Sorun: Easy Tune5 ?

enesce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet. Değerli arkadaşlar. Sorun Easy Tune5.
Bilgisayarı aldığımda bu program da yüklü idi. Gigebyte ile birlikte geliyor sanırım.
Sistem performans ayarlama programı sanırım. ama ingilizce olduğu için ve de biz bu dile biraz ingiliz kaldığımız için gerekli ayarlamayı yapamıyorum.
Programa bi bakayım dedim ve PC HEALTH / Hardware Monitör / Fans ve Tempereture'nin ITEM leri !!! diyor. Fan'ın ITEM i System !!!, Tempereture'nin ki de CPU !!! ŞEKLİNDE..

Bu ne demek.. Lütfen yardım ???

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
dostum EasyTune5 gigabyte ana kartları overclock(hız aşırtma-o/c) yapmak için kullanılan anakart cd si içinde utilities başlığı altındaki programdır.

o/c hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmadan bu programı kurcalamak çok tehlideli !!!
programda büyük ihtimal işlemcine aşırı mhz ve voltaj arttırımı yapıyorsun, bu sebepten dolayı işlemci fazla ısınıyor veya verdiğin değerlere hiç çıkamadığından hata veriyor.

EasyTune5 programını kullanmana(hız aşırtma yapmana) gerenk yok, cpu nu default ayarlarda kullanman daha iyi, hatta programı pc den kaldırabilirsin.

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Konu buraya taşınmıştır. ;)

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
regedit dedi ki:
dostum EasyTune5 gigabyte ana kartları overclock(hız aşırtma-o/c) yapmak için kullanılan anakart cd si içinde utilities başlığı altındaki programdır.

o/c hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmadan bu programı kurcalamak çok tehlideli !!!
programda büyük ihtimal işlemcine aşırı mhz ve voltaj arttırımı yapıyorsun, bu sebepten dolayı işlemci fazla ısınıyor veya verdiğin değerlere hiç çıkamadığından hata veriyor.

EasyTune5 programını kullanmana(hız aşırtma yapmana) gerenk yok, cpu nu default ayarlarda kullanman daha iyi, hatta programı pc den kaldırabilirsin.
yoksa pcin çöker

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
O/C yapmak istiyorsan ve EasyTune5 programını kullanmanı kullanıyorsan o programı pek tavsiye etmem. Çünkü o programdan yapmış olduğun o/c pek stabil olmayabilir. ;) benden sana tavsiye bios üzerinden yapman olucaktır. Biosta ki FSB değerlerini değiştirerek daha stabil ayarlarda o/c yapabilirsin. :)