Sony Ericsson Android ile Geri Döndü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan REDFOKS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Türkiye’de asık yüzlü akıllı telefon devri sona erdi! Dijital eğlence dünyasının adresi Sony Ericsson’un Xperia telefonları, Android kolaylığını ve Sony’nin gelişmiş multimedya teknolojisini kullanışlı bir arayüz ve Sony Ericsson kalitesiyle Türkiye’ye sunuyor. Binlerce ücretsiz uygulama içeren Android Market’in de yer alacağı Xperia serisi, Sony Ericsson’un geliştirdiği kendi uygulamaları ile birlikte, kullanıcıların cep telefonlarına istedikleri özelliği hızla eklemelerini ve Facebook gibi sosyal medya araçlarını toplu olarak tek bir ekrandan yöneterek dünyaya bağlı kalmalarını sağlıyor. Sony Ericsson, Sony’nin Exmor kamera sensörünü, Bravia Engine teknolojisini ve konsol oyunlarında kendini kanıtlamış Playstation oyun sistemini dünyanın en eğlenceli akıllı telefonlarını sunan Xperia serisinde birleştiriyor.

22014711852959640505.jpg

Sony Ericsson’un muhteşem dönüşü: Türkiye, Sony Ericsson’un 2011 ve sonrası için global stratejisinde en öncelikli ülkelerden biri olarak belirlendi. Sony Ericsson Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Herve Fontaine; Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Martijn Lutgerink, Sony Ericsson Güneydoğu Avrupa ve Akdeniz Bölgesi Genel Müdürü Yannis Ghikas ve Sony Ericsson Güneydoğu Avrupa ve Akdeniz Pazarlama Direktörü Chara Dalekou, Türkiye’ye yönelik stratejilerini özel bir öğle yemeğinde basınla paylaştı. Dünya çapında birçok ülkede Android pazarında 1 numara olan Sony Ericsson, Türkiye’de de 2011 sonunda Android pazarında 1 numara olmayı hedefliyor. Şirketin nihai hedefi ise eğlenceli ve kullanışlı modelleri ile Türkiye’de akıllı telefon pazarında da liderliği elde etmek olarak belirlendi.

SonyEricssonTurkiye

qazxcv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
x10 gibi bir canavara android 2.3 desteği gelmezse, SE istediği kadar geri dönsün. ürünlerinde yazılım desteği zayıf kalıyor. SE' yi seven kullanıcılar yazılımlarda kendi modlamalarını yapmasalardı şu anda SE diye bişey kalmazdı. çok merak ediyorum kaç kişi SE telefonunda hiçbir patch,driver modifikasyonu yapmadan memnun kalıyor.
ayrıca tüm telefonlar Türkiye'ye gelmiyor, gelse de çok geç geliyor.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
x10 gibi bir canavara android 2.3 desteği gelmezse, SE istediği kadar geri dönsün. ürünlerinde yazılım desteği zayıf kalıyor. SE' yi seven kullanıcılar yazılımlarda kendi modlamalarını yapmasalardı şu anda SE diye bişey kalmazdı. çok merak ediyorum kaç kişi SE telefonunda hiçbir patch,driver modifikasyonu yapmadan memnun kalıyor.
ayrıca tüm telefonlar Türkiye'ye gelmiyor, gelse de çok geç geliyor.
yerden göğe kadar haklisin. injection yapılmadan SE cihazları çok islevsiz kalıyor. Türkiye'de hala insanlar Nokia'dan şaşmam modunda olduğu için pek ragbet olmuyor sonu ericssona.
SE Türkiye cihazları çok geç getirmese daha da güzel olacak inanıyorum.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Türkiye gibi bir pazardan vaz geçemeyecekleri için daha büyük yatırımlar yapacaklar bence..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
walkman serisini xperia ile harmanlasın yeter başka bir şey istemem

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Orcnd arkadaşım SE senden önce düşünmüş walkman serisi androidli yeni cihazlar yolda.

---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

gazxcv arkadaşım evet X10' a 2.3 resmi destek daha gelmedi ama ben şuan X10 da 2.3 kullanabiliyorum. Stock rom dan başka özel romlarda yüklenebiliyor cihaza bende 2.2 ,2.3 ve stock 2.1 android romu yüklü canım hangisini isterse ınu kullanabiliyorum. Ama dediğin gibi resmi 2.3 gelse çok güze olacak

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Orcnd arkadaşım SE senden önce düşünmüş walkman serisi androidli yeni cihazlar yolda.

