Soru: Ağ Hakkında ?

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhaba sdn üyeleri, lafı uzatmadan başlamak istiyorum. Bir ev ağında router'lı bir modem üzerinden ethernet aracılığıyla internete bağlanan 2 bilgisayar var.

Ben bunlardan birinin hızını sınırlayabilir miyim yani mesela bağlantım 1024, 1. pcye 700 küsü diğerine 200 küsürlü değerlerle sınırlandırabilir miyim. vede bunu yaparken eğer imkan varsa veya diğer pc kullanılmıyorsa sınırlananın sınırını kaldırabilir miyim??

cevaplarınız için teşekkür ederim. kullandığım modem asus 4 çıkış ethernet.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bir soru da ben ekleyim merak ettiim.. örneğin 2 portlu bir modem, iki bilgisayar aynı anda internet bağlı olduğunda, birinin diğerinin bağlantısını yavaşlatmamasını sağlıyor mu? yoksa ek ayarlar mı gereklidir..tşk

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
...

Buradaki linkten bakabilirsin bi programdan bahsedilmiş. Söyle bişi iki bilgisayar da aynı evdeyse gidip sınırlandırılması gereken pc ye linkte bahsedilen programı kurabilirsin.O şekilde ayarlarsın. Fakat internet hattını ortak kullanıyosan ve diğer bilgisayar kullanıcısının haberi olmadan yapılcak bişeyse bu program işe yaramaz. Modem sendeyse modemden ayar yapabilirsin. Nasıl yaparsın o konuda bi bilgim yok fakat bulursam bişiler bulursam iletirim

Edit:

Link2

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
programla kolay da modem üzerinden ayar olsa daha iyi olurdu..
ayrıca programla sabit bir hız ayarlanır ve kendiliğinden değişmez duruma göre..
yani bir bilgisayar kapalıyken diğeri bant genişliğinin tamamını kullanamaz sanırım sabitprogram ayarlarıyla... bu ayarlamayı ağ üzerinden ağı kontrol ederek yapabilen bir program var mı bildiğin...şimdi gogle da aratıcam da geç oldu..bilen varsa bi el atsın lütfen

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
internet trafiğini modem üzerinden denetleyebilirsin. ama çoğu modem bunu desteklemez.
modemin markasını ve modelini yazarsan bi yorum yapabiliriz.