SONY Slt-A99 mu NİKON D800 mü CANON Eos 5D Mark III mü?

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle fotoğraf konusunda profesyonel olduğumu söylemek istiyorum ve fotoğraf makinası alacağım.

Yurt dışından alacağım bu 3 makinanın arasında kaldım. Gerçekten çok araştırdım ama gerçekten de ne yapıcam hangisi alacağım bilmiyorum.

Sony SLT-A99
Nikon D800
Canon EOS 5D Mark III

Yurdışında 3'ünün de hemen hemen fiyatları aynı.

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

NOT: Biraz SONY taraftarıyım.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ben amatör bir kullanıcıyım d7000 makinam var tatile falan gidince fotoğraf çekerim genelde.
ama profesyonel full frame makina kullananlar genelde canon tercih ediyor hem çevremde hem dergilerde vs görüyorum bunu,

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben amatör bir kullanıcıyım d7000 makinam var tatile falan gidince fotoğraf çekerim genelde.
ama profesyonel full frame makina kullananlar genelde canon tercih ediyor hem çevremde hem dergilerde vs görüyorum bunu,

Teşekkür ederim.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle fotoğraf konusunda profesyonel olduğumu söylemek istiyorum ve fotoğraf makinası alacağım.

Yurt dışından alacağım bu 3 makinanın arasında kaldım. Gerçekten çok araştırdım ama gerçekten de ne yapıcam hangisi alacağım bilmiyorum.

Sony SLT-A99
Nikon D800
Canon EOS 5D Mark III

Yurdışında 3'ünün de hemen hemen fiyatları aynı.

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

NOT: Biraz SONY taraftarıyım.
Gerçekten profesyonel olup da burada gelip bunu sormak abesle iştigaldir. Ama diyorsan ki param var biraz hava yapayım ağzınızın suyu aksın diye o zaman işler değişir.

hamdidnmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nikon D800 daha baskın . Kullandığım için söylüyorum ikisini de kullandım .

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
A99 ya da Nikon D800 ama ben olsam A99 u seçerdim
Çünkü
AVCHD destekliyor , mikrofon sayısı daha fazla ekranın ppi değeri yüksek ve ekran flip-out var ve Jpeg formatında AF ile yüksek çözünürlükle daha hızlı fotoğraf çekebiliyor D800'e göre
D800'ün ise
Deklanşör gecikmesi süresi daha kısa , odak noktası daha fazla , sensörün çözünürlüğü daha yüksek
Ben A99 diyorum :)

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten profesyonel olup da burada gelip bunu sormak abesle iştigaldir. Ama diyorsan ki param var biraz hava yapayım ağzınızın suyu aksın diye o zaman işler değişir.

Yurdisinda bu makinalarin fiyatlari senin aldigin 2000 tl lik telefondan biraz fazla. ayrica fotograf cekmekte profesyonelim makina secmekte degil. bu makinayi belki burada kullanlar vardir nasillar memnunlar mi diye sormak istedim

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Yurdisinda bu makinalarin fiyatlari senin aldigin 2000 tl lik telefondan biraz fazla. ayrica fotograf cekmekte profesyonelim makina secmekte degil. bu makinayi belki burada kullanlar vardir nasillar memnunlar mi diye sormak istedim

hocam bu forumda fazla fotoğraf tutkunu yok genelde tablet telefon ve Windows üzerine,
makinaların fiyatlarına gelince Sony a99 6500,d800 7000,5dmark 3 8000 lira civarı İsveç'te ,Almanya'da biraz daha uygun makinalar ancak en fazla 500 750 lira oynar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Almanya'da comtech.de var orada genelde uygun olur makinalar ama genede araştır

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Slt-A99 öneriyorum bende hatta yılın profesyonel fotoğraf makinesi ödülünü kazanmıştı geçen sene..

paffendorf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fotoğraf konusunda profesyonel biri nasıl olur da 3 farklı marka arasında kalır, profesyonel olana kadar hangi marka ve ekipmanla çalıştıysan o markaya devam et, eğer compact bir makine ile profesyonelliğe yükseldiysen ilk önce kendine bir marka seç giriş seviye bir modelini al ve onla gerçekten profesyonelliğe başla. yoksa direk yukarıdaki modellerin herhangi birinden başlamak hem gövde hem lens ve hemde ekipman olarak çok pahalı uğraşlardır ve gerçekten profesyonel biri bu işten para kazanabilendir.
diğer yandan başka bir marka ve ekipmanla kendini yetiştirdin ve
profesyonelliğe ulaştıysan vede marka - ekipman değiştireceksen piyasaya en çok hakim olan markayı tavsiye ederim.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
fotoğraf konusunda profesyonel biri nasıl olur da 3 farklı marka arasında kalır, profesyonel olana kadar hangi marka ve ekipmanla çalıştıysan o markaya devam et, eğer compact bir makine ile profesyonelliğe yükseldiysen ilk önce kendine bir marka seç giriş seviye bir modelini al ve onla gerçekten profesyonelliğe başla. yoksa direk yukarıdaki modellerin herhangi birinden başlamak hem gövde hem lens ve hemde ekipman olarak çok pahalı uğraşlardır ve gerçekten profesyonel biri bu işten para kazanabilendir.
diğer yandan başka bir marka ve ekipmanla kendini yetiştirdin ve
profesyonelliğe ulaştıysan vede marka - ekipman değiştireceksen piyasaya en çok hakim olan markayı tavsiye ederim.

