Son sözleri Kurtlar Vadisi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yönetmen Halit Refiğ (75), tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde vefat etti.

111020091622084833696.jpg

Safra kanalında tümör teşhisiyle uzun süredir Memorial Hastanesi'nde tedavi gören ünlü yönetmen Halit Refiğ 75 yaşında hayatını kaybetti. Refiğ'in bu sabah 08.20'de hayata gözlerini yumduğu öğrenildi.

KURTLAR VADİSİ

Türk sinemasının mihenk taşı Halit Refiğ, yasta yatağındayken şu tarihi vurguyu yaptı: "Ben filmleri ancak televizyondan izleyebiliyorum. Nice zamandır sinemaya hiç gitmiyorum. Seyrettiklerim arasında “Kurtlar Vadisi Irak” filmi benim için çok çok önemli. O filmde gösterilen Amerikalı karakterleri hiçbir ülke yapamadı. Ben toplumsal gerçekçiyim. Bu yüzden Türkiye’nin gerçeklerini anlatan filmleri beğeniyorum. Bireysel filmler beni ilgilendirmiyor."

1934 yılında İzmir'de doğan Halit Refiğ Robert Koleji'nde okudu. 1956 yılında dergi ve sinema yazılarına başlayan Refiğ ilk filmi "Yasak Aşk"'ı 1960'da yönetti. 1976-1977 yıllarında ABD'değn Wisconsin Üniversitesi, 1984 yılında ise Ohio Denison Üniversitesi'nde akademik çalışmalara katıldı. Refiğ Şfak Bekçileri, Gurbet Kuşları, Bir Türk'e gönül verdim, Aşk-ı Memnu, Yorgun Savçı gibi çok sayıda ünlü filme imza atmıştı.

KAYNAK