Sony Xperia Z1 Pişmanlık...

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bu telofonu alalı 2 ay oldu veya olmadı sensör sorunu mevcuttu yani telofonla konusurken telofon kulağıma götürdüğümde ekran kapanıyor çektiğimde açılmıyor kilit tuşunada basıyorum ama bir faydası yok ancak karşı taraf telofonu kapattığında ekran geliyor ben telofon kapatamıyordum bilgisayardan sıfırladım yeniden yükledim şuanlık birşey yok.Ama telofon çok takılıyor reset atmak zorunda kalıyorum 5 dk önce tekrar oldu sinirlendim bu konuyu açma kararı aldım sizce sorun nedir ? Ve hala telofonuma 4.3 güncellemesi gelmedi vodafone'den kaynaklı diyorlar ne denirse denilsin rezillik ötesi sorum şu telofona room atayım diyorum garanti dışı kalırmı ? Ve bu room orjinali ile aynımı bir farkmı varmı ? Diyelimki ben 4.3 yükledim room ile vodafone'de güncelleme attı benimkini silip orjinal yayını kullanabilirmiyim ? Ve nerden bulabilirim bu roomları ?

Teşekkürler...

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Zamanında biriside Z için pişmanlıktır 5 para etmez diyordu ama herkes memnun. Böyle şeyler her markada illa ki oluyor komple cihaz kötüymüş gibi göstermek doğru değil.

Rom için xda'ya bakabilirsin orada çeşitleri mevcut.

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Peki garanti sorunu yaşarmıyım ? Orjinali ile bir fark varmı ?

Netkolix

Asistan
Reaksiyon puanı
10
telefonu pc ye Sony companion a baglayip uzerindeki guncel android surumunu saniirim 4,2 hala sendeki, tekrar yukleyebilirsin bir care olabilir belki. ayrica android 4,3 de pc ye bagladiginda gelebilir bu tur guncellemeler direkt telefone gelmesi zaman aliyor pcden dene dedigim gibi.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Arkadaşlar bu telofonu alalı 2 ay oldu veya olmadı sensör sorunu mevcuttu yani telofonla konusurken telofon kulağıma götürdüğümde ekran kapanıyor çektiğimde açılmıyor kilit tuşunada basıyorum ama bir faydası yok ancak karşı taraf telofonu kapattığında ekran geliyor ben telofon kapatamıyordum bilgisayardan sıfırladım yeniden yükledim şuanlık birşey yok.Ama telofon çok takılıyor reset atmak zorunda kalıyorum 5 dk önce tekrar oldu sinirlendim bu konuyu açma kararı aldım sizce sorun nedir ? Ve hala telofonuma 4.3 güncellemesi gelmedi vodafone'den kaynaklı diyorlar ne denirse denilsin rezillik ötesi sorum şu telofona room atayım diyorum garanti dışı kalırmı ? Ve bu room orjinali ile aynımı bir farkmı varmı ? Diyelimki ben 4.3 yükledim room ile vodafone'de güncelleme attı benimkini silip orjinal yayını kullanabilirmiyim ? Ve nerden bulabilirim bu roomları ?

Teşekkürler...

Türkiye için yayınlandı ama sizin cihaz Vodafone çıkışlı olduğu için biraz geç gelebilir :)
Diğer ülkeler için yayınlanmış yazılımı telefona yükleyebilirsiniz.
bu siteden indirip flashtool ile yükleme yapabilirsin
http://xperiadownload.cz/index.php/xperiadownload/file/129-z1

Flashtool ile yükleme nasıl yapılır?
http://forum.shiftdelete.net/sony/3...sil-kullanilir-flashtool-ile-rom-yukleme.html

stock rom yüklemek cihazın garantisini bozmaz

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Türkiye için yayınlandı ama sizin cihaz Vodafone çıkışlı olduğu için biraz geç gelebilir :)
Diğer ülkeler için yayınlanmış yazılımı telefona yükleyebilirsiniz.
bu siteden indirip flashtool ile yükleme yapabilirsin
http://xperiadownload.cz/index.php/xperiadownload/file/129-z1

Flashtool ile yükleme nasıl yapılır?
http://forum.shiftdelete.net/sony/3...sil-kullanilir-flashtool-ile-rom-yukleme.html

stock rom yüklemek cihazın garantisini bozmaz

Hocam söylediğiniz siteden http://xperiadownload.cz/index.php/xperiadownload/file/129-z1 şu dosyayı indiriyorum yani C6903_14.2.A.0.290_CE Olanı doğrumu sizce ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
anlattıklarınıza göre sizin cihazda başka ciddi problemler var. Güncelleme gelmese bile fabrika çıkışı yazılımda yada donanımda böyle sorunlar olmaması lazım.

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
anlattıklarınıza göre sizin cihazda başka ciddi problemler var.

