm Samsung 250GB’lığa kurulum yapmaya çalıştım ama yine sesler geldi. Daha sonra bir Samsung’u söktüm Seagate’e kurulum yapmaya çalıştım ve yine aynı sesler geldi. Daha sonra farkkettim ki her iki HDD de aynı anda ses çıkarıp kilitleniyor. Bu sefer başka bir HDD takıp kurulum yapmayı denedim ama yine aynı sesler geldi, farklı HDD olmasına rağmen. Yani sorunun HDD’lerden kaynaklamadığına kanaat getirdim. Ekran kartındandır belki diyerek, farklı bir ekran kartı taktım, kurulum yaptım ama yine aynı sesler geldi HDD’lerden.

Win7’den artık vazgeçtim, sorunu bulamadım o konuda ama şimdi de başka sorunlar var ortada: Son bi kaç gündür pc’yi ilk açtığımda kasa açılıyor ama monitöre görüntü gelmiyor. Bazen kendi kendine ya reset atıp açılıyor ya da yine kendi kendine kasanın gücü kesilip tekrar açıyor. Uzun bi süre monitöre görüntü gelmiyor. Bu hususta da yine belki ekran kartındandır diyerek farklı bi ekran kartı taktım ama sonuç yine aynı. Bi süre açılmasını bekliyorum açılmayınca kasandan pcyi kapatıp elektriğini de tamamen kesip tekrar açıyorum ancak bu şekilde monitöre görüntü gelebiliyor.

Şu anda XP kullanıyorum. XP’de de masaüstündeyken herhangi bişeyle uğraşırken ya da oyun oynarken HDD’lerden yine sesler gelip kilitleniyor. Reset vermek zorunda kalıyorum. Ama daha önceden olmuyordu. Win7 ile haşır neşir olduktan sona başladı bu sorun. Fakat sürekli olmuyor. 2 HDD olduğu için tam çözemiyorum hangisinin domuz gribi kaptığını:))

Bundan 1 yıl kadar önce bi elektrik kesintisi olmuştu. PC yeniden başlattığımda HDD’lerden şu anki sesler gelmişti ama sürekli ses yapmıyordu. Arada bir çıkıyordu ses. Hatta bi süre sesler kesilmişti; taa ki Win7’yi kurup bu sorunlarla karşılaşana kadar. İşte şu sıralarda HDD’lerden ses gelip kilitlenmeler arttı.

Şimdi sorum: Ramlerden kaynaklanan bir sorun yüzünden HDD’ler böyle yapabilir mi? Tek sorun HDD’lerden diyebilir miyiz? Anakarttan, ramlerden ya da PSU’dan kaynaklanan herhengi bir şey olabilir mi?

Yorumlarınızı, cevaplarınızı dört gözle bekliyorum. Bu sorunlar artık tak etti canıma. Lütfen yardımcı olur musunuz?

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yüksek ihtimalle harddiskinda bad sector var.

Yada daha kötüsü kafa bozulmuş olabilir.

HdTune ile yavaş test edip diskinde hata varmı görebilirsin.

Win7 ile alakalı olacağını sanmıyorum.

Tavsiyem önce low level format at sonrasındada yavaş format ile disklerini formatla. Bunlardan sonra HdTune ile tekrar test et.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Dostum sen zaten HDD'lere elektrik vermişsin,Windows 7 ile alakası olan bir durumdeğil olacağı varmış Windows7 yüklerken olmuş hemen işletim sistemini suçlamana gerek yok.Birkere donanımlar elektiriğe maruz kaldımı o donanımdan hayır beklemek yanlış bence,hemen olmaz ama bire süre sonra işte sende olduğu gibi sorunlar yaşanır yapman gereken yeni HDD almak.

erkin58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşletim sistemine çamur atmıyorum. Bu kasada Win7yi kurunca o şekil sorun çıkıo fakat eski kasaya kurduğumda sorunsuz kuruor. Yeni kasadaki sorunu çözemedim ekran kartı diil, HDD de diil 3 tene denedim çünki. Ya anakart ya ram ya PSU...
Şimcik HDTune sürekli hız taratması yapıorum error scan de yapıorum ama kırmızı bir bölge yok. Fakat Seagate HDD Max: 55 Min: 1 ila 3 MB arasında, Samsung HDD Max: 101 Min 60 ila 70 Mb arasında değişio. Diğer yandan HDDlere CHKDSK yaptırdığımda bozuk kesim hep 0(sıfır) olarak görünüor. Bu şekilde de bad sektör olmaz diorum ama cazur cuzur sesler gelip kitlenio velet.

Bu ilk açılışta monitöre görüntü gelmemesinin sebebi ne olabilir. Farklı ekran kartı da denedim ama aynı

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Sorunun 3 yerden kaynaklandığını düşünüyorum ; (üçünden birinde sorun olduğunu düşünüyorum,hepsinin değil.)
1) Sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum.ki biraz emin gibiyim anakarttan olduğuna :)
2) düşükte bi ihtimal olsa hdd'lerden şüphem var
HDD Life programını kurup değerlere bakarsanız anlayabiliriz gibi geliyor.
3)son olarak sorun psu'dan olabilir.
Kontrol etmekte bi fayda var derim.