• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Soru: Css ve arkaplan resmi hakkında

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,
acaba css ile kullanacağımız arkaplan resmini tümsayfaya, pencerenin genişliği-yüksekliği ne olursa olsun %100 sığdırabiliyor muyuz? mesela windows xp deki görüntü özelliklerindeki duvarkağıdını uzat gibi..

yani daha da açmak gerekirse, bg.jpg adlı resmin hangi çözünürlükte browser ile görüntülenirse görüntülensin, hep tamamının sayfaya sıkıştırılması yada genişletimesini istiyorum.. Benim resmin örneğin 1280*768 ise, 1440*900 olan bir tarayıcı alanında genişlemeli(her yöne) ve daha küçük bir çözünürlükte daralmalı ama hep resmin %100 ü gösterilmeli..

böyle birşey css ile yapılır mı? yapılırsa nasıl? yardımda bulunanlar için şimdiden teşekkür ederim =)

Kod:
<body background="Arka Plan Resim Urlsi Buraya" bgProperties="fixed">

Bu Kodu Ekle.Arka Plan Resim Urlsi Buraya Yazan Yere Resmin Urlsini Ekle Ve Kaydet.Arkaplanı Sabitler.

Bende epey ugrasmıstım ama olmamıstı.Sonucu bildirirmisin burdan?

Kod:
<body background="Arka Plan Resim Urlsi Buraya" bgProperties="fixed">
Bu Kodu Ekle.Arka Plan Resim Urlsi Buraya Yazan Yere Resmin Urlsini Ekle Ve Kaydet.Arkaplanı Sabitler.

arkadaşın öğrenmek istediği bu değil ama malesef
+ yazdığınız kod CSS kodu değil :mrgreen:

maalesef bunu gerçekleştirecek bir css kodu yok/varsada ben bulamadım. js ile olabilir ama ona girmeye gerek yok bir arkaplan için.
farklı bir şekilde çözümleyeceğiz artık sorunu =)

Arkaplanı Bi düzenleme programında aç ve uzat bence :D
Ben öyle yapıyorum ;) :D

CSS ile yapmak için farklı boyutlarda arkaplan resimleri hazırlayıp, kullkanıcının ekran çözünürlüğüne göre CSS dosyasını değiştirerek yapabilirsin ama tek resmi uzatma ile olmuyor yine de

Arkaplanı Bi düzenleme programında aç ve uzat bence :D
Ben öyle yapıyorum ;) :D

Katılıyorum.. Bol Zaman Kazancı Oluyor:D

+ Olarak Eğer Resmin Sade Bir şeyşe Ps de Ufak Bir Kesit alaraktan Daha Sonra Koyup Da Repeat Dersen İşini Görebilir

style dosyanın içerisine aynen şu kodu yaz eger body varsa içindeki kodları copy paste yap :) herhangi bir şey eklemedin için %100 kaplar sayfayı

body
{
background-image:url('resim ismi');
}

style dosyanın içerisine aynen şu kodu yaz eger body varsa içindeki kodları copy paste yap :) herhangi bir şey eklemedin için %100 kaplar sayfayı

body
{
background-image:url('resim ismi');
}

dediğin kod sürekli tekrar eder yanlız kötü bi görüntü olur

Öncelikle merhaba.. Aradığınız kod şu olabilir mi ?

<style type="text/css" media="screen">
table, tr, td { background-color:transparent; border:none; border-width:100%;}
body {
background-attachment: fixed;
background-position: 100% 100%
}
body{ background-image: url("bg.jpg")};
</style>

Şu yöntem derde deva oluyor.
En azından bende sorunsuz çalıştı arkadaşlar.

body {
margin-left: 0px;
margin-top: 0px;
margin-right: 0px;
margin-bottom: 0px;
background-image: url(foto.jpg);
background-repeat: no-repeat;
background-size:cover;
}

Buradaki kilit satır background-size:cover;

Umarım işinize yarar.