Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Gold Bilgisayarda Telefonun özelliklerini okurken
Kullanım Amacı diye bir sutun koymuşlar onada " Şık Olsun Son Model Olsun Her İşimi Görsün Eşime Hediye (Bayan) Eşime Hediye (Bay) " diye yazmış adamlar. Baya iyimiş :biggrin:

Evet :) Ben de şimdi farkettim :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Günümüz telefonları iyi bir soğutma sistemine sahip olmadıkları için özellikle 4K video çekiminde ısınıp işlemi sonlandırıyorlar. işlemin sonlandırılmasının nedeni telefonun zarar görmemesi için yapılmış bir uygulama.

S5 de 4K video çekimi 5 dakika ile sınırlı tutulmuş, 5 dakikanın üzerinde bir 4K video çekimi yaptığınız zaman telefon aşırı ısınmadan dolayı işlemi sonlandırıyor.

Bu oran Z2 de başlar da 3 dakikaydı Sony'nin çıkardığı yeni güncelleme ile bu oran 5 dakikanın üzerine çıktı. Bazı kullanıcılar klima soğutması ile 10 dakika bir 4K video çekmeyi başarmışlar.

Sony'nin bugün yaptığı açıklamada Z2 kullanıcılarının birkaç dakikadan fazla 4K video çekimi yapmamalarını istemiş, Bunun zararlarını da şöyle açıklamış, Fazla 4K video çekiminin telefonun batarya ve işlemcisine zarar vereceğini belirtmiş.
Dhde 20 dk çeken bile vardı güncelleme ile 4k kayıt sırasında ısınma sorunu çözüldü

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Dhde 20 dk çeken bile vardı güncelleme ile 4k kayıt sırasında ısınma sorunu çözüldü

Phoneranın dün yaptığı kamera incelemesin de telefon en fazla 5-6 dakika 4K video çekimi yapabilmiş. 5 dakikadan sonra cihaz 44 derece sıcaklığa ulaşıp kamera uygulaması sona erdirilmiş. Klima soğutması ile de 10 dakika çekim yapabilmişler.

Sony de bugün yaptığı açıklama da bir kaç dakikadan fazla 4K çekimi yapıldığında batarya ve işlemcinin zarar göreceğini bu yüzden kullanıcıların fazla çekim yapmamalarını istedi.

Xperia-Z2-temperature-camera.jpg

http://www.phonearena.com/news/Sony...-video-and-neither-will-Note-3-and-S5_id56633

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Kronik Sony kamera sorunları, bi bitmedi bitmeyecek. Neyse Z3'te çözerler. :(

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Soru sorup tek seçenek bırakmışlar :D
Kameradaki kumlanma sorunları hala devam ediyor diyorlar. K810i kullandığım zamanlarda da bu sorun vardı, özellikle güneşli havalarda.

Evet. Uygulamadan çıkması dışında seçenecek vermemişler :)

Önce ki sayfalarda da böyle bir sorun olduğunu söylemiştim, Yeni güncelleme ile 5 dakikaya çıkarmışlar ama sınırlı bir süre yok. Yeni bir güncelleme ile S5 de ki gibi 5 dakika ile sınırlı tutarlar diye düşünüyorum.

http://forum.shiftdelete.net/sdn-haberleri-makaleleri-yeni/371468-xperia-z2-turkiye'ye-geliyor.html

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar üründen bende aldım fakat çağrı geldiğinde telefonu kulağınıza götürdüğünüzde otomatik olarak telefonu açması gerekir kişiselleştirmenin altında hareket var ordan aktif yapmama rağmen çalışmıyor sizdede aynı sorun varmı

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaslar uzun bi arastirma sonucu z2 almaya karar verdim . Hepsiburada.com dan 2 gun once siparis verdim daha elime ulasmadi. İnsallah memnun kalirim.

