Sorun nerde olabilir acaba?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oski53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşik 1 aydir ugraşiyorm bir türlü çözemedim yapmadigim şey kalmadi...oyunlarda hala kasma hala kasma en dandik bişy istemeyen oyunlarda bile özellikle stratejilerde bile kasma var ör: stronghold crusadier vs vs....tek aklima takilan şey ana karttan yapabilirimi?bilmiyorum ama sizin fikirlerinizide merak ediyorum hard disk degiştirdim yok ekran karti degiştirdim yok özelliklerini yazim sizin fikrinizi bekliyorum
İntel q9650 3ghz işlemci
Asus P5q anakart (bunda bir sorun olabilirmi)
Zotac gtx 590 ekran karti
8 gb ddr 2 ram
xmaintek 1200w güç kaynagi...
win 7 home pre orjinal x64
gerekmez ama eset orjinal 5.0.95 zaten yeni format attim
baştan soylim virüs var yada yeni driverlerini güncelleyin demeyin son yükledim hepsini sitelerinden çekip...sorun donanimsal olabilir...biraz ilgilenebilirmisiniz...?tşkler şimdiden...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
öncelikle geçmiş olsun. sorunun çözümünü ancak denemeyanılma yöntemi ile bulabilirsin. ekran kartı ve hdd kaynaklı değilse anakart ve ram kalır geriye. seninle benzer sistemi kullanan birinde denemeler yapman lazım.

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ancak dediginiz gibi deneme yanilma yoluyla yapicaz yarin tamirciye gidicem ve benim bu sistemi çikartip ordaki ana karta takip denicez...sorun ana karttaysa nasil bir kart alim?marka ve oneri?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
soket 775 için eskisi kadar çok seçenek yok. bütçeniz dahilinde, aklınıza yatan bir model tercih edeceksiniz. :)

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.vatanbilgisayar.com/Anak...sb-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=42247 eger sorun ana kartta ise şunu alsam bir sorun olrmu uyumsuzluk ve buna uyucak bir ram onerirmisiniz max sanirsam 8 destekliyor..
şunu alsam desteklermi sundan soruyorum sitesine girip destekleyen ramlardan bulamadim sizde bir bakarsaniz sevinirim sanirsam 8 gb destekliyor en fazla..
sunlara bir bakin lütfen
http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/...v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54888
http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/...9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53562
http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/...v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51952
bunlar olurmu yada kullanabilcegim ram istiyorum?

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
seçtiğin anakarta o ramler olur.
ramlerini değiştirmek istemezsende combo anakart alıp ddr3 alana kadar ddr2lerini kullanabilirsin..

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ekran kartın aşırı ısınıyorsa yapabilir, darboğaz sorunu da olmaz heralde.

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun güç kaynaginda sanirsam ekran kartinin istedigi yaziyor çevirirseniz sevinirim çnkü bugun bilgisayarciya gittim bakmadigimiz kalmadi sorun büyük ihtimal güç kaynagi yada ekran kartinda...benimkisi sanirsam 600w gücünde çalişiyor bunu nerden anlayabilriz?güc kaynaginin kac watt ta çaliştigini?üzeründe 1200 yaziyor ama kac gücünde çaliştigni ogrenmek lasim
ekran kartinin kutusunda şoyle yaziyor
minimum 700w or greater system power supply(with a minimum 12v current rating of 50A)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
sorun güç kaynaginda sanirsam ekran kartinin istedigi yaziyor çevirirseniz sevinirim çnkü bugun bilgisayarciya gittim bakmadigimiz kalmadi sorun büyük ihtimal güç kaynagi yada ekran kartinda...benimkisi sanirsam 600w gücünde çalişiyor bunu nerden anlayabilriz?güc kaynaginin kac watt ta çaliştigini?üzeründe 1200 yaziyor ama kac gücünde çaliştigni ogrenmek lasim
ekran kartinin kutusunda şoyle yaziyor
minimum 700w or greater system power supply(with a minimum 12v current rating of 50A)
12volt kanalından 50A veren psu istiyor heralde, psunun özelliklerini felan yazmanız lazım, ayrıca gerçek güç nasıl hesaplanıyor onu unuttum.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Psu görünürde ekran kartına yetiyor, 12volttan 50 amper verdiğini görmedim ama. Bu konuda tam emin değilim ama siz ekran kartınınyanında molex to 8 pin cevirici felan verildiyse onlara bir bakın ekran kartına tek tek takarak deneyin. Psuda hangi kablodan kaç amper verdiğini gösteren molex kablo varsa onu ekran kartına takarak deneyin, en yüksek olanı takın ama.