Önce Canon ile başladım, hatta hep canon kullandım. Ama artık ekipmanları değiştirmek istiyorum. En son EOS 60D vardı. Sattım. Daha gelişmiş birşey istiyorum. Ben 60D ile fotoğraflar çekip para kazanıyordum. (Normal işimin dışında, hobi olarak)

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
a99 gibi bir seçenek varken gerisi teferruattır :P

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
CANON 5D Mark III de 61 adet odak noktası bulunurken
SONY SLT-A99 da ise 19 adet odak noktası bulunuyor.

hangon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
canon müthiş bir cihaz tavsiye ederim nikonun arayüzü çok kafa karıştırıcı

Bakinci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle kimseyi incitmek istemem ancak Profesyonellik çok görecelidir. Prof olan bir kişi öncelikle Kenrockwell'in görüşlerini dikkate alır.

http://www.kenrockwell.com/sony/a99.htm

Evet Sony sınıfının en iyilerinden biri ancak, bir çok profesyonel bilir ki herşey makina faktörü değildir. Asıl iş objektifte biter. Eğe paraya kıyıp Carl Zeiss lens alabiliyorsanız, değil Nikon, Canon Hasselblad bile kullansanız olur. He A99 kalitesi ne ile kıyaslanır derseniz oda mevcut. Hasselblad'in yeni modeli ile A99 neredeyse birebir aynı, hem body olarak hemde menü olarak. ama aralarındaki fiyat farkı inanılmaz.

http://www.gizmag.com/hasselblad-hv-dslr/30712/

Birçok prof kullanıcının kullandığı sadece 1-2 lens vardır. Çünkü ihtiyaçlarına göre bu lensleri tercih ederlerki, onlar için genelde Body önemli olsada ikinci planda kalır. Ama makinanın 3-4 katı fiyata sahip lensleri vardır. %99 F2.8 dir. Doğa fotoğrafçıları, genelde Canon tercih eder. Çünkü 32.000 Enstantane hızına çıkan başka bir makina yok. Ve Spor muhabirleri de Canon'nu tercih eder. Onlar içi an önemlidir. Gazeteci, stüdyo fotoğrafçıları, Gezi seyehati yapan muhabir veya medyacılar da Nikon'nu tercih eder. Reklam stüdyoları ise %80 Hasselblad tercih eder. Ama onların sensorleri Full frame den de büyüktür. Zaten öyle de olması gereklidir. Nikon tercihiniz olursa zaten bir nevi Sony ürün almış olacaksınız. Çünkü Nikon makinalarının sensorlerini hali hazırda Sony üretiyor. Sony Tercih ederseniz, o zaman yanına Carl Zeiss lens almanız ciddi fark yaratacaktır. Eğer Canon tercih ederseniz, o zamanda Canon lenslere iyi para yatırmanız lazım. Özelliklede USM-L serisi olup F2.8 olanlara. Dilerim sizin gibi bir profesyonel'e bu kadar anlamsız şeyler yazdığımız için kusura bakmazsınız.

Şimdiden hayırlı olsun almaya karar verdiğiniz makina.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
A99 ya da Nikon D800 ama ben olsam A99 u seçerdim
Çünkü
AVCHD destekliyor , mikrofon sayısı daha fazla ekranın ppi değeri yüksek ve ekran flip-out var ve Jpeg formatında AF ile yüksek çözünürlükle daha hızlı fotoğraf çekebiliyor D800'e göre
D800'ün ise
Deklanşör gecikmesi süresi daha kısa , odak noktası daha fazla , sensörün çözünürlüğü daha yüksek
Ben A99 diyorum :)
Sensör çözünürlüğü değil ekran çözünürlüğü önemli mi diyorsun yani :D:D
Ben kısaca özetleyeyim, makine olarak nikon ile canon arasında gidip gelebilirsin. Nikon videolarda daha çok lezzet veriyor. Canon kendinden görüntüyü yaktığı için jpeg çekilmiş fotoğraflarda her zaman daha çok hoşuna gider ancak RAW kullanırsın bu makineleri aldıktan sonra... Orda da nikon tavsiye edebilirim. Bunlara lens alman gerekecek. Burada onu tartışman lazım. Amatör olduğun için bir fikrin olmayabilir. En azından sabit diyafram 2.8 24-70 ed gibi bir lens alman iyi olur.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hepinize çok teşekkür ederim.