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben dün itibariyle Sony Center dan aldığım Beyaz xperia Z2 yi kullanıyorum .. cihaz tek kelime ile dehşetül vahşet :) .
hemen söylim 4K da ısınıyor fakat cihazda en güncel sürüm mevcut deil birde o gelsin onu yükleyelim ardından daha iyi yorum yapabiliriz. Donanım haberde uzakdoğu kökenli cihazları kullanan arkadaşlar güncellemeyi aldıktan sonra ısınmanın minimuma indiğini ve kayıt sürelerinde 15 ila 20 dk ları gördüklerini belirtiyorlar. Ha 4k çekimi nsl derseniz tek kelime enfes ;)

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben dün itibariyle Sony Center dan aldığım Beyaz xperia Z2 yi kullanıyorum .. cihaz tek kelime ile dehşetül vahşet :) .
hemen söylim 4K da ısınıyor fakat cihazda en güncel sürüm mevcut deil birde o gelsin onu yükleyelim ardından daha iyi yorum yapabiliriz. Donanım haberde uzakdoğu kökenli cihazları kullanan arkadaşlar güncellemeyi aldıktan sonra ısınmanın minimuma indiğini ve kayıt sürelerinde 15 ila 20 dk ları gördüklerini belirtiyorlar. Ha 4k çekimi nsl derseniz tek kelime enfes ;)

Nekadara aldiginizi burdan veya ozel mesajdan yazarsaniz memnun olurum.

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabii 2200 tl .. kutudan çıkan kulaklık içinde bi kaç şey sölim. Bişiler dinleme fırsatım oldu gayet yeterli ve hoş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Günümüz telefonları iyi bir soğutma sistemine sahip olmadıkları için özellikle 4K video çekiminde ısınıp işlemi sonlandırıyorlar. işlemin sonlandırılmasının nedeni telefonun zarar görmemesi için yapılmış bir uygulama.

S5 de 4K video çekimi 5 dakika ile sınırlı tutulmuş, 5 dakikanın üzerinde bir 4K video çekimi yaptığınız zaman telefon aşırı ısınmadan dolayı işlemi sonlandırıyor.

Bu oran Z2 de başlar da 3 dakikaydı Sony'nin çıkardığı yeni güncelleme ile bu oran 5 dakikanın üzerine çıktı. Bazı kullanıcılar klima soğutması ile 10 dakika bir 4K video çekmeyi başarmışlar.

Sony'nin bugün yaptığı açıklamada Z2 kullanıcılarının birkaç dakikadan fazla 4K video çekimi yapmamalarını istemiş, Bunun zararlarını da şöyle açıklamış, Fazla 4K video çekiminin telefonun batarya ve işlemcisine zarar vereceğini belirtmiş.

peki bahsettiğin bu güncelleme türkiyeye nezaman gelir sence?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Kasa açıklığı varmı kontrol eder misiniz

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasa açıklığı varmı kontrol eder misiniz[/QUOTE
hocam kasa açıklığı yok . Ama teşhirdekinde vardı sağ altta . Ama şu var farketmeniz için çok dikkatli bakmanız gerekli. Şuda var ona kasa açıklığı demek doğru mu bilemiyorum , mm lik bile deil o derece . ve Su geçirmezliğe veya tasarıma tek bir eksisi yok.

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Cihaz elime ulasti . Henuz bi hata goremedim. Kasa acikligi da yok. Fakat icinden cikan sarj aleti prizlere uymuyor(ayriyetten prize takilan aparat gerektiriyor, fakat kutuda o aparatta yoktu) hepsiburada.com dan aldim. Garantisi de distrübitor oldugu icin fazla guvenemedim. Onumuzdeki ilk is gunu(pazartesi) telefonu iade edip , aynisini teknosadan alicam. Sorulariniz varsa sorabilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
akıllı çağrı özelliği ve akıllı beklemeyi nasıl aktif ediyorsunuz çalışmıyor bende

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Cihaz şrjı %4 te şuan ;
20 saat 45 dk dır bataryadan yiyor
sanırım kritik nokta ekran süresi , oda 7 saat 23 dk ..

