"Son kullanma tarihi" tarih oluyor!

Ozgurky

Profesör
Katılım
26 Nisan 2009
Mesajlar
2,698
Reaksiyon puanı
14
Puanları
218
660149_detay.jpg



Besinler onlarca yıl boyunca bozulmadan saklanabilecek!

Bilim adamları, et, tavuk, balık, yumurta gibi besinlerin bile onlarca yıl bozulmadan kalmasını sağlayacak bir koruyucu madde keşfetti.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Minnesota Üniversitesi bilim adamlarının buldukları koruyucu madde ''Bisin'', salmonella, e-coli ve listeria gibi bakterileri öldürüyor.

Uzmanlar, teorik olarak bu madde sayesinde artık gıdaların buzdolabına bile konulmasına gerek kalmayacağını, hava almayan bir ambalajın yeterli olacağını belirtti.

Uzmanlar, zaten insanlarda bağırsakta mevcut bir bakteri olan ''Bisin''in gıda maddelerinde kullanılabilmesi için ayrıca farmakolojik deneylere ihtiyaç bulunmadığını kaydetti.

 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
263
Başlık çok abartılı olmuş eminim koruyucu maddenin bile belli bir son kullanma tarihi vardır. Ama iyi bir gelişme
 

Ozgurky

Profesör
Katılım
26 Nisan 2009
Mesajlar
2,698
Reaksiyon puanı
14
Puanları
218
"O zamana kadar da tüketin canım, abartmayın" diye düşünmüşlerdir muhtemelen :)
 

Mert Ahmet

Dekan
Katılım
16 Mayıs 2010
Mesajlar
5,706
Reaksiyon puanı
41
Puanları
228
son kullanma tarihine de son kullanma tarihi koymuslar :D
 

xyunusx

Doçent
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
791
Reaksiyon puanı
40
Puanları
28
arkadaşlar isterseniz deneyin balı yıllarca bekletin asla bozulmaz
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
293
Güzel haber bakalım daha neler bulacaklar..:D
 

halil413

Profesör
Katılım
21 Aralık 2008
Mesajlar
1,312
Reaksiyon puanı
0
Puanları
216
bir besini üretim tarihinden en fazla 6 ay içinde tüketmek gerekir,10 yıl bekletipte turşusunu mu kurucaz
 

kuntakinte

Profesör
Katılım
8 Haziran 2011
Mesajlar
1,820
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
gerçekten güzel haber, bi kerede evi depoya çevirip sora bi daha alışverişe çıkmamak, erkekler çok sevinir :D
 

WolfeXtreme

Asistan
Katılım
30 Nisan 2009
Mesajlar
254
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
koruyucu katkı maddeleri sağlığa zararlıdır. damarların tıkanmasına sebep olabilir. en kötüsü kalp krizi riskini artırır. bence hiç iyi bir gelişme değil.
 

KadirAtes

Öğrenci
Katılım
19 Aralık 2010
Mesajlar
59
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu sadece satıcılara fayda sağlayacaktır, tüketicilerin aleyhine olacağını düşünüyorum. Tüketici ürünü alıp neden uzun bir zaman bekletsin ki. Ama Satıcı eldeki stoku tüketmeden, taze ürünü rafa koymayacaktır. Bu durumda tüketicinin taze ürünle buluşma ihtimali çok düşecektir. Yani taze ürüne hasret kalacağımız kanaatindeyim.
 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
263
Bu haberde çoğu haber gibi bulunduyla kalacak gibi kalmasa bile sağlık bakanlığı eminim hangi gıdalarda kullanılacağı ile ilgili bi çalışma yapar ve bunun et ürünlerini kapsayacağını zannetmiyorum
 

samedsymn

Asistan
Katılım
7 Ağustos 2011
Mesajlar
413
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
iyi iş buna svindim en yakın zamanda uygalamaya girer inş.
 
Üst