Haber Son Dakika! Mahmutbey - Mecidiyeköy Metro Rezilliği

Buse Özübek

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
260
Gün geçmiyor ki ulaşım sıkıntısı yaşamayalım. Mahmutbey mecidiyeköy hattı açıldığı günden beri adam gibi seferlerini devam ettiremedi. Sürekli arızalar, sürekli kapanmalar... Aylarca kapalı kalan hat 2 ay önce kullanıma açıldı. Sevinmiştik... Yine arızalandı! İbb'nin yaptığı açıklamayı yazacağım bir de perde arkasında olayların nasıl yaşandığını anlatacağım.

"#MetroDuyuru #M7 M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'mızda teknik bir arıza nedeniyle seferlerimiz Nurtepe istasyonundan aktarmalı olarak yapılmaktadır."

Bu şekilde sosyal medyadan açıklama yaptılar fakat olay anında bir anons geçemediler.

Yolculuk sorunsuz bir şekilde devam ederken ani bir fren ile metro durdu ve hemen ardından tüm ışıklar söndü. İnanılmaz kalabalık insanlar ne yapacağını bilemedi, beklemekten başka çare yoktu ve dakikalarca bekledik... Ne bir anons ne başka bir şey yapıldı... Hiçbir şey yapılmadı. Karanlıkta, durağın neresinde olduğunu bilmediğimiz bir alanda, havasız bir şekilde mahsur kaldık. Hamile kadınlar olabilir, astım hastası olanlar olabilir. Bunlar olmasa bile hastalığın içinde sürünüyoruz zaten 2 yıldır... Birinin başına bir şey gelse kim nasıl yardım etsin ona? İnsanların zoru ile kapı açıldı ve çok tehlikeli bir yoldan durağa kadar yürümek zorunda kaldık. Üstelik yağmur yağıyor ve yürüdüğümüz bir yol da değil incecik bir alan hemen yanında raylar var. Ayağımızın kayma olasılığı %85! Tüm bunları yaşamak beni çok korkuttu ve üzdü.

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Şaşırmıyoruz artık iyiki yaşadığım yerde olmuyor böyle şeyler. İstanbul felaket şehir ya geçmiş olsun yaşayanlara.

Buse Özübek

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
260
Şaşırmıyoruz artık iyiki yaşadığım yerde olmuyor böyle şeyler. İstanbul felaket şehir ya geçmiş olsun yaşayanlara.
Evet şaşırmıyoruz ama bıkınlık üzerine bıkkınlık geliyor. İstanbul dediğin gibi yaşam sürülecek bir şehir olmaktan çıktı.

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Burdada tramway yapcaz dedi izmirde bi yapalım dedi yolun anasını ağlattı 2 dk srecek yol 15 dk idi trafikten şimdi 40 dk 1 km olmayan yol ?

Son düzenleyen moderatör:

Buse Özübek

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
260