Batuhan Ertuğrul
Öğrenci
Sony telefonları hoşuma gitti ve xperia xa1 ultra ya baktım benim için önemli olan kamera ve pil bu telefonun pili düşük ama kullanıcılar rahat 1 günü çıkarıyor diyorlar birde sizin fikrinizi almak istedim... (bütçe 1900)
Şuan 1637 lira hepsiburada'daSony telefonları hoşuma gitti ve xperia xa1 ultra ya baktım benim için önemli olan kamera ve pil bu telefonun pili düşük ama kullanıcılar rahat 1 günü çıkarıyor diyorlar birde sizin fikrinizi almak istedim... (bütçe 1900)
Parmak izi okuyucusu yok diyor sony'nin alışık olmadığı Mediatek'in işlemcisi var diyor konuyu kapatıyorum.
Parmak izi kimine göre gerekli kimine göre gereksiz size göre önemsiz olan bana veya başkasına göre önemli olabilir.Parmak izi gayet gereksiz ve önemli olmayan bir özellik.
Mediatek işlemci ise forumlarda sadece cahil insanların kötülediği ancak günümüzde sektörde fazlasıyla büyük bir hacmi olan ve enerji tüketimi düşük olan işlemciler üreten bir firma.
Parmak izi kimine göre gerekli kimine göre gereksiz size göre önemsiz olan bana veya başkasına göre önemli olabilir.
Mediatek işlemciler kötü, Snapdragon işlemciler kadar dengeli işlemciler değil. Özellikle içinde barındırıkları grafik birimleri.
Bana cahil demeye çalışmışsınız ama cahil olan sizsiniz. Ayrıca ben mediateke orada kötü demedim. Sony'nin alışık olmadığı dedim. Sony çoğu cihazında snapdragon işlemci kullanıyor.
XA Ultra'da yer yer günde bir kaç defa takılma sorunudan bahsedenler vardı ve o da mediatek işlemci idi. snapdragon işlemcilerde bu sorun yok.Sana direkt cahil demiyorum ama sen bana dedin. Seni bu forumda az çok bilen herkes, yalan yanlış yorumlar yaptığını görüyor sürekli.
Mediatek kime göre kötü, Sony neden alışık olmasın? Sen Sony'den daha mı iyi biliyorsun?
Bu telefona ilk çıktığında 2600-2700mah batarya yetmez dediniz, işlemci sayesinde 1.5 gün götürüyor telefon.
Şarj süresi düşük, instagram-snapchat-whatsapp-facebook vb... sosyal uygulamalar + bankacılık işlemleri, alışveriş siteleri, web sörf gibi her işi çatır çatır yapacak güçte bir telefon.
Herkes çocuk gibi oyun oynamıyor telefonda, oyuna göre yorum yapmayın artık şu telefonlar için.
Ben 30 yaşında adamım 15 yaşında ergen gibi asfalt oynamak için telefon mu alacağım işim gücüm yok?
Şuraya bi ekleme yapmak istiyorum.XA Ultra'da yer yer günde bir kaç defa takılma sorunudan bahsedenler vardı ve o da mediatek işlemci idi. snapdragon işlemcilerde bu sorun yok.
Grafik birimi konusunu oyun için değil verilen paranın karşılığının alınması için açtım.
O şarj meselesini de XA Ultradan biliyoruz muhteşem ekran süreleri veriyordu.
O telefonda Sony'nin ekran teknolojilerinin hiçbiri yok. XZ'de X Compactda bulunan 5 yönlü stabilizasyon yok. OIS yok OIS.
4K'yı geçtim hadi ne gerek var diyen çıkar. FHD 60 FPS bile yok.
Bana göre ve çoğunluğa göre önemli olan parmak izi okuyucu yok. Üstten alttan öküz gibi çerçeve var kimine göre önemli kimine göre önemsiz tabi.
XA1 Ultra 1729 TL şuan hepsi buradada bu fiyatlara bu cihazı deşip geçeçek bir sürü telefon varken bu çöpe o para verilmez.
XA Ultra'da yer yer günde bir kaç defa takılma sorunudan bahsedenler vardı ve o da mediatek işlemci idi. snapdragon işlemcilerde bu sorun yok.
Grafik birimi konusunu oyun için değil verilen paranın karşılığının alınması için açtım.
O şarj meselesini de XA Ultradan biliyoruz muhteşem ekran süreleri veriyordu.
O telefonda Sony'nin ekran teknolojilerinin hiçbiri yok. XZ'de X Compactda bulunan 5 yönlü stabilizasyon yok. OIS yok OIS.
4K'yı geçtim hadi ne gerek var diyen çıkar. FHD 60 FPS bile yok.
Bana göre ve çoğunluğa göre önemli olan parmak izi okuyucu yok. Üstten alttan öküz gibi çerçeve var kimine göre önemli kimine göre önemsiz tabi.
XA1 Ultra 1729 TL şuan hepsi buradada bu fiyatlara bu cihazı deşip geçeçek bir sürü telefon varken bu çöpe o para verilmez.