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
psu güç kaynagi ozelliklerinde kitapçiginda söyle bir ibare var 12v4 600w 12v2 600w yani ayri ayri güç veriyor ve A lari 12v4 dün 36A 12V2nin 20A
sanirsam desteklemiyor....600w lik güç geliyor....bir sorum olcakti ama bir girişine 6+2 girişli taksam yani 12v4 digerine ise 12v2 lik 6lik taksam 600 600 die 2 yerden alrimi acaba? tşkler...

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
psu güç kaynagi ozelliklerinde kitapçiginda söyle bir ibare var 12v4 600w 12v2 600w yani ayri ayri güç veriyor ve A lari 12v4 dün 36A 12V2nin 20A
sanirsam desteklemiyor....600w lik güç geliyor....bir sorum olcakti ama bir girişine 6+2 girişli taksam yani 12v4 digerine ise 12v2 lik 6lik taksam 600 600 die 2 yerden alrimi acaba? tşkler...
Siz 1200W demediniz mi psu için?
Ekran kartında iki tane pin girişi varsa bir de kanal 4(12v4) ve kanal 2yi beraber takarak deneyin, iki tane pin varsa çeviriciyle beraber takılır heralde.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Dostum donanım özelliklerinde birbiriyle uyuşmayan veya yetersiz gelip darboğaz yaratacak bir durum göremedim.Sistemin gayet iyi hatta çok iyi.Özellikle ekran kartın birinci sınıf.PSU 1200 watt ise yarı yarıya güç verme ihtimali az olsa bile hadi diyelim en berbat en dandik durumda 600 watt verir ve 600 watt senin sistemine yeterde artar bile.Hatta SLI yapsan bile yeter 600 watt.İşlemcinde eski nesil olsa bile 4 çekirdekli ve hala iyi bir ekran kartıyla oynatamayacağı oyun yok.Bundada bir problem yok.Anakartta bir sorun olupta oyunları veya bilgisayarı kastıracak yavaşlatıcak bir durumla şu ana kadar hiç karşılaşmadım ama en düşük ihtimal olarak değerlendiriyorum anakart ya da PSU bozuk veya arızalı olabilir.Eğer bilgisayarcıda bir sorun çıkmadıysa bu ikisinden birinde sorun var demektir.Özellikle bu gibi durumlarda kesinlikle deneme yanılma yoluyla çözüm bulunur.

Sana başka tavsiye olarak anti virüsü kaldır ve windowsda arka planda çalışan gereksiz programları kaldır ve sil.En önemlisi windows olay günlüğünü iptal et.

Edit:Şimdi güç kaynağının resmine baktım birinci sınıf en kaliteli markalardan birini ürünü.Ayrıca 80+ sertifikası var.Buda demek oluyorki bu PSU en kötü durumda bile vaat edilen gücün %80 inini verir.Yanı 1200 watt yazıyorsa bu PSU en kötü durumda 960 watt güç verir.PSU tarafından bir sorun yok.Tabi arızalı değilse.Ekran kartın, Ram'lerin ya da işlemcinde bir arıza olabilir.Kısacası her donanım parçanda arıza olabilir.Bunuda sadece deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsin.

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amperlerinde bir sikinti var sanirsam...kasma problemi söz konusu resimlerine baktiysanirz ozellikle üsten 5ci resme ekran kartinin istedigi minimum 700 w ama güc kaynagi 600 veriyor ve amper olarak baya zayif 36 ya 50a 50 istedigi için pc açilişinda daha yakalik 1.5 dakika bekliyorm ayni sisteme bilgisayarcida gtx 220 nvida taktik sistem 30 saniyede açildi...benim eski ekran kartim varken de zotac gtx275 varkende sistem hemen açiliyordu....mutemelen güç kaynagindan....
bu PSU en kötü durumda 960 watt güç verir
bende ogle saniyordum ama resimlerine baktignizda adamlar resmen bizi keklemiş resmen 600 geliyor...12v4 girişli şu an ve gelen wat bakin kac?

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bence yeterli amper vermeme sebebi arıza olduğundan, bi istersen ara psunun müşteri hizmetlerini. Yardımcı olabilirler. İki ayrı kanaldan bağlantı yapınca yetmesi gerekir. Bütün molexleri çeviriciyle beraber deneyin anca öyle bişi bulunur.

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediginiz yaptim fakat sonuclar hepsi ayni....şöyle bir durum var dün bilgisayarci emanet gtx 220 nvida verdi onu taktigimda pc açilişinda 15 saniyede açildi pc fakat bu karti taktigim an 1.5 dakikadan once pc açilmiyor ve kasmalar şöz konusu....sanirsam karti tam beslemiyor amper veremiyor mesela şu güç kaynagina bakin burdakindakinle benimki arasinda dünyalar kadar fark var ve bu tam destekliyor sanirsam.....http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6662 buna bir bakin bu uyumluysa sayet gidip alicam

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
82 amper veren kanalı var sorun çıkarmaz belki ama arızayı kesin tespit etmeden onu almak hata olur.