Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
O 3 cm. açıklığın resmini çekip paylaşırmısın? merak ettim. Cihaz açılıp da tam kapatılamamış olabilir. [MENTION=442477]cxe[/MENTION]

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O 3 cm. açıklığın resmini çekip paylaşırmısın? merak ettim. Cihaz açılıp da tam kapatılamamış olabilir. [MENTION=442477]cxe[/MENTION]

Fotografini birazdan cekip atmaya calisayim ama bahsettigim acikliklar sony yazisinin ust tarafinda ve telefonun en alt kisminda. Zaten acik olan kisimlarin altinda tel gibi birsey var toz falan girmesini onlemek icin, fabrikasyon bir durum oldugu belli yani. Hatta bahsettigim yerlerde buyuk ihtimal hoparlor ve ahize vardir.

karabatak34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sahibinden.com dan ama teshir urunu :) ama cizik vuruk hasar yok, hatta telefona sim kart bile takilmamis ilk ayarlari ben yaptim. On ekranda kirilmaz cam filmi ile geldi. Tek tereddutum bataryada sikinti olabilecegiydi allaha sukur o da sikintisiz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Benim telefonda tek sikintim rehber. Sim kartimda ki numaralari bir turlu goruntuleyemiyorum. Sadece ice aktar diyerek nolari telefon hafizasina aktarabildim ama istedigim bu degil direk sim karti goruntulemek.
anladım reis hayırlı olsun

NocHe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar bende iki gün önce cm12 5.0.2 rom yükledim kullanışı güzel lollipop un ancak kamera ne yazıkki bu romda standart android kamerası sony uygulamasını koymamışlar içine ve dahası xposed yükleyemedim şu an için durum bu idare ediyorum ancak kısa zaman içinde rom değişikliğine gideceğim hangi romu kurayım kararsızım

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende iki gün önce cm12 5.0.2 rom yükledim kullanışı güzel lollipop un ancak kamera ne yazıkki bu romda standart android kamerası sony uygulamasını koymamışlar içine ve dahası xposed yükleyemedim şu an için durum bu idare ediyorum ancak kısa zaman içinde rom değişikliğine gideceğim hangi romu kurayım kararsızım

Cahilligime verin xposed nedir :) bu telefonda benim icin en onemli ozellik kamera. kamera uygulamasi daha gelismis bir lolipop gelirse cok iyi olur.

Yeni romda sarj suresi, performans, tepki sureleri falan nasil? Hatta isinmada farklilik hissettin mi?

NocHe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Cahilligime verin xposed nedir :) bu telefonda benim icin en onemli ozellik kamera. kamera uygulamasi daha gelismis bir lolipop gelirse cok iyi olur.

Yeni romda sarj suresi, performans, tepki sureleri falan nasil? Hatta isinmada farklilik hissettin mi?

estağfurullah hocam xposed telefona yüklediğinde istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz mesela alttaki üç tuşun (geri-home-son uyg.) yanına 4. olarak uygulamayı öldürme tuşu koyuyordum sürekli olmazsa olmazlarımdan idi o gitti aslında telefonun orjinal yazılımı değil kullandığım cyanogenmod rom yükledim o yüzden gitti kamera vs. ama orjinal roma dönmeyi düşünüyorum şu anda lollipop ne kadar hoşuma gitse de sony orjinal romu arattırdı bana cm :( sony nin yayınlayacağı lollipop kesinlikle bundan daha stabil ve verimli olacaktır ben beklemenizi tafsiye ederim sağlam bi rom bulmadıysanız eğer ki ben bulamadım bulan varsa haber versin :)

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
estağfurullah hocam xposed telefona yüklediğinde istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz mesela alttaki üç tuşun (geri-home-son uyg.) yanına 4. olarak uygulamayı öldürme tuşu koyuyordum sürekli olmazsa olmazlarımdan idi o gitti aslında telefonun orjinal yazılımı değil kullandığım cyanogenmod rom yükledim o yüzden gitti kamera vs. ama orjinal roma dönmeyi düşünüyorum şu anda lollipop ne kadar hoşuma gitse de sony orjinal romu arattırdı bana cm :( sony nin yayınlayacağı lollipop kesinlikle bundan daha stabil ve verimli olacaktır ben beklemenizi tafsiye ederim sağlam bi rom bulmadıysanız eğer ki ben bulamadım bulan varsa haber versin :)
Sony de her zaman ki gibi lolipop yayinlamakta yine gec kaldi :) subat bitti mart bitmek uzere hala beklemedeyiz.

Bu arada hala sim kartimdaki numaralari goruntuleyemiyorum, bilen varsa yardim etsin

NocHe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Sony de her zaman ki gibi lolipop yayinlamakta yine gec kaldi :) subat bitti mart bitmek uzere hala beklemedeyiz.