Ben her zaman için 7 ve 7 Plus'un çerçevelerini eleştiririm. 7 Plus'dan çerçeve var diye xa1 ultrada olacak diye bir kaide yokÜstten alttan öküz gibi çerçeve dediğiniz olay İphone 7'de de var İphone 7 Plus'da da var.
Samsung S8 gibi kullanışsız olacağına çerçeveli olsun.
Samsung S8 tip olarak güzel olsa da kullanış olarak 1'' boşa giden bir telefon çünkü elinle tutabileceğin yer yok ekranı kapatıyorsun.
Onun dışında ön kamera da OIS var, arka da OIS olmayınca kötü fotoğraf mı çekiliyor zannediyorsun nedir?
4k ise günümüzde hala hiç bir işe yaramayan bir çözünürlük, çünkü eve 4k tv almama rağmen hiç bir işime yaramadı, yayın yok bir şey yok. Bunu kaldıracak internet hızı da yok ülkede.
1500-1600TL'ye düşerse fiyat/performans ürünü olur şuan yüksek fiyatı.
Ben her zaman için 7 ve 7 Plus'un çerçevelerini eleştiririm. 7 Plus'dan çerçeve var diye xa1 ultrada olacak diye bir kaide yok
S8 değil
Huawei Mate 9 , S7 Edge , Note 7 bunların da çerçeveleri az ve S7 Edge ve Note 7nin alt çerçevesinde fiziksel tuş var orası değerlendiriliyor.
Evet OİS olmayınca kötü fotoğraf çekiyor.
Gündüz ois olmayınca bir sorun yok gece ise pozlama süresi uzuyor ayrıca bu gibi orta segment modeller şak diye çekemiyor OİS olmaz da eliniz titrerse fotoğraf kayabilir.
Ayrıca OİS gece fotoğraflarına yardımcı olur.
Super saf S7 vs 6s camera comprasion yazın YouTubedan aratin orda 6s vs 6s Plus vs S7 yapılmış. 6s ile 6s plusun OİS hariç kamera özellikle aynı fakat 6s plus düşük ışıkta 6sden açık bir şekilde daha iyi
OİS yok videolar titriyor. Tamam Steady shot var ama X Compact ve XZ'de bulunan 5 yönlü stabilizasyon yok. Yani kısaca bunlar kadar gelişmiş Steady shot yok videoda sarsıntı önleme konusunda bunların yanında bir hiç
4k için konuşursak zaten ben dedim ki hadi 4kyi geçtim FHD60 FPS bile yok dedim . FHD 60 FPS bir video ile 30 FPS videoyu arka arka izleyin farkı çok net anlarsınız.
Onun dışında 4K asla gereksiz bir özellik değil çünkü FHD ile 4k arasında kalite farkı çok net var bunun sebebi çözünürlükte çok tüm telefonların yüksek bitrate değerlerini 4K'da vermesi
Ya FHD 60 FPS ile akıcı bir video deneyimi ya da 4k ile kaliteli bir video deneyimi sunmalıydı ama bunların ikisi de yok.
13 aydır S7 kullanıyorum bir hafta falan Note 5 kullandım eğer ekran boyutu sorun değilse S7 çünkü 1 tane daha ana güncellemesi var bundan sonra da 1-2 sene güvenlik güncellemesi alır. Note 5, şuan aynı Note 4'de olduğu gibi güvenlik güncellemesi alır fakat ana android güncellemesi büyük ihtimal almayacak.Onu bunu geçelim de, sence ne alalım telefon onu söyle? XA1 Ultra'dan ben zaten çoktan soğudum bir kaç olaydan dolayı da.
S7 mi alsak yoksa Note 5 mi, sence hangisini 2 sene kullanabilirim sorunsuz ve güncel?
13 aydır S7 kullanıyorum bir hafta falan Note 5 kullandım eğer ekran boyutu sorun değilse S7 çünkü 1 tane daha ana güncellemesi var bundan sonra da 1-2 sene güvenlik güncellemesi alır. Note 5, şuan aynı Note 4'de olduğu gibi güvenlik güncellemesi alır fakat ana android güncellemesi büyük ihtimal almayacak.
Geri kalan noktalarda da S7 daha üstün zaten kamera falan filan işte.
Edge'nin aksine kronik bir sorun yaşayan da görmedim.
13 aydır S7 kullanıyorum bir hafta falan Note 5 kullandım eğer ekran boyutu sorun değilse S7 çünkü 1 tane daha ana güncellemesi var bundan sonra da 1-2 sene güvenlik güncellemesi alır. Note 5, şuan aynı Note 4'de olduğu gibi güvenlik güncellemesi alır fakat ana android güncellemesi büyük ihtimal almayacak.
Geri kalan noktalarda da S7 daha üstün zaten kamera falan filan işte.
Edge'nin aksine kronik bir sorun yaşayan da görmedim.
Dogru az enerji harcamasi ve cok yaygin olarak kullanilmasi kotu ce yetersiz olmadigi anlamina gelmez zaten giris ve orta segmentin bir cogu bu islemcileri kullandiklari icin yaygin olmalari cok normal
--- Gönderi Güncellendi ---
Bağa bak sana murat burçu yedirtmem adami delirtme hasta etme kim yalan yanlis yorum yapiyormus la kim sus otur yerine sifir