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Cihazi aldim saat 15:30 da paketten cikardim sarji 62 idi 19:30 da 32 sarji kaldi . Oyun fln oynamadim indirmedim , video fln izlemedim. Sadece kisa kisa videolar cektim 1-2 tane, birazda karistirdim ayarlari fln. Bana biraz hizli bitti gibi geldi sarji , sizce nasil ?

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazi aldim saat 15:30 da paketten cikardim sarji 62 idi 19:30 da 32 sarji kaldi . Oyun fln oynamadim indirmedim , video fln izlemedim. Sadece kisa kisa videolar cektim 1-2 tane, birazda karistirdim ayarlari fln. Bana biraz hizli bitti gibi geldi sarji , sizce nasil ?
ilk zamanlar normaldir.. Bataryayı sıfırladıktan sonra full şarj , bi kaç gün bu şekil götürürn batarya kendine gelecektir. Çünkü cihaz uzun süredir kullanılmamış ve batarya ilk kullanımda anormal davranabilir bu çok normal.

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ilk zamanlar normaldir.. Bataryayı sıfırladıktan sonra full şarj , bi kaç gün bu şekil götürürn batarya kendine gelecektir. Çünkü cihaz uzun süredir kullanılmamış ve batarya ilk kullanımda anormal davranabilir bu çok normal.

Cihazi sarjda kullanmak zarar verirmi

steunlaverg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İçinde gürültü engelleyici kulaklık çıktı mı acaba?

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Benim kutudan cikan sarj aleti boyle arkadaslar iade edip , aynisini teknosadan alicam telefonun
2ebuvy9u.jpg

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
YunusTR öncelikle sarjda kullanman bir problem oluşturmaz.. Ben bişi sorayım ;
SONY yazısında S ve Y harflerinin çaprazına bakabilirmisiniz o beyaz kısma özellikle stereo hoparlörün etrafındaki beyaz kısma bir deforme durum gözünüze çarpıyor mu ?

ALKADRASZ2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dğerli abilerim-ablalarim... Bu cihazi vodafone araciliğiyla almak istiyorum, aslinda 6 ay kadar önce avea araciliğiyla z1 alcaktim ama avea sorun çikardi vermedi iyiki de vermemiş z1 alsam pişmandim şimdi... Sorum şu... Vodafoneden aldiğim cihazda herhangi bi sorun yaşar miyim gerek garanti gerekse sorunlu cihaz olmasi bakimindan ??

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dğerli abilerim-ablalarim... Bu cihazi vodafone araciliğiyla almak istiyorum, aslinda 6 ay kadar önce avea araciliğiyla z1 alcaktim ama avea sorun çikardi vermedi iyiki de vermemiş z1 alsam pişmandim şimdi... Sorum şu... Vodafoneden aldiğim cihazda herhangi bi sorun yaşar miyim gerek garanti gerekse sorunlu cihaz olmasi bakimindan ??
Vodafoneden bu cihazı REDliysen alabilirsin. Sony ninde Vodafone ninde servisi aynıdır Teleservice dir. Ve 1 ay dolmadan donanımda herhangi bir kusur varsa Teleservice koşulsuz değiştirir cihazı için rahat olsun ;)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Kasa açıklığı varmı kontrol eder misiniz[/QUOTE
hocam kasa açıklığı yok . Ama teşhirdekinde vardı sağ altta . Ama şu var farketmeniz için çok dikkatli bakmanız gerekli. Şuda var ona kasa açıklığı demek doğru mu bilemiyorum , mm lik bile deil o derece . ve Su geçirmezliğe veya tasarıma tek bir eksisi yok.
Eğer açıklığa parmağınız ile bastığınızda bir oynama oluyorsa su geçirmezliğe etkisi vardır hocam o yüzden sordum zaten
Kulaklık hakkında bilgi verebilirmisiniz