Sony Xa ultra vs GM5+

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
herkeze merhabalar

Şu anda elimde ekranında bir sıkıntısı olan sony xperia xa ultra telefonu mevcut ve bu telefondan hiç memnun kalmadım. Beklediğim fiyatla gelmesi durumunda Galaxy S8 istiyorum ama bu telefonu da acil durumlar için saklamayı düşünüyordum. Hiç memnun kalmadığım için aklıma şöyle bir fikir geldi : telefonun ekranını tamir ettirip yada ekranı tamamiyle değiştirip GM5+ almak için satmayı düşünüyorum

Not : ekran kırık değil sadece yan tarafından darbe bir temas sorunu bulunuyor onu da yaptırabilir miyim bilmiyorum

sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. ( hatta tanıdığınız güvenilir bir tamirci varsa istanbul avcılar tarafında çok büyük iyilik olur ) sizce bunu yapmaya değecek bir telefon mu GM5+ ? görünüşü gerçekten çok hoşuma gitti

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
herkeze merhabalar

Şu anda elimde ekranında bir sıkıntısı olan sony xperia xa ultra telefonu mevcut ve bu telefondan hiç memnun kalmadım. Beklediğim fiyatla gelmesi durumunda Galaxy S8 istiyorum ama bu telefonu da acil durumlar için saklamayı düşünüyordum. Hiç memnun kalmadığım için aklıma şöyle bir fikir geldi : telefonun ekranını tamir ettirip yada ekranı tamamiyle değiştirip GM5+ almak için satmayı düşünüyorum

Not : ekran kırık değil sadece yan tarafından darbe bir temas sorunu bulunuyor onu da yaptırabilir miyim bilmiyorum

sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. ( hatta tanıdığınız güvenilir bir tamirci varsa istanbul avcılar tarafında çok büyük iyilik olur ) sizce bunu yapmaya değecek bir telefon mu GM5+ ? görünüşü gerçekten çok hoşuma gitti
Eğer kullanımınızı çok etkilemiyor ise sıkın biraz dişinizi. s8 gelmesine çok çok az kaldı. Fazladan masraf yapmayın bence

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Eğer kullanımınızı çok etkilemiyor ise sıkın biraz dişinizi. s8 gelmesine çok çok az kaldı. Fazladan masraf yapmayın bence

fiyatı beklediğim gibi gelirse s8 i zaten alıcam bu istediğimi yapsam da yapmasam da sadece bu telefonu hiç ama hiç sevmediğim için acil durumlarda bile kullanmayı düşünmem ondan dolayı böyle bir durum oluştu yani S8 le karıştırmaya gerek yok :) sadece bilmek istediğim xa ultra nın ekran sorununu değişim yaopmadan çözebilir miyim ve değişim için GM5+ iyi bir tecih mi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Ekranın fotosunu atarsanız sorunu az çok görürüz ona göre yorum yaparsak daha sağlıklı olur bence

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Gm5plus 1000-1500 lira bandinda tavsiye ettigim bir model. Yani gecis yapmak isterseniz gecilebilecek bir model. Tabu su durumu belirtelim sony xperia xa ultra kamera konusunda daha basarilu bir model. Ayrica xa ultranin islemcisi grafik performansi isteyen islerde biraz daha iyi. Yani oyun oynarken xa ultra daha iyi. Ama gundelik islerde gm5 plus ile benzer. Gm5plus modeline alternatif olarak lenovo k5 note 32gb modelini tavsiye ederim. K5 note 32gb modeli islemci olarak xa ultra ile ayni. Gm5 plus'a gore diger artilari parmak izi sensoru olmasi ve pil performansi. Gm5plus ise kamera ve ekran konularinda k5 note modelinden daha basarili.

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
telefonun durumu şekil a da gördüğünüz gibi. bence halledilmeyecek bir durum değil ama naparlar bilemedim. ekran değişimi 350 TL ama bunun sorununu değişimsiz hallederlerse daha ucuza gelir buda benim işime gelir tabi

Ekli dosyalar

• IMG-20170310-WA0001.jpg
    IMG-20170310-WA0001.jpg
    112.6 KB · Görüntüleme: 565