Hocam iphone 5 kullanıyordum ilk defa Android kullanıyorum ne yapayım ne tavsiye edersiniz ? Bugüne kadar Android takılır sözlerine çok alıştım ama Snapdragon 800 olan bir telofonda bu kadar takılma olması normalmi sizce ? Android3 sağolsun şimdi 4.3 yükleme calısıyorum oda becerebilirsem inş sorun düzelir. :(

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
z1 g2 vs amiral gemisi diye tabir edilen telefonların takılması vs mümkün değil, üst modelleri geçtim hemen hemen her modelin normal şartlarda üstünde fabrika çıkışı stok rom varken en stabil halinde olması lazım. Sizin yerinizde olsam 2 ay beklemez aldığım yere o da olmadı servise gidip hakkımı arardım, sorunlarınızı sizin kadar iyi bilemem tabi ama sonuçta elektronik alet arıza olması her zaman mümkün.

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Vodafone'den aldım hocam sanırım artık vodafone ilgilenmez. :(

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yazılımsal gibi 4.3' ü bekleyin mis gibi iPhone 5 iniz varmış sizi Z1' e geçiren ne oldu

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yazılımsal gibi 4.3' ü bekleyin mis gibi iPhone 5 iniz varmış sizi Z1' e geçiren ne oldu

İphone'nin şarj sıkıntısı ve stabil olması ama inanırmısınız galiba yavaş yavaş pişman olmaya başladım.Apple'nin güncellemesini özledim 2 aydır güncelleme bekliyorum böyle birşey olamaz.

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İphone'nin şarj sıkıntısı ve stabil olması ama inanırmısınız galiba yavaş yavaş pişman olmaya başladım.Apple'nin güncellemesini özledim 2 aydır güncelleme bekliyorum böyle birşey olamaz.
Şarj kısmında haklısınız ama stabil olması derken

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
iphone android mevzusu değil ki bu, z1'i bende kullandım iphone5ten geri kalır bir cihaz değil. 4.3 değil üstünde hangi sürüm varsa üstünden gelebilecek donanımda 2000 liralık cihazdan bahsediyoruz ki geliyorda, öyle android kasar vs diye açıklanabilecek bir durum değil.
Aldığınız yerde servise verecek zaten başka bişey yapamaz siz verin servise anlattıklarınız göre başka sorunlar var ürün değişimine kadar gider olay. Dediğim gibi elektronik aletler bozulmaya en elverişli şeyler servisler garantiler bu yüzden var verin servise halletsinler, halledilmeyecek gibiyse yenisini verecekler mecbur. Böyle forumlarda konuşulacak halledilecek şeyler değil.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Gayet stabil ve 4.3 güncellemesiyle beraber pil performası hemen hemen %30 arttı ordan burdan okuduğumla değil kendim kullanıp bizzat tanık olduğumu aktarıyorum

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Şarj kısmında haklısınız ama stabil olması derken
Tema konusu,İtunes çok kısıtlama sunuyordu Usb'yi pc'ye taktığım zaman fotoğrafları atmaktan başka birşey yapamıyordumm sadece itunes ile işlem yapabiliyoruz biliyorsunuz.Ama şundan eminimki Apple güncelleme ve arıza durumunda sorunsuz.

Arkadaşlar servise vereyim diyorum ama yeni telofona müdahale canımı sıkıyor ben 2000 küsür para veriyorum hiç düşürmediğim telofonu tutup servise vermek üzüyor beni belkide fiziki bir müdahale yapılcak fabrika çıkışı gibi olmucak hiç birşey bir iğne deliği bile boşluk kalsa su geçirirse ne yaparım ben ? Başka bir çaremde yok bu durum canımı skıkıyor benim.Ayrıca bu gece öğrendim SüperOtomatikte 8 mp çekiyormuş fotoğrafları neden 20 Mp'de çekmiyor ? Sadece neden manuel'de kafamda o kadar çok soru varki bilmiyorum arkadaşlar. :blushing:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Gayet stabil ve 4.3 güncellemesiyle beraber pil performası hemen hemen %30 arttı ordan burdan okuduğumla değil kendim kullanıp bizzat tanık olduğumu aktarıyorum
Hocam 4.2 ile farklılıklar nedir ?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Pil ömründe %30-35lik bir artış var
Yellow Hue denen sorunlar vardı bazı Z1lerde yani sarı ekran sorunu bunlar düzeltildi
Kameranın gece çekim kalitesi arttı + Blur olabiliyordu nadiren bunlar kaldırıldı
TrackID , Walkman , Albüm , Filmler , SonySelect gibi uygulamaların en güncel versiyonları
Yeni temalar var aralarında çok güzel olanları var :)
Arayüzde küçük değişiklikler var
Sistem optimizasyonu yapılmış Ram yönetimi + stabilite artırılmış
Wi-Fi çekim gücünde çok fazla artış var örneğin 1 diş çeken yerin 3-4 çekmesi gibi
Stamina modunda geliştirmeler var yine :)
Aklıma gelenler bunlar şimdilik hatırlarsam eklemeler yaparım üzerine
ama en büyük gelişme wi-fi çekim gücü ile Pil ömründe var

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
telefonda sensör sorunu varsa garantiye ver. Niye pişmanlık olsun.

