Sorum Pardus da biçimlendirme

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Pardus 2009 Kurulumu - Pardus-Linux.org | Wiki sitesinde anlatımı yapmış fakat ben pardus u kurarken windowsdaki kurulum gibi yani C yi biçimlendir C ye kur şeklinde yapmak için Pardus da nereyi işaretlemem nereye girmem gerekir
kurulum sitesinde resim bu
Pardus2009-Kurulumu-10.png

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Hayır,diskimi kendim bölümlendireceğim seçeneğini işaretlemen gerek.
Ancak linux'ta diskler C,D gibi harflerle ifade edilmez onun yerine hda,sda,hdb,sdb gibi ana diskler ve hda1,hda2 gibi disk bölümleriyle ifade edilir.(ki bu özelliği çok seviyorum,işimi kolaylaştırıyor)

Burada yapacağın iş,diski kendin bölümlendirmeyi seçmek ve buradan sonraki aşamada pardus kuracağın bölümü seçmek.

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ancak linux'ta diskler C,D gibi harflerle ifade edilmez onun yerine hda,sda,hdb,sdb gibi ana diskler ve hda1,hda2 gibi disk bölümleriyle ifade edilir.(ki bu özelliği çok seviyorum,işimi kolaylaştırıyor)
Böyle söylemişsinde bende şu an windows var c d ve e yerel diskleri var ben c ye kuracam inş. pardusu hda,sda,hdb,sdb gibi ana diskler ve hda1,hda2 gibi disk bölümleriyle ifade edilir demişsin ben c ye kurmak için hangisini seçecem

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
c d e yerel disklerinden 1 tanesini feda etmelisin o zaman.yani bitanesi biçimlendirilecek ve artık o harf olmayacak windowsta.

yok ben bunu yapmak istemiyorum diyorsan sanal pc programlarıyla pardusu bir program kurar gibi windows işletim sisteminde kurabilirsin...

resimli olarak açıklamak isterdim ama sitede bi sorun var sanırım izin vermiyor.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Böyle söylemişsinde bende şu an windows var c d ve e yerel diskleri var ben c ye kuracam inş. pardusu hda,sda,hdb,sdb gibi ana diskler ve hda1,hda2 gibi disk bölümleriyle ifade edilir demişsin ben c ye kurmak için hangisini seçecem

Windowsu tamamen sileceksen C'nin boyutuna bak o şekilde anlayabilirsin.(örneğin C 20 GB D ve E 30 ar GB ise bu şekilde pardus disk bölümleme ekranında 20 GB lık bölümü seçeceksin zaten grafiksel olarakta anlayabilirsin) Ama C'ye hem windows hem de pardus kuracaksan ya önce windowsu kurup bölüm oluşturacaksın ya da disk bölümleme programları ile C'de pardus için yer açacaksın.

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben c yi biçimlendirecem fakat pardusda c ismiyle çıkmıyormuş zootechnist adlı arkadaşım yazdığına göre
Ancak linux'ta diskler C,D gibi harflerle ifade edilmez onun yerine hda,sda,hdb,sdb gibi ana diskler ve hda1,hda2 gibi disk bölümleriyle ifade edilir.
ben c ye kuracam c pardusta hangi isimle geçiyor.

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım ben de pardus 2009 kullanıyorum. Benim bilgisayarımda (Windows a göre) c ve d bölümleri vardı. C yi Pardus Sda1 D yi de Sda5 olarak gördü. Büyük bir ihtimalle sendeki c yi sda1 olarak görecektir. Sen Pardus u c ye kuracaksan önce hayır diskimi kendim bölümlendireceğim seçeneğini işaretle. Ardından sda1 olarak görünen bölüme pardus u kur. Kolay gelsin...

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
windowsu c ye kurduysan bir daha windowstaki dosyalarına erişemeyeceksin bunu biliyorsun dimi?

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
evet zaten windowsta da format atınca gidiyo hepsi inş. şu 1 tb harddiski alırımda pc yi boşaltıp rahat rahat kullanma fırsatım olur pardusu şimdilik xp ye devam

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
formatladıktan sonra bazen "ee windows nerde" diyenler oluyorda uyarıyım dedim :)