Sorun, N8'i sizin için özel olarak inceleyelim

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
TRngK.jpg

N8 incelememizde hangi sorularınıza cevap bulmak istediğinizi bu başlık altında belirtirseniz, incelememizde elimizden geldiğince cevaplamaya çalışacağız.

Ne kadar çok soru = o kadar bilgilendirici inceleme :cool:

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Kendi web tarayıcısı flash ın bol olduğu sitelere girince donuyor mu ? :D

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
oyun performansı ve oynanabilirlik ne alemde

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Multi touch özelliği nasıl ? iPhone gibi akıcı mı ? Resimleri çift parmakla büyütüp küçültebiliyomuyuz ? HD video çekiminin 25 fps olmasının bir dezavantajı var mı? HD videoyu telefonda izlerken donma oluyor mu? Telefonun üzerindeki hoparlörün ses çıkış gücü tatmin edici mi? Kapasitif dokunmatik ekranını iPhone'la kıyaslarsak dokunmatik açısından nasıl bir fark var?

Benim şimdilik merak ettiğim sorular bunlar.Aklıma başka sorular gelince buraya yazarım yine.Teşekkürler.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Özel bir uygulama ile 30 fps'ye çıkarılabiliyormuş video çekimi. 30 fps ile yapıldığında kalitede nasıl bir durum ortaya çıkıyor?

Dokunmatik ekranı iphone ve diğer dokunmatik telefonlara göre nasıl?

Bir de ekranının her tarafının dokunmatik olmadığı gibi bi mesaj görmüştüm forumda. Bu doğru mu?

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Kendi web tarayıcısı flash ın bol olduğu sitelere girince donuyor mu ? :D
İncelemede bu konuya özel olarak değineceğim, sorunuz için teşekkürler.

oyun performansı ve oynanabilirlik ne alemde
Sorunuz için teşekkürler, notlara ekledim.

Multi touch özelliği nasıl ? iPhone gibi akıcı mı ? Resimleri çift parmakla büyütüp küçültebiliyomuyuz ? HD video çekiminin 25 fps olmasının bir dezavantajı var mı? HD videoyu telefonda izlerken donma oluyor mu? Telefonun üzerindeki hoparlörün ses çıkış gücü tatmin edici mi? Kapasitif dokunmatik ekranını iPhone'la kıyaslarsak dokunmatik açısından nasıl bir fark var?

Benim şimdilik merak ettiğim sorular bunlar.Aklıma başka sorular gelince buraya yazarım yine.Teşekkürler.
Sorularınız için teşekkürler, notlara ekledim. Ancak "tatmin edicilik" göreceli bir kavram olduğu için ses yüksekliği ile ilgili sorunuza almak isteyeceğiniz şekilde bir cevap verebileceğimizi sanmıyorum.

Özel bir uygulama ile 30 fps'ye çıkarılabiliyormuş video çekimi. 30 fps ile yapıldığında kalitede nasıl bir durum ortaya çıkıyor?

Dokunmatik ekranı iphone ve diğer dokunmatik telefonlara göre nasıl?

Bir de ekranının her tarafının dokunmatik olmadığı gibi bi mesaj görmüştüm forumda. Bu doğru mu?
Sorular için teşekkürler, notlara ekledim. Ancak şu "ekranının her tarafının dokunmatik olmaması"nı tam olarak anlayamadım?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Ya biri forumda öyle bir mesaj yazmıştı. Dediğine göre ekranın bir bölümü dokunmatikmiş.Küçük bir kısmı dokunmatik değilmiş. Üst tarafı mı ne.

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Ya biri forumda öyle bir mesaj yazmıştı. Dediğine göre ekranın bir bölümü dokunmatikmiş.Küçük bir kısmı dokunmatik değilmiş. Üst tarafı mı ne.
İyi saçmalamış :) Yok öyle birşey, altında piksel olan her alan dokunmatik katmana sahip.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Birde GeceBekcisi aklıma gelmişken hoparlörler Dolby Digital, özel ayar istiyor mu yoksa direk ayarlı mı? Tercihlerden veya Müzikçalardan yapıyoruz mu her zaman ki gibi.

