Sony hack'lendi, filmler torrent'e düştü!

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Sony'nin hack'lenmesi ile birlikte, henüz gösterime bile girmeyen filmler torrent'e düştü.

fft81_mf2760555.Jpeg



Sony Pictures Entertainment'ın geçen hafta hack'lenmesinin ardından ilk veriler, internette "indirmeye sunulmuştu." Şimdiyse Sony'nin canını sıkacak bir gelişme daha yaşandı ve firmanın bilgisayarlarında bulunan, henüz gösterime bile girmemiş filmlerin kopyaları, internette yayınlandı.


TorrentFreak'e göre şu filmler, ABD 'deki gösterim tarihleriyle birlikte internete sızdılar: To Write Love on Her Arms (Mart 2015), Still Alice (16 Ocak 2015), Mr Turner (19 Aralık 2014), Annie (19 Aralık 2014) ve Fury (17 Ekim 2014).



Hacker'ların saldırı sonucunda yaklaşık 11 terabaytlık veriyi Sony'den kaçırmayı başardıkları anlaşılıyor. Kendisini Barışın Bekçileri (#GOP) olarak adlandıran hacker grubu, saldırının hemen ardından Sony Pictures'ı uyarmış, isteklerinin 24 Kasım'a kadar yerine getirilmemesi halinde verileri sızdıracağını söylemişti. Re/code'un raporuna göre Sony Pictures, şu sıralar saldırının Kuzey Kore kaynaklı olabileceğini düşünüyor ve bununla ilgili gerekli incelemeleri yapıyor. Firmaya göre saldırı, Sony'nin henüz gösterime girmeyen, Kuzey Koreli lider Kim Jong-Un'un CIA tarafından katledildiğini canlandıran "The Interview" filminden kaynaklanmış olabilir.


http://www.radikal.com.tr/teknoloji/sony_hacklendi_filmler_torrente_dustu-1243316
 

What The Hell

Profesör
Katılım
6 Şubat 2011
Mesajlar
1,995
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Bu Sony'nin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi, Sony'nin başına ne gelse maddi zarara yol açıyor. En son çalışanların bilgisayarlarına da sızıp not bırakmışlardı hackerlar. Şimdi de filmler sızdırılıyor. :dirol:
 

ynsemre61

Asistan
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
346
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Yaş
28
Sony den hep mi böyle üzücü haberler duyucaz adamların yüzü tam olarak hiç gülmedi son dönemde. :(
 

Kalahur

Öğrenci
Katılım
1 Aralık 2014
Mesajlar
64
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Sony şirketine acıdım diyebilirdim ama koskoca şirkete ben mi acıyacağım o bana acısın dedim :)
 

Kadima

Rektör
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,958
Reaksiyon puanı
841
Puanları
293
indirme linkleri nerde :mrgreen: :D
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
293
Ben de diyordum "Fury" gibi popüler bir film daha henüz sinemadayken nasıl paylaşıma düşmüş hemen diye.. Neyse altyazısı da çıkmak üzere zaten geçmiş olsun ne diyek.. :D
 

REDFOKS

Rektör
Emektar
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
243
çok pis hacklemişler tüm filmleri basit aramalarla torrentte bulmak mümkün yazık olmuş tonlarca zarar etti gene Sony desenize...
 

Kurt Cobain

Profesör
Katılım
6 Temmuz 2014
Mesajlar
2,642
Reaksiyon puanı
90
Puanları
228
Vay be ne hackerlar var ya. Sonuçta buda bi çeşit hırsızlık. Eğer yakalanırlarsa müebbet yiyebilirler :D
 

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Olay büyüyor :D

Amerika, Sony'e siber saldırıyı konuşuyor; Ünlülerin maaş hesapları, binlerce kişinin bilgileri ele geçirildi

sony.jpg


Sony'nin Kaliforniya merkez ofisindeki bilgisayarlara 24 Kasım'da siber saldırı gerçekleşti. Saldırıda aralarında oyuncu Sylvester Stallone, aktris Rebel Wilson ve yönetmen Judd Apatow'un da yer aldığı 47 binden fazla kişinin sosyal güvenlik numarası, ünlülerin adresleri ve çalışanların maaş bilgisinin sızdırıldığı ortaya çıktı. ABD milli güvenlik kaynakları, saldırıda öne çıkan şüphelinin Kuzey Kore olduğunu açıkladı.


ABD milli güvenlik kaynakları, Sony Pictures Entertainment'a (SPE) Kasım ayında gerçekleştirilen siber saldırıda öne çıkan şüphelinin Kuzey Kore olduğunu açıkladı.

Kuzey Koreli bir diplomat, saldırının arkasında Pyongyang olduğu suçlamasını reddetti. Öte yandan Reuters'e konuşan adının açıklanmasını istemeyen bir milli güvenlik yetkilisi, Kuzey Kore'nin tek şüpheli olmadığını ve kaynağın tam olarak tespit edilmesi için çok erken olduğunu açıkladı.


Film, Pyongyang'ı kızdırmıştı


Kuzey Kore, daha önce yaptığı bir açıklamada Sony Film tarafından yaptırılan ve ülke lideri Kim Jong Un'a düzenlenecek bir suikastı konu alan 'The Interview' adlı filmi öfkeli bir biçimde eleştirmişti. Eski bir ABD hükümet uzmanı, filme yönelik tepkisini yüksek sesle dillendirmesi dahil dolaylı delillerin Kuzey Kore'yi şüpheliler arasında öne çıkardığını söyledi.