---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

gazxcv arkadaşım evet X10' a 2.3 resmi destek daha gelmedi ama ben şuan X10 da 2.3 kullanabiliyorum. Stock rom dan başka özel romlarda yüklenebiliyor cihaza bende 2.2 ,2.3 ve stock 2.1 android romu yüklü canım hangisini isterse ınu kullanabiliyorum. Ama dediğin gibi resmi 2.3 gelse çok güze olacak

X10'a 2.1 üstü gelmedi ve gelmeyecek boşuna beklemeyin. 2.3 kullanmak isterseniz mecburen Arc romu kurmalısınız.

ysenturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 3 ay önce büyük hayallerle sony ericson xperia x10 aldım, telefonu daha dogru düzgün kullanamadan arızalandı, elektronik eşyadır olur dedik servise gönderdik göndermez olaydık, gayet ciddiyetsiz aradığınızda uzun süre meşğul olup bir türlü ulaşamadığınız ulaştığınızda doğru düzgün biriyle muhattap olamadığınız insanlar cevap veriyor size, neyse telefonum 3,5 hafta serviste kaldı ve yazılımsal sorun olduğu söylendi ; telefonumu orjinal kutusuyla göndermeme rağmen bana geriye başka bir mukavva kutuda gönderildi, telefon hiçbir şekilde yapılmamış olarak elime ulaştı ve telefonu tekrar servise göderdim ve şu an 2 hafta oldu hala telefonumdan haber yok, görünüm olarak güzel olabilir ama sadece iyi olmak için bu yeterli olmuyor,ben bu konularda kolay kolay şikayette bulunmam idare ederim ama yaşadığım durum canımı çok sıktı o yüzden başkasının yaşamasını istemiyorum ve kesinlikle almanızı tavsiye etmiyorum zaten olurda tamir etmeyi becerirlerse bende kullanmadan telefonumu satacağım, ben size tavsiye sony ericsondan uzak durun kesinlikle almanızı tavsiye etmem çünkü telefon problemli çok sıkıntı yaşarsınız paranızla rezil olmaktansa paranız cebinizde kalsın daha iyi, herkese benden uyarı !!!!

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 3 ay önce büyük hayallerle sony ericson xperia x10 aldım, telefonu daha dogru düzgün kullanamadan arızalandı, elektronik eşyadır olur dedik servise gönderdik göndermez olaydık, gayet ciddiyetsiz aradığınızda uzun süre meşğul olup bir türlü ulaşamadığınız ulaştığınızda doğru düzgün biriyle muhattap olamadığınız insanlar cevap veriyor size, neyse telefonum 3,5 hafta serviste kaldı ve yazılımsal sorun olduğu söylendi ; telefonumu orjinal kutusuyla göndermeme rağmen bana geriye başka bir mukavva kutuda gönderildi, telefon hiçbir şekilde yapılmamış olarak elime ulaştı ve telefonu tekrar servise göderdim ve şu an 2 hafta oldu hala telefonumdan haber yok, görünüm olarak güzel olabilir ama sadece iyi olmak için bu yeterli olmuyor,ben bu konularda kolay kolay şikayette bulunmam idare ederim ama yaşadığım durum canımı çok sıktı o yüzden başkasının yaşamasını istemiyorum ve kesinlikle almanızı tavsiye etmiyorum zaten olurda tamir etmeyi becerirlerse bende kullanmadan telefonumu satacağım, ben size tavsiye sony ericsondan uzak durun kesinlikle almanızı tavsiye etmem çünkü telefon problemli çok sıkıntı yaşarsınız paranızla rezil olmaktansa paranız cebinizde kalsın daha iyi, herkese benden uyarı !!!!

bayağı bir süredir S.E. Türkiyeden çekilmişti son dönemde yeniden piyasaya giriyorlar teknik servis olarakata Teleservice anlaşma yapmışlar sizin yaşadığınız gibi sorunları yakın zamanda çözeceklerdir.