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
konu hala günceldir arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Hocam Oncelikle S.a yaklaşık 2 ay önce kullandığımız adls internet üzerine aylık 55 liraya gm5 plus aldık 1 ay kadar denemek amaçlı ben kullandım daha doğrusu merak ediyordum öncelikle şunu belirteyim telefon saf android ve telefonla gelen google uygulamaları hariç uygulama gelmiyor google playden indirmeniz gerekiyor ikinci husus telefonun malzeme kalitesi olarak zayıf buldum bir metalin veya cam telefon malzemenin premium hissiyati vermiyor onu baştan söyliyim telefonu yorucak oyun açar açmaz telefon ısınıyor el yakmiyor ama bariz rahatsız ediyor şarjdayken hiç dokunmamak en iyisi aşırı ısınıyor telefon saf anDroid olduğu için çok hafif arayüzü yağ gibi akıyor kasma donma görmedim fakat bazı uygulamalarda durduruldu hatası aldigim oldu dış sesi çok iyi ben yabancı dizi ve youtubede takılan biri olarak cok beğendim hatta 1 2 tık kıstığım dahi oldu kamera olarak standart fotoğraf çeken birini Üzmez ama aşırıda mutlu etmez kulaklık performansı iyi fena değil telefonun malzemesi geneli plastik dikkat etmek gerekiyor kullanırken kılıf siz kullanıma musait değil hiçbir şekilde Narin bir cihaz. Aksesuar konusunda sıkıntılı gerek kılıf gerek koruma jelatini bulunmuyor bulduğunda tam kaplamiyor ekranı oda ekranda dokunma problemine dönüşüyor ben antalyada bulamadım merkezde oturmama rağmen bilemiyorum belkide antalyada yoktur istanbulda vardır benim 1 aylık gm5 plus kullanım sonrası deneyimlerim bunlar Bence Xa ultra daha iyi bir cihaz fakat tercihi yapacak olan sensin varsa yazıda hatam affola.

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Hocam Oncelikle S.a yaklaşık 2 ay önce kullandığımız adls internet üzerine aylık 55 liraya gm5 plus aldık 1 ay kadar denemek amaçlı ben kullandım daha doğrusu merak ediyordum öncelikle şunu belirteyim telefon saf android ve telefonla gelen google uygulamaları hariç uygulama gelmiyor google playden indirmeniz gerekiyor ikinci husus telefonun malzeme kalitesi olarak zayıf buldum bir metalin veya cam telefon malzemenin premium hissiyati vermiyor onu baştan söyliyim telefonu yorucak oyun açar açmaz telefon ısınıyor el yakmiyor ama bariz rahatsız ediyor şarjdayken hiç dokunmamak en iyisi aşırı ısınıyor telefon saf anDroid olduğu için çok hafif arayüzü yağ gibi akıyor kasma donma görmedim fakat bazı uygulamalarda durduruldu hatası aldigim oldu dış sesi çok iyi ben yabancı dizi ve youtubede takılan biri olarak cok beğendim hatta 1 2 tık kıstığım dahi oldu kamera olarak standart fotoğraf çeken birini Üzmez ama aşırıda mutlu etmez kulaklık performansı iyi fena değil telefonun malzemesi geneli plastik dikkat etmek gerekiyor kullanırken kılıf siz kullanıma musait değil hiçbir şekilde Narin bir cihaz. Aksesuar konusunda sıkıntılı gerek kılıf gerek koruma jelatini bulunmuyor bulduğunda tam kaplamiyor ekranı oda ekranda dokunma problemine dönüşüyor ben antalyada bulamadım merkezde oturmama rağmen bilemiyorum belkide antalyada yoktur istanbulda vardır benim 1 aylık gm5 plus kullanım sonrası deneyimlerim bunlar Bence Xa ultra daha iyi bir cihaz fakat tercihi yapacak olan sensin varsa yazıda hatam affola.

cevabın için çok teşekkür ederim

xa ultra o kadar berbat bir telefon ki şu anda başka telefonum olsa sırf zevk için moleküllerine ayırmak istiyorum
sana şöyle bir sorum olucak GM5+ ta bir anten sorunu falan fark ettin mi ?

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
cevabın için çok teşekkür ederim

xa ultra o kadar berbat bir telefon ki şu anda başka telefonum olsa sırf zevk için moleküllerine ayırmak istiyorum
sana şöyle bir sorum olucak GM5+ ta bir anten sorunu falan fark ettin mi ?
Anten sorunu derken WiFi mi Şebeke mi hocam ?

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
XA ultra problemli bir telefon. Kullanmak istemiyorsaniz ve maddi durumunuz uygun ise uygun bir fiyattan satip GM5 plus veya Lenovo Moto G4 plus alabilirsiniz S8 cikana kadar fakat S8 4000 liraya yakin bir fiyatla girecek ulkemize :)