New York'ta yaşayan ve adının açıklanmasını istemeyen Kuzey Koreli bir diplomat da, Voice of America adlı yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, olayla ilişkilendirilmelerini ülkesini hedef alan yeni bir kurgu olarak değerlendirdi. Diplomat, "Ülkem siber saldırılar ve korsan konusunda uluslar arası normlara uyacağını halka açık olarak deklare etmiştir." diye konuştu.

Ele geçirilenler arasında şifreler var


Öte yandan saldırıda, çalışanların nüfus, maaş ve ev adresi bilgilerine ek olarak şirket sistemine ait şifrelerin de ele geçirildiği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken Sony yetkilileri de siber saldırının adresi olarak Kuzey Kore'yi işaret etti. Saldırıyla ilgili soruşturmayı Federal Araştırma Bürosu (Federal Investigation Bureau – FBI), Los Angeles bölge ofisi yürütüyor.

http://www.zaman.com.tr/dunya_ameri...-kisinin-bilgileri-ele-gecirildi_2262362.html

 

Vikings

Dekan
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
228
çok pis hacklemişler tüm filmleri basit aramalarla torrentte bulmak mümkün yazık olmuş tonlarca zarar etti gene Sony desenize...

Gösterime bile girmeyen filmler torrente düşmüş diyorlar yani bu filmi çekip sonyle anlaşma yapanlar sony'e dava açabilirlermi? umarım öyle olmaz.
 

leanardo

Profesör
Katılım
1 Eylül 2012
Mesajlar
1,221
Reaksiyon puanı
9
Puanları
218
sony tüm şifreleri xls uzantılı bi dosyaya kaydetmiş onuda password isimli klasöre koymuşlar tabiki hackerler onuda halletmişler
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION]
o filmlerin tüm haklarına SONY sahip kimse dava edemez...
 

Ahmethz

Rektör
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
263
sony geohot'un ahını aldı tabi :D
 

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Kim'in gazabı Sony'yi fena çarptı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la dalga geçmek Sony Pictures’a pahalıya patladı.

cats.jpg


İki gazetecinin Kuzey Kore’ye gidip Kim ile ropörtaj yapmaya çalışırken CIA’den Kim’e suikast düzenleme emri almalarına dayanan komedi-aksiyon tarzı “The Interview” filmi Sony’nin başına büyük belalar açtı.

Kim’in bir roket saldırısında ölümüne dair sahnelerin de olduğu filme karşı harekete geçen “Barışın Muhafızları” isimli hacker grubu, Sony’ye siber saldırı düzenleyip en gizli yazışmalarını ifşa etmesinin ardından, “The Interview”ın gösterime girmesini de tehlikeye soktu.

Geçen hafta Los Angeles galasını yapılan filmin bugün planlanan New York galası iptal edildi, zira hacker grubu filmi gösterecekleri de izleyecekleri de “11 Eylül tarzı saldırılarla” tehdit etti.


Batılı kaynakların Kuzey Kore’nin hacker ordusu “Birim 121”le bağlantılandırdığı Barışın Muhafızları, internetten, filmi gösteren sinemalara gidilmemesi ve yakınında yaşayanların da evlerini tahliye etmesi uyarısı yaptı.

“Prömiyerler dahil gösterim saatleri ve yerlerinde terörde eğlence arayanların kaderinin ne kadar acı olması gerektini göstereceğiz”
diyen mesaj, perşembe günkü New York galasının salıdan iptaline yetti.


İç Güvenlik Bakanlığı sinemalara yönelik “aktif bir komploya dair güvenilir istihbarat olmadığını” açıkladı, ama Washington Kuzey Kore’yi şer eksenine alıp nükleer saldırı düzenleyebileceği iddiasını gündemden düşürmediğinden, pek etkisi olmadı. Sony, sinemalara gösterimleri iptal etmekte serbest olduklarını bildirdi.

Landmark sinema zincirinin iptal kararını Carmike izledi, diğerleri de değerlendirmeye aldı. Oysa genç kuşak komedyenler Seth Rogen veJames Franco’nun başrollerini paylaştığı filmin Noel’de ABD çapında gösterime girmesi ve gişe başarısı elde etmesi bekleniyordu. Rogen ile Franco tüm medya tanıtımlarından çekildi.


Sony Pictures Başkanı Amy Pascal, kadın oyunculara erkeklerden daha az ücret ödediklerini de gösteren e-postalarının hacklenmesi yüzünden zor durumdayken, önceki gün Sony Entertainment CEO’su Michael Lynton’ın şirket açısından kritik karar ve bilgilerin bulunduğu 32 bin e-postası“Noel hediyesi” olarak ifşa edildi.

Prodüksiyon ekibinin iki eski çalışanı ise sosyal güvenlik numaralarından bordro ve tıbbi kayıtlara varan kişisel bilgilerinin çalındığından 50 bin çalışanını çok geç haberdar ettiği için Sony’ye dava açtı.

Daha önce iki eski çalışan da Sony’ye siber saldırılara karşı gerekli savunma duvarlarını kurmadığı için dava açmıştı. Film devinin bu davalar yüzünden on milyonlarca dolar tazminat ödemesi bekleniyor.


Kuzey Kore rejimi, yazın ABD’ye filmin “savaş ilanı” anlamına geleceği ve “acımasız misillemeyle” karşılaşacağı uyarısı yapmıştı. BM’ye de filmin yayımını engellemesi için başvurmuştu.

Dün Güney Kore merkezli “Hür Kuzey Kore Savaşçıları” grubu filmin DVD’lerini balonlarla sınırın karşı tarafına ulaştırma hazırlığına başladı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/164935/Kim_in_gazabi_Sony_yi_fena_carpti.html
 
Üst