Sonunda INTELde VISTAya Yuz Cevirdi

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İntel Microsoft'un Windows XP işletim sistemi için desteğini 2014 yılının Nisan ayına kadar sürdüreceğini resmi olaak açıklamsından sonra kendi çalışma bilgisayarlarına Windows Vista kurmaktan vazgeçti.

Daha önce de DELL firması kendi ürettiği laptoplara hazır yüklenen işletim sistemlerinden Vista'yı kurmaktan vazgeçmişti,maaliyetlerin yükselmesi sebebiyle. Şimdi de Windows XP desteğinin sürdürüleceğinin duyulması ardından Intel de Windows XP de kalmayı tercih etti.

Dünyanın en büyük işlemci üreticilerindne olan Intelin yaklaşık 80 000 adet çalışma bilgisayarı bulunmakta. Intel'den gelen bir açıklamda bunun bir boykot olarak algılanmaması gerektiğini, şuan itibariyle Vistaya geçmek için herhangi bir ihtiyaç duyulmadığını bildirdiler.

Hatırlatmak gerekirse Microsoft'un Vista'dan sonraki işletim sisteminin en erken 2010 yılında çıkması bekleniyor. Bu da demek oluyor ki Intel daha en az 2 yıl Windows XP kullanacak.

Kaynak: http://www.networkturk.net

kalmadi_gitti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardesim milletin gozude var kafasida kim isine ne gelirse onu kullanir...ha vista da ne var sadece satafatli gorunumler bunu XP ile ufak bi programla halletmem mumkun isin yoksa vistada driver ara yok o dert yok bu dert ben sikintiye gelemem XP ile surf ume devam dersin o baska
vista umdugunu bulamayacak

paşazaade

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında gayet mantıklı gibi geliyo madem desteği sürücek zorlamanın ve okadar para verip vista
almaya gerek yok gibi ama directx10 desteği var vistanın xp de de var diye duymuştum ama nekadar doğu bilmiyorum

Palisana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok iyi olmuş.Xp yerine vista işletim sistemli bir bilgisayar 400-500 ytl fark ediyor

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ama bugun yarin buyuk firmalarin stoklarinda bulunan windows xp lisanslari bitince artik ister istemez, zorla da olsa VISTA`ya gecis yapmak zorunda kalacaklar....Stokta yoksa hemen.Baska care yok.

Bir diger yontem de yerli mali, yurdun mali Pardus 2008 belki de.ANLAYANA!!!

Kanarya_32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kalmadi_gitti dedi ki:
kardesim milletin gozude var kafasida kim isine ne gelirse onu kullanir...ha vista da ne var sadece satafatli gorunumler bunu XP ile ufak bi programla halletmem mumkun isin yoksa vistada driver ara yok o dert yok bu dert ben sikintiye gelemem XP ile surf ume devam dersin o baska
vista umdugunu bulamayacak

Al bendende o kadar daha önce kurdum performans olarak bence XP den geride cok ram gerektiriyor en kücük bir islem yapmak icin durmadan onaylaman gerekiyor XP ye devaaaaam