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Pil ömründe %30-35lik bir artış var
Yellow Hue denen sorunlar vardı bazı Z1lerde yani sarı ekran sorunu bunlar düzeltildi
Kameranın gece çekim kalitesi arttı + Blur olabiliyordu nadiren bunlar kaldırıldı
TrackID , Walkman , Albüm , Filmler , SonySelect gibi uygulamaların en güncel versiyonları
Yeni temalar var aralarında çok güzel olanları var :)
Arayüzde küçük değişiklikler var
Sistem optimizasyonu yapılmış Ram yönetimi + stabilite artırılmış
Wi-Fi çekim gücünde çok fazla artış var örneğin 1 diş çeken yerin 3-4 çekmesi gibi
Stamina modunda geliştirmeler var yine :)
Aklıma gelenler bunlar şimdilik hatırlarsam eklemeler yaparım üzerine
ama en büyük gelişme wi-fi çekim gücü ile Pil ömründe var

Wifi büyük sorundu teşekkürler arkadaşım bilgilendirme için. :)

Öyle olucak galiba kardeşim. :(

Yardımın çok teşekkür ederim güncelledim sonunda. :)

turkfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayarlardan güç düğmesinin fonksiyonunu çağrıyı sonlandır yapın en azından ekran açılmasa bile çağrıyı sonlandırabilirsiniz

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Herhangi büyük bir Avea/Turkcell/Vodafone merkezinde yaptırabilirsiniz. Ön kamera, ahize ve sensör değişir.

Ayrıca ; Aynı sorun olan bir Samsung olsaydı bu konu altında "çöp, plastik, klasik Samsung işte" gibi yorumlar görebilirdiniz.

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ayarlar-erişebilirlik den yapabilirsiniz
Teşekkürler Fatih bey.

Herhangi büyük bir Avea/Turkcell/Vodafone merkezinde yaptırabilirsiniz. Ön kamera, ahize ve sensör değişir.

Ayrıca ; Aynı sorun olan bir Samsung olsaydı bu konu altında "çöp, plastik, klasik Samsung işte" gibi yorumlar görebilirdiniz.

Hocam doğrumu anladım,2 ay oldu telofonu alalı ben cepmerkezine gitsem bu sorunu hallederlermi ? Kanatimce ilgilenmezler servise gidin derler.

bombaciemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum bence sen telefon kullanma yada 3310 dan devam et lütfen birşeyden anladığın yok akıllı telefon almışsın burda insanlardan yardım bekliyorsun üstüne kullanamadığın telefonu karalıyorsun bende z var ve z1 var anlattıklarının hiç biri 1 kere dahi olmadı takılmayı bırak daha kararsız hareketini görmedim varsa sıkıntın sony update center diye program var kur pc ne bağla telefonunu ONAR seçeneği ile format at düzelir. hiç olmadı her telefonda olacağı gibi kutudan yamuk çıkan iphone 5 gibi mesela şans işi servise yolla neyse sorun hallederler.

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
dostum bence sen telefon kullanma yada 3310 dan devam et lütfen birşeyden anladığın yok akıllı telefon almışsın burda insanlardan yardım bekliyorsun üstüne kullanamadığın telefonu karalıyorsun bende z var ve z1 var anlattıklarının hiç biri 1 kere dahi olmadı takılmayı bırak daha kararsız hareketini görmedim varsa sıkıntın sony update center diye program var kur pc ne bağla telefonunu ONAR seçeneği ile format at düzelir. hiç olmadı her telefonda olacağı gibi kutudan yamuk çıkan iphone 5 gibi mesela şans işi servise yolla neyse sorun hallederler.

Arkadaşım yazdıklarımı tam manasıyla idrak et sonra cevapla,o yazılımın ismide Sony update center değil Sony PC Companion senin gibi yanlış bilmektense hiç bilmemeyi tercih ederim. Pc'ye bağladım ama hiç bir şekilde güncelleme alamadım başlığı açtığım konuda bunu belirttim bende dün gece manuel olarak yükledim.Ayrıca sen doğarken (yanlış bilgiler) beynine yüklümüydü bunlar doğarkenmi öğrendin.Son olarak forumun ne anlama geldiğinide öğren bu yanlış bilgilerle pek yol alamassın.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
sorun varsa garantiye ver ayrıca servisde yükler 4.3 sürümünü her markada bu tip cihazlar çıkabiliyor z1 süper bir cihaz....

55adige1919

Asistan
Reaksiyon puanı
3
sorun varsa garantiye ver ayrıca servisde yükler 4.3 sürümünü her markada bu tip cihazlar çıkabiliyor z1 süper bir cihaz....

Manuel olarak güncelledim inş bir sorun çıkmaz,en çok ta garanti dışı kalırmı diye çekiniyorum umarım birşey olmaz.