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ses kalitesi nasıl? Bizi tatmin eder mi? Performansına göre fiyatı nasıl? Uygun mu?

okanb3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence daha çok yazılımsal mânada değerlendirilmeli. Kullanıcı açısından beğenip beğenmediğiniz özelliklerin incelemede yer almasını isterim şahsen.
Örnek vermek gerekirse; 5800'da galeriyi açmak için vs. iki kere üst üste tıklamak gerekiyormuş.

Özellikle telefonun dokunmatiği birçok kullanıcı tarafından merak konusu.*

Telefonu media player gibi kullanabiliyor muyuz? Yani HD bir filmi flash disk'e atıp, ardından bunu OTG özelliğiyle N8'e bağlayıp, N8'i de HD bir televizyona bağlayıp görüntüyü HD olarak güzel bir şekilde oynatabiliyor mu bir de onu merak ediyorum açıkcası.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Telefonu bağlayıp HD film tabiki de izleyebilirsin

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Sorularınız için teşekkürler, notlara ekledim. Ancak "tatmin edicilik" göreceli bir kavram olduğu için ses yüksekliği ile ilgili sorunuza almak isteyeceğiniz şekilde bir cevap verebileceğimizi sanmıyorum.

Şöyle diyim o zaman.5800 XM'nin hoparlörü çok güçlü ses veriyordu ancak çok net değildi.5800'le kıyaslarsak N8'in hoparlörü güçlü ve net mi yoksa tam tersimi ya da her ikiside mi?

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Şöyle diyim o zaman.5800 XM'nin hoparlörü çok güçlü ses veriyordu ancak çok net değildi.5800'le kıyaslarsak N8'in hoparlörü güçlü ve net mi yoksa tam tersimi ya da her ikiside mi?
Peki, şimdi daha net oldu. Şu an elimde ne 5800 ne de N8 bulunmadığından cevap vermemem ancak cevabı incelemeye yetiştirmeye çalışırım.

atoubo06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Walla ben aldım 1 hafta oldu dokunmatikde herhangi bi sorun yok video çekimi ve foto çekim kalitesi süper hoparlörü kamera yanında tatmin edici bi ses oranı mevcur HD video izlerken en ufak bi takılma sorunu görmedim netten video izlerkende herhangi bi takılma olmadı gayet güzel bi cihaz herkese tavsiye ederim

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Benim de merak ettiğim kapalı alanda felan GPS performansı nasıl, ve de wi fi çekim gücü? Telefonda GPS var ama sadece 1 kere onunla ilgili yorum görmüştüm:)

ByAdmin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İncelemenin tamamlanıp yayınlanması kaldığını duymuştum ama bu sorular niye şimdi?

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
İncelemenin tamamlanıp yayınlanması kaldığını duymuştum ama bu sorular niye şimdi?
İncelemenin yayınlanacak kısmı bitti bitmesine ancak yayınlamadan önce yapılması gerekenler yüzünden yayınlanması geciktiğinden inceleme yayınlanana dek içeriği geliştirmek adına.

x_click

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
belli bir tarih ver hocam gittiğin site bi anda patlattı video incelemeyi ondada hata bulduysan onlarıda yaz:) biz yarın bu gün çıkçak diye bekliyoruz incelemenin ama dahada beklicez galiba.

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
belli bir tarih ver hocam gittiğin site bi anda patlattı video incelemeyi ondada hata bulduysan onlarıda yaz:) biz yarın bu gün çıkçak diye bekliyoruz incelemenin ama dahada beklicez galiba.
Var orada da kimi hatalar, gerekli yerde gereken şeylere elbet değineceğim.

İnceleme tarihi içinse önümüzdeki haftayı verebilirim çünkü bu hafta bayram tatili nedeniyle ofis kapalı olduğundan yetişmesi gereken işleri yetiştirmem imkansız.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bende birçok arkadaşımızın belittiği gibi:
1-Web browser Performansı(özellikle flash destekli sitelerde)nasıl?
2-Hoparlarün ses yüksekliği(5800 a kıyasla),ses kalitesi ve hoparlörün konumu bir dezavantaj oluşturuyormu?
3-Wi-fi çekim kalitesi vede gps performansı nasıl?
4-Cihazın genel hızı ve akıcılığı tatmin edicimi?
GeceBekcisi arkadaşım şimdilik bunlar umarım değerlendirmeye alırsın,şimdiden teşekkürler

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ses
Görüntü Kalitesi
Dokunmatiği
Performansı
Eğlence
Kalite
Dayanıklılık
Güvenlik
Batarya
Kulaklık
Genel olarak ayrı ayrı diğer telefonlarla(iphone4,xperia10,samsung wawe,galaxy s...) karşılaştırıldığında ne kadar iyi hani sdn yapıyordu ya ekran kartlarını grafik olarak karşılaştırıyordu onun gibi birşey birde genel olarak diğer telefonlarla karşılaştırıldığında ne kadar puan alır.Yani incelemenin sonunda cevaplarsınız bu soruyu herkesin de kafasını düzeltir herhalde.

