Sony Xperia z2 veya z3 deniz ve havuzda nasıl ?

Mur1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba SDN...
Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

- Z2 ile z3 arasında su geçirmezlik olarak fark var mı ?
- Deniz ve havuz yani tuzlu ve klorlu suda su geçirme durumu nasıl acaba kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Tamam teorik olarak denize girmeyin diyorlar ama merak ediyorum ben suyu severimde :))
- Uzun süredir kullananlardanda conta yani kapanan yerin falan eskime durumları oluyor mu ?

Bilgi verecek arkadaşlar kullandığı telefonu, ne zamandır elinde olduğunu, ne tür sularda kullanıyor yazarsa benim için çok yardımcı olur. Teşekkür ederim.

borcvrmeyencorc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
telefonmu alıyosn su motorumu brader :S "ne tür sularda kullanıorsunuz" nedir ya :D

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle merhaba SDN...
Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

- Z2 ile z3 arasında su geçirmezlik olarak fark var mı ?
- Deniz ve havuz yani tuzlu ve klorlu suda su geçirme durumu nasıl acaba kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Tamam teorik olarak denize girmeyin diyorlar ama merak ediyorum ben suyu severimde :))
- Uzun süredir kullananlardanda conta yani kapanan yerin falan eskime durumları oluyor mu ?

Bilgi verecek arkadaşlar kullandığı telefonu, ne zamandır elinde olduğunu, ne tür sularda kullanıyor yazarsa benim için çok yardımcı olur. Teşekkür ederim.
Z2de Ip58 z3de Ip68 sertifikası var z3 suya dayanıklılığı daha fazla olan bi cihaz iki cihazda bahsettiğiniz durumlarda kullanmaya uygun cihazlar değil aslında durum şöyle: Tuzlu klorlu gibi sularda kullandıktan sonra cihazı tatlı su ile yıkamanız gerekiyor bunu kısa süre içinde yapmanızda fayda var bunları yaptığınız sürece bi sorun arz etmiyor
Conta şeklinde suya dayanıklı tasarım Xperia Z de vardı z1 z2 ve z3 te ise olay tamamen değişti suya dayanıklıdan su geçirmez tasarıma geçiş yapıldı
Eskime konusunda ayrıca cihazın şarj giriş yerleri ve portların bulunduğu bölümler kapaklı olduğundan dolayı uzun vadede gevşeme ihtimali küçük bi paydada olsa da var bu yüzden şarj girişini kullanmak yerine sony kullanıcıları şarj ederken dock kullanıyorlar bunlara diikkat ederseniz pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum :dirol:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla suya sokmayin diyorsunuzda tanitimlarinda bile su alti fotolari videolari gosteriliyor. Bunlari gosteren firma mi suya sokmayin dicek ?

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Cihazı aldığınızda IP68 sertifikası ve cihazın kullanıma uygun olduğu koşullar açıkça belirtiliyor bence bu kadar abartıp hede hödö konuşmamak gerekiyor
Reklamda yazıyoda yazmıyor da bunlar hep reklamda şuyda buyda geçen bi konuda yazdığınıza denk geldim bunlar hep reklam diyorsunuz pardonda o zaman dünya genelinde kabul gören o sertifika niye verilmiş o zaman ?
Biraz yorum yaparken mantıklı ve tutarlı olun

Mur1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Mur1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı zamanda telefon olarakt kullanmak ayrıcalık geliyor bana. Yoksa su geçirmeyen poşet gibi şeylerde var :)

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aynı zamanda telefon olarakt kullanmak ayrıcalık geliyor bana. Yoksa su geçirmeyen poşet gibi şeylerde var :)

Kardes var var da telefonla girerken basınç denen bi mevzuda var,suyun türüde var kapaklarin gevseme ihtimali var. Adamlar sen git denizde tatilde su alti fotografcisi ol diye değil telefonu suya düşürdüğün zaman dayansin diye o özelliği koymuşlar. Bu arada hadi telefonu aldin suya da girdin once bisi olmadi sonra bidaha girdin hoparlörde vs sorun çıktı servise verdin sonuç : kullanıcı hatası gerisini sen düşün

Mur1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki teşekkür ederim. Birde bu 14w21 vs gibi seri numaraları oluyormuş. Son serinin kodu kaç bilen var mı ?