Sony Vegas Pro 13 ile videodaki sesin üzerine ses ekleme

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Herkese merhaba öncelikle.

Ben sony vegas pro 13 ile video düzenliyorum.Fakat videodaki sesin üzerine ses eklemek istiyorum.Yani hem videodaki ses duyulacak hemde beni eklediğim ses duyulacak.

Yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim.

Multimedia / Ses - Görüntü - Video kategorisinde açmıştım konumu fakat kimse yardım etmedi.Birde şansımı burda deneyeyim dedim.

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Video eklediğinde görüntü katmanı üstte ses katmanı altta olur. Eklenecek sesi tut videonun sesinin bulunduğu katmanın alt katmanına at. Eklemiş olursun. Eğer istersin asıl sesin şiddetini azaltabilirsin. Bir dene yapamazsan video çekmeye çalışayım.

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
İmkanınız varsa sesli veya yazılı anlatım ile bir video çekermisiniz? Çok makbule geçer.

xxmolinaxx

Doçent
Reaksiyon puanı
105
Şu an proğram bende kurulu olmadığı için detaylı anlatamıyorum ancak resimde gösterdim video ve videonun sesinin olduğu timeline çizgisinin altına yeni bir timeline aç (Track ) olması lazım ekleyeceğn sesi o timeline getir Bu track sayısını artırıp azaltabilirsiniz.

07m95.jpg

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Çok teşekkür ederim.Sayenizde yaptım :)

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Merhaba bir sorunum daha var.Şimdi benim bilgisayarım eski ve kötü olduğu için render biraz zaman alıyor.Gece 9 dakikalık videoyu özel ayarlı 720p renderlerdim.Ve youtube'a koydum.Fakat telif yedi sinirlerim bozuldu.Video engellenmedi ama para kazanma o videoda kapandı.

Şimdi benim sorum bidaha render yapmadan videodaki şarkıyı silip görüntü kalitesine zarar vermeden başka bir şarkı eklemek.Bunu nasıl yapabilirim?Ama render yapmadan olacak münkün mü?

xxmolinaxx

Doçent
Reaksiyon puanı
105
Merhaba bir sorunum daha var.Şimdi benim bilgisayarım eski ve kötü olduğu için render biraz zaman alıyor.Gece 9 dakikalık videoyu özel ayarlı 720p renderlerdim.Ve youtube'a koydum.Fakat telif yedi sinirlerim bozuldu.Video engellenmedi ama para kazanma o videoda kapandı.

Şimdi benim sorum bidaha render yapmadan videodaki şarkıyı silip görüntü kalitesine zarar vermeden başka bir şarkı eklemek.Bunu nasıl yapabilirim?Ama render yapmadan olacak münkün mü?

Bildiğim kadarıyla ne değişiklik yapacaksan render alacaksın ama belki farklı görüş belirten arkadaşlar olabilir.

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
teşekkür ederim

Bora çınar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
yeni bir ses katmanı açıp bu katmana istediğiniz sesi ekleyebilirsiniz.
Bu arada vegas yerine kullanabileceğiniz daha iyi ve hızlı alternatifler de mevcut.

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Hangi programlar mesela?Zaten Vegası yeni çözdüm :D

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Teşekkürler bir ara deneyeceğim.