...HaN...

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kulaklığı takmadan radyo sesi dışarı veriliyormu??
n82 de çift hoparlör var ve ikiside yanlarda...N8 de arkada tek hoparlör var...acaba bu yeterli gelecekmi???

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Bende birçok arkadaşımızın belittiği gibi:
1-Web browser Performansı(özellikle flash destekli sitelerde)nasıl?
2-Hoparlarün ses yüksekliği(5800 a kıyasla),ses kalitesi ve hoparlörün konumu bir dezavantaj oluşturuyormu?
3-Wi-fi çekim kalitesi vede gps performansı nasıl?
4-Cihazın genel hızı ve akıcılığı tatmin edicimi?
GeceBekcisi arkadaşım şimdilik bunlar umarım değerlendirmeye alırsın,şimdiden teşekkürler

Bu sorulara ilaveten bir de genel dokunmatik performansı, tepki süresi, kamera (fotoğraf ve hd video kaydındaki başarı durumu) nasıl diye eklersek zaten Nokia N8 inceleme isteği olacak bu, tam da sizin yapmak istediğiniz gibi. :D

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Web sitelerini açma hızını ı phone ve samsungla birlikte karşılaştırdığınızda n8'in performansı nasıl?
Örneğin opera gibi bir tarayıcıyı ı phone , samsung ve nokia n8 ı telefonlara yükleyerek aynı anda her 3ünde aynı web sitesini açmak için komut verdiğinizde ilk önce siteyi açan hangisi olur?benim açımdan 1-2 saniye önemli değil ama n8in web sitesi açmadaki yavaşlığı çoğu forumda konuşuluyor.
Buna noktayı koyacak böyle bir karşılaştırma çok faydalı olur düşüncesindeyim.
Dizayndan kaynaklanan olumsuzluklar nelerdir?
görüntüyü tvye aktardığımızda ortaya nasıl bir görüntü çıkıyor?Görüntülerde bulanıklık,titreme,tam ekran olmaması gibi sorunlar oluyor mu?
Kamerasının çekim kalitesinin ı phonela karşılaştıran azımsanmayacak bir kullanıcı topluluğu var.I phone ve n8 ile çekilmiş bir resmi yanyana koyar mısınız?Aynı kare olursa farklılık daha rahat anlaşılacaktır.
Ayrıca incelemede bizim de fikrimzi aldığınız için size teşekkür etmeyi bir borç bilirim...

sugar_klavyeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
GeceBekcisi merak ettiğim bir şey var. Başka bir yerde de yazmıştım ama soruma cevap alamadım. N8 bildiğimiz üzere USB OTG özelliğine sahip. Bu cihaza USB OTG yolu ile mobil modem takılsa internete girebilir mi? Mobil modemden kastım VINN(Turkcell), Vodem(Vodafone) ve Avea Jet. :)

elpenche21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oynatabildiği videoların formatları (flv,mkv=>özellik mkv m720 ve ya 720p videoları dual ve alt yazılı olarak,mpeg vs) performansı

sgokd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kolay gelsin arkadaşlar; N8 almaya hiç niyetim yoktu ama bu ayın başında aldım.ilk zamanlar her şey çok güzeldi ama ne zaman antivirus programı kurdum sorunlar da başladı. tel kendine sürekli reset atmasına istinaden format attım.atmaz olaydım.bir çok uygulama gitti ve kararsız çalışmaya başladı, herneyse bir takım programları yeniden kurdum ama bir türlü ovi storeyi kuramadım.nokia teknik servise götürdüm belki yüklerler diye ama onlarda 1 saat kadar uğraşmalarına rağmen yükleyemediler.internette araştırdığım kadarı ile bu sorundan dolayı tek muzdarip olan ben değilmişim.sizlerin bu konuda bilgisi varmı, acaba beni yönlendirebileceğiniz bir bilgi kırıntısı var mı?