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bayağı bir süredir S.E. Türkiyeden çekilmişti son dönemde yeniden piyasaya giriyorlar teknik servis olarakata Teleservice anlaşma yapmışlar sizin yaşadığınız gibi sorunları yakın zamanda çözeceklerdir.

neye göre problemli diyorsunuz anlamadım bende kullanıyorum yaklaşık bir yıldır harika bir cihaz. 3 çeyrekte android 2.3.3 gelecek dahada güzel olacak tel.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255

satıcak olursan bana bildir yazılımsal sorunu uğraşır çözerim bir şekilde. erricson olsun taştan olsun

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
neye göre problemli diyorsunuz anlamadım bende kullanıyorum yaklaşık bir yıldır harika bir cihaz. 3 çeyrekte android 2.3.3 gelecek dahada güzel olacak tel.

genel bir sorun yok sadece ysenturk yaşadığı sorun ile ilgili idi. Yoksa X10 gayet iyi bir tlf.

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şuan cihazımda 3 tane Custom rom yüklü. Andoroid 2.1, 2.2, 2.3.3 (arc romu şuan stabil değil) mükemmel bir cihaz. Telefon Android 1.6 (2009 Kasım) ile başladı aynı dönem olan telefonların hepsi unutuldu gitti kayboldu ama Xperia x10 hala gündemde ve hala güncelleniyor.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
buraya düşün istersen:)

Ben o mesajı yazdığım zaman sony güncelleştirme yayınlamayacağız açıklaması yapmıştı. Bende x10 almak istiyordum ama sırf o açıklamayı yaptıkları için desire aldım.2.3 guncellemesini gule gule kullanın ama bu seferde telefondaki bir çok özel yazılımdan olacaksınız. SE bu işide adam gibi yapamayacak yani.

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben o mesajı yazdığım zaman sony güncelleştirme yayınlamayacağız açıklaması yapmıştı. Bende x10 almak istiyordum ama sırf o açıklamayı yaptıkları için desire aldım.2.3 guncellemesini gule gule kullanın ama bu seferde telefondaki bir çok özel yazılımdan olacaksınız. SE bu işide adam gibi yapamayacak yani.

O yazılımları custom rom lara bile yükleyebiliyorsun ben custom romlarıma yükledim. (Arc Timescape, Mediascape, Arc Theme, Yeni widgetler) Htc desire güzel makine ama batarya süresi kısa gibi.

summerprens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
K790-810-850, c902 modelleri ile katılmış olduğum Sony Ericsson ailesine en son Xperia X10 ile devam etmekteyim.
Telefonumda karşılaşmış olduğum bir sorun için anlaşmalı kurumunuz Aysa Telekominikasyon LTD. ŞTİnin Bayrampaşa şubesine 26.03.2011
tarihinde başvurdum ve cihazımı teslim ettim. Sonrasında teknik servis olduğunu düşündüğüm yer ile ilgili
internette bir araştırma yaptım ve genel anlamda kullanıcıların şikayetçi olduğu ve memnuniyetsizliklerini
dile getirdikleri bir profille karşılaştım. Ben de bunun üzerine şirketten telefonum hakkında bilgi edinmek
istedim fakat karşımda hiç muhatap bulamadım. Vermiş oldukları telefonlar ya hep meşgul ya da kimse
telefona bakmıyor. Son çare olarak firmanın web sayfasından ürünüm hakkında bilgi alabileceğimiz
düşünerek bilgisayarımın başına geçtim, fakat söz konusu şirketin bir web adresinin dahi olmadığını farkettim.
İnternet adresi olmayan bir yere Sony Ericsson gibi dev bir marka nasıl olur da teknik servis için yetki verir anlamış değilim.
Sony gibi büyük ve köklü firma ürünlerini kullanırken bu şekilde lakayıt bir anlayışa maruz kalmak yıllardır müşteriniz olan
ben ve benim gibi bir çok kullanıcıyı küstüreceği gibi, sizin de bir çok kullanıcıyı kaybetmenize neden olacaktır.
Tüm bunlara rağman Sonynin adına yakışır bir şekilde sorunu çözünleyeceğine inancım sonsuzdur.
Söz konusu şikayetimin değerlendirilerek gerekli aksiyonların alınmasını rica ederim.

Bende x10 kullanıcısıyım. Teknik sorunlar öalesef canımı sıkıyor.. telefonumu hiç tamir olmadan aynen geri verdiler.. ,tekrar tamire vericem bakalım ne olaak..
bu arada Teleservis alınan telefonları Ankara ya gönderiyormuş tamir orada yapılıyormuş.. yani hala teknik servis sorunu mevcut SE de