Bu arada hala sim kartimdaki numaralari goruntuleyemiyorum, bilen varsa yardim etsin

valla hocam ben sim karta rehber atamıyoum önceki telefonumdan beri sadece kendi hafızasındskileri gösteriyor isterseniz sim karttakileri içe aktarıp gösteriyor ve gmail e yedekleyip ordan senkronizasyon yapıyor önceki telefonumda da böyleydi zaten sürekli hat değiştirdiğim için kartlarımda rehber yok :) yine de işi sağlama almak için sd karta rehberi aktarıp yedekliyorum ama sizin sorununuz hakkında bilgim yok

picasso038

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, konu uzun olduğu icin ayrintili inceleyemedim belki soracagim soru daha once sorulmustur bunun için şimdiden özür dilerim. Ben yeni telefon alacağımda z2 ile z3 compact arasında kaldim, sizce hangisini tercih etmeliyim ?

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
b83a7071832702915e92b9df4c1eec9c.jpg
32fd96633fc9d6b0d6aa84344de5c601.jpg
hayırlı olsun :-)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar z2 almayı düşünuyorum da şebeke üzerinden görüntülü konuşma olmadığını söylediler şimdi güncelleme gelmiş acaba bilgilendirecek biri va mı beni.şebeke üzerinden görüntülü arama yapılabılıyo mu ?

famas154

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar pazartesi telefonum geliyor aranıza katılıyorum ancak telefonu aldığım gün rootlamalımıyım

Arabca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 aydır z2 kullanıyorum..
Kameradan ilk zamânlardaki gibi verim alamıyorum..
Kumlanma gibi sorunlar daha çok göze çarpıyor..
Arka kameranın önündeki cam, benek benek olmaya başladı, sanki yüzülüyormuşcasına..
Ne dersiniz bu husûslarda ?

NocHe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar ben rom yükleme ile ilgili sıkıntı yaşıyorum
cyanogenmod 12 rom yükledim cwm değişti cm nin cwm si geldi ordan yükleme yapıyorum stock rom yüklemek istiyorum hata veriyor yüklerken
romlaeı xda dan alıyorum 4.4.x e dönemiyorum hata veriyor yüklemede sadece candy rom yükleyebiliyorum
yüklemeye çalıştığım ise stock lollipop yüklemeye başlıyor hata veriyor yarıda failed yazıyor
romda sıkıntı yok şu anda ama aokp kamera var ve sony nin kendi kamera uygulamasını gerçekten aratıyor ne 4.4.x yükleyebiliyorum nede başka rom atladığım bi yer mi var cwm mi değiştirmem gerekiyor bilen arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler

sanane24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün kontrol ettiğimde Android 5.0 geldiğin gördüm ama henüz yüklemedim. Yükleyen ve deneyen arkadaşlar var mı?

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bugün kontrol ettiğimde Android 5.0 geldiğin gördüm ama henüz yüklemedim. Yükleyen ve deneyen arkadaşlar var mı?
1 hafta kadar oldu geleli. Görünüş olarak güzel bir arayüz ve pil performansında artma var ama kullanışsız. Sesi titresime alma kisayollari kayboldu ne bildirim panelinde ne de güç tuşuna basılı tutarak sessize alamiyorsunuz. Ayrıca ekran otomatik parlaklik tusuda bildirim panelinden kaldirilmis. Arkaplan uygulamalarini tek tuşla kapatmayida kadirmislar tek tek sürükleyeceksiniz kapatmak için. 15 uygulama var diyelim tek tek kapatıcaksınız. Parformans ve kamerada en ufak iyilestirme yapılmamış. Hani sırf değişiklik olsun diye yukleyebilirsiniz herhangi bir yazılım hatası yok. Birde bildirim sesi iyileştirilmiş. Özellikle titresime alma tam eziyet alışmışım güç tusuna basarak almaya simdi ayarlara girip ses profilinden alıyorum. Hangi mantik ve amacla bunu yaptilar bilmiyorum. Güzel görünümlü bir arayüzü var Allah için ama bana kullanışlı gelmedi.

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Haala güncelleme gelmedi, hongkong sürümü yüklü, offf. Nezaman gelir bi bilgisi olan varmı ??

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
1 hafta kadar oldu geleli. Görünüş olarak güzel bir arayüz ve pil performansında artma var ama kullanışsız. Sesi titresime alma kisayollari kayboldu ne bildirim panelinde ne de güç tuşuna basılı tutarak sessize alamiyorsunuz. Ayrıca ekran otomatik parlaklik tusuda bildirim panelinden kaldirilmis. Arkaplan uygulamalarini tek tuşla kapatmayida kadirmislar tek tek sürükleyeceksiniz kapatmak için. 15 uygulama var diyelim tek tek kapatıcaksınız. Parformans ve kamerada en ufak iyilestirme yapılmamış. Hani sırf değişiklik olsun diye yukleyebilirsiniz herhangi bir yazılım hatası yok. Birde bildirim sesi iyileştirilmiş. Özellikle titresime alma tam eziyet alışmışım güç tusuna basarak almaya simdi ayarlara girip ses profilinden alıyorum. Hangi mantik ve amacla bunu yaptilar bilmiyorum. Güzel görünümlü bir arayüzü var Allah için ama bana kullanışlı gelmedi.
Kullanmayı mi bilmiyorsunuz? Telefon yağ oldu akıyor . Ses kısmaya baş oradaki zil resmine dokun sessize zaten geçiyor.

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Kullanmayı mi bilmiyorsunuz? Telefon yağ oldu akıyor . Ses kısmaya baş oradaki zil resmine dokun sessize zaten geçiyor.
4.4.4 te iken de yağ gibi akıyordu sanirim sizin telefon sorunluymus 4.4.4 te. Ayrica ses kismaya basıp sessize alabilirsin ama titresime alamazsın. Bana titresim lazım cebimde dururken kim aradı nerden bilecegim. 5.0.2 bana sadece arayüz getirdi. Telefonum zatem sorunsuzdu zaten yağ gibi akıyordu bende degisen birsey olmadı.

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende yeni surumu biraz once aldim, biraz gec oldu ama deneyecegim bakalim. Bir sorun gorursem yazarim buraya. suanda tek fark ettigim pil tuketimin baya gelistirildigi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada ses dugmesinden titresime alinabiliyor

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Arkadaslar biz sonyi atalım çöpe. 800 liralık joye e8 in cektigi fotoya bak bide bizim z2ye.
69daab5e4aae5b9e7476f9a232ca985c.jpg
933fc12865c5c3a941f357d9821e6ec8.jpg

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dun lg g3 satiyordu arkadasim, getir bi kamerasini karsilastiralim dedi. g3 z2yi resmen got etti, sastim kaldim, yarim saat laf geveledim normalde boyle degilde, disarda boyle cekmiyorda, getir bir daha cekelim falan bildigin rezillikti yani

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Dun lg g3 satiyordu arkadasim, getir bi kamerasini karsilastiralim dedi. g3 z2yi resmen got etti, sastim kaldim, yarim saat laf geveledim normalde boyle degilde, disarda boyle cekmiyorda, getir bir daha cekelim falan bildigin rezillikti yani
Hahahahah aynen ya benimde basima geldi ama sonuçta g3 o. bu bide joye e8 800liralık telefon ya. Otomatik modda sony bi hiç. Manuel de belki düzeltilir.

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lolipopa geceli 10 saat ancak oldu ama pek hosuma gitmedi. ozetle;
2g/3g kisayolu kaldirilmis.
Otomatik parlaklik secme kaldirilmis.
Wifi baglantisi olmadiginda bildirim ekraninda gorunmuyor, acik kaldigini fark etmiyorum.
Bildirim panelinde simgenin ustune basili tutunca ayarlardaki orjinal yerine goturuyordu, o da kaldirilmis.
Guc dugmeleri widgeti kaldirilmis.
Tum uygulamalari kapat kaldirilmis.

Bunlara suan kadar gordugum aksakliklar, daha da iyi yada kotu yanlarini fark ettikce yazarim.

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Lolipopa geceli 10 saat ancak oldu ama pek hosuma gitmedi. ozetle;
2g/3g kisayolu kaldirilmis.
Otomatik parlaklik secme kaldirilmis.
Wifi baglantisi olmadiginda bildirim ekraninda gorunmuyor, acik kaldigini fark etmiyorum.
Bildirim panelinde simgenin ustune basili tutunca ayarlardaki orjinal yerine goturuyordu, o da kaldirilmis.
Guc dugmeleri widgeti kaldirilmis.
Tum uygulamalari kapat kaldirilmis.

Bunlara suan kadar gordugum aksakliklar, daha da iyi yada kotu yanlarini fark ettikce yazarim.

Aynen bunlar sıkıntı ancak tüm uygulamaları kapatma geri geldi Türkiyeye de küçük bi güncelleme ile verilecekmis. Sesi titresime alma kisayoluda kaldırılmış. İyi yanı tasarımı oldu bana. Bide kilit ekranı güzel oldu. Sarj suresi vs yazıyor istege baglı bildirim paneli iniyor. Çalan muzik album kapagida kilit ekranına uyarlanıyor.

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Neyse arkadaşlar şerefimi kurtardım gene zoom yapınca ezildi joye e8. Sizde bundan sonra sizi ezmeye calisan telefonlarla zoom yapip kiyaslayin ne diyim [emoji23]
f0db490ecdd8f0796b06c46cce1fcabc.jpg
916066989e55d5a0eb0f1031a46c6672.jpg

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hahahahah aynen ya benimde basima geldi ama sonuçta g3 o. bu bide joye e8 800liralık telefon ya. Otomatik modda sony bi hiç. Manuel de belki düzeltilir.

Sorunu aninda cozdum zaten kardesim :) hic z2yi ezdirir miyim, onun ki otomatik moddaydi benimki de manuel 20.7mp de, ama sorun su ki; 20.7mp de sahneleme ayarlari kapali kaliyor ondan renkleri oldugu gibi gercekci sekilde yansitiyor, g3 otomatik sahne secimi yaptigi icin bazi renkleri daha belirgin hale getirmis. Sonradan bende baska ortamda otomatige alip tekrar deneme yapinca kurtardi durumu. Fakat bu muhabbet abartisiz 1,5 saat surdu, yok z2 bu kadar kotu olmamali, sende mi bir sorun var, tum z2ler boyleyse para verilmez falan :)