Sony Xperia Z3 Detaylı İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Kamera halen vasat gene doğrulanmış oldu. En iyi kameraya sahip olması gerekirken Sony malesef hakkını veremiyor. :dirol:

Z2 gibi buda satmıyacak az biraz daha makyajlanıp yaza doğru Z4 çıkıcak zaten. :lol:
İşlemci konusuna girmiyorum aynı işlemci Z2'de 2,3 ghzken bunda 2,5 ghz. Aynı işlemciyi Z4'de 2,8 ghz yaparlar yenilik diye hahaha.
Yapılan testlerde ki performans da vasat diyebiliriz yeni bi cihaz olduğu için.

Son olarak Sony cihaz maliyeti düşsün diye kenarları aliminyumdan plastiğe döndü bunuda söylemeliydiniz.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Kamera halen vasat gene doğrulanmış oldu. En iyi kameraya sahip olması gerekirken Sony malesef hakkını veremiyor. :dirol:

Z2 gibi buda satmıyacak az biraz daha makyajlanıp yaza doğru Z4 çıkıcak zaten. :lol:
İşlemci konusuna girmiyorum aynı işlemci Z2'de 2,3 ghzken bunda 2,5 ghz. Aynı işlemciyi Z4'de 2,8 ghz yaparlar yenilik diye hahaha.

Son olarak Sony cihaz maliyeti düşsün diye kenarları aliminyumdan plastiğe döndü bunuda söylemeliydiniz.
objektif bakmışsın bu konuda tebrik ederim aslında haklısın yeni cihaz fakat z2 den düşük testlerde zaten 801 le gelmesi zaten başlı başına bir sıkıntı bence şuan androiide alıncak cihaz note4

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Note 4'te ses kalitesi kulakiçi çok zayıf.Sonyde böyleyse hangi telefonu alacaz.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33

http://www.sonymobile.com/tr/products/phones/xperia-z3/features/#design
Ön arka temperli cam çerçeveler alüminyum desteksiz sallamayalım
En azından bükülmeyen telefon yapıyorlar buda birşey :lol:

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
objektif bakmışsın bu konuda tebrik ederim aslında haklısın yeni cihaz fakat z2 den düşük testlerde zaten 801 le gelmesi zaten başlı başına bir sıkıntı bence şuan androiide alıncak cihaz note4

Doğruları söyledim sadece. :P

Z3'ü Z3 compact ile karıştırmışım onun çerçevesi plastikmiş. (liquid reflection)

Neyse sonuçta pil/su,toz geçirmemezlik dışında bi numarası yok her yönden vasat. Isınma sorununuda ısıları çerçevelere vererek çözmeye çalışmışlar ama bakalım ilerki günlerde kronik sorunları çıkar ortaya. Fazla ısıdan yamulmaz umarım z1 gibi :lol:

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Telefonun tasarımı harika ya özellikle de beyazı bu sefer full beyaz olmuş bence süper al ve sadece izle yani o kadar bence :) Eğer telefon hakikaten ısınmıyorsa (42 dereceyi geçmiyorsa) ve tolga abinin dediği gibi çektiği fotoğraflarda grenlenme olmuyorsa o zaman yılın telefonu olmuş bence biz g2 ile devam tabi fakiriz malum :D

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Telefonun tasarımı harika ya özellikle de beyazı bu sefer full beyaz olmuş bence süper al ve sadece izle yani o kadar bence :) Eğer telefon hakikaten ısınmıyorsa (42 dereceyi geçmiyorsa) ve tolga abinin dediği gibi çektiği fotoğraflarda grenlenme olmuyorsa o zaman yılın telefonu olmuş bence biz g2 ile devam tabi fakiriz malum :D
Yılın telefonu sence de sony midir ?
Iphone unutma bence :)

Reaksiyon puanı
10,315
Telefonun tasarımı harika

tam aksine...
alt ve üstteki o boşluklar ne öyle ya?!
nerdeyse iki parmak boşluk bırakmış adamlar her iki kısımda da.
note 4'ün en büyük rakibi olarak gördüğüm sony bu yönüyle büyük bir hayal kırıklığına uğrattı beni.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Şu sanal tuslari telin altina koysalardi ya. Degisen bisey olmamis. [emoji107]

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Yılın telefonu sence de sony midir ?
Iphone unutma bence :)
Iphonena ne özellik koyulursa koyulsun gidipte almam ben şahsen.Dolayısıyla ben iphoneları es geçiyorum :) Eskiden telefon alıyorduk android bir süre sonra ram yetmez yada işlemci ve grafik işlemci yetersiz gelmeye başlar telefon kasardı illet olurduk sonra mecbur sat yenisini al.Ancak şimdi böyle bir durum yok g2 aldım 1 yıl önce bu telefon hala öneriliyor yani en az 2 yıl daha gider bu cihaz iphone bu üstünlüğünü kaybetti bence.Baktığımız zaman şimdi z3 alan kişi de en az 3 yıl kullanacaktır ki çoğu kişi o kadar kullanmıyor bile 10 yıl telefon kullanacaksak gidip nokia lumia 1520 alalım o zaman insanın gençliği biter o telefona bişey olmaz :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

tam aksine...
alt ve üstteki o boşluklar ne öyle ya?!
nerdeyse iki parmak boşluk bırakmış adamlar her iki kısımda da.
note 4'ün en büyük rakibi olarak gördüğüm sony bu yönüyle büyük bir hayal kırıklığına uğrattı beni.
Alt ve üstte boşluk bırakmaları hoş değildi çünkü önceki modellerde komple boştu gereksiz oluyordu amcak bu sefer o boşluğa hoparlör gelmiş yukarıdan ve aşağıdan simetrik olduğu için tasarımı bozmadığı gibi şıkta olmuş tek beğenmediğim o led ışığı oldu hani sanki unutmuşlar nereye koyacaklarını sonradan eklemişler gibi bir izlenim veriyor.Ya en azından htc gibi gereksiz bir logo yok alt tarafta orantılı bir tasarım olduğu için ben beğendim açıkçası.Ben casper via v8in de tasarımını beğenmiştim buda sanki onun büyüğü gibi :)

Mr.Awesome

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Telefonu beğendim. Telefondaki ısı boruları gerçekten hakkını veriyor. Cihaz Z2 gibi ısınmıyor. Eleştireceğim nokta incelemede eleştirildiği gibi kamera ve çerçeve kalınlığı.

Daha ince çerçeve olmalıydı. Tamam stero hoparlör olabilir ama onlar güzel şekilde saklanabilir (HTC desire Eye)
Ayrıca sanal tuşlar gerçekten kötü duruyor. Bence hem sanal tuş aktif etme seçeneği hemde dokunmatik kapasitif tuşlar seçeneği olmalı telefonlarda.
Fiyat olarak 2000 üstü olur. Piyasada hiçbir telefon bu fiyatı hak etmiyor.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Adamda g2 var fakiriz diyor ya.
10 yıllık toplanmış bayramlıklar ve birkaç ay çalıştığım para ile almıştım hatta gene yetmedi eklediler bi 200 lira millet topladığı para ile kıyafet ayakkabı vs aldı ben ise tüm param ile telefon.Şimdi köşede gene zorla sağdan soldan topladığım 350 liram var başka da param yok.Babam desen borç batağında zamanında bilgisayar bölümü okuduğum için mecburen laptop alındı oda telefonu aldıktan 2-3 ay sonra bozuldu şimdi bana pc lazım alamıyorum mesela.Herkes aynı tepkiyi veriyor cebinde 1500 liralık telefon vala zenginsin o kadar zenginim ki dışarı bile çıkmıyorum 5 lira harcamayayım diye bizimkisi bir meraktı aldık baya da işimi görüyor pcde yaptığım çoğu şeyi bunda da yapıyorum bi nevi hem pc hem telefon görevi görüyor.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Tolga abi yanlışın var. Menüde klasörleme var Xperia'larda.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Teknik özellikleri daha iyi yapılabilirdi ama eminim ki Note 4'den daha iyi bir performans sunacak kullanırken.

Hoparlörlerin önde olması çok iyi benim için HTC kullandıktan sonra vazgeçemiyeceğim bir özellik.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
10 yıllık toplanmış bayramlıklar ve birkaç ay çalıştığım para ile almıştım hatta gene yetmedi eklediler bi 200 lira millet topladığı para ile kıyafet ayakkabı vs aldı ben ise tüm param ile telefon.Şimdi köşede gene zorla sağdan soldan topladığım 350 liram var başka da param yok.Babam desen borç batağında zamanında bilgisayar bölümü okuduğum için mecburen laptop alındı oda telefonu aldıktan 2-3 ay sonra bozuldu şimdi bana pc lazım alamıyorum mesela.Herkes aynı tepkiyi veriyor cebinde 1500 liralık telefon vala zenginsin o kadar zenginim ki dışarı bile çıkmıyorum 5 lira harcamayayım diye bizimkisi bir meraktı aldık baya da işimi görüyor pcde yaptığım çoğu şeyi bunda da yapıyorum bi nevi hem pc hem telefon görevi görüyor.

Bende fakirim çalışıyorum öyle alacağım kendime güzel bi telefon. Ama tarafsız düşün. G2m var fakirim diyince biri dışardan hiç öyle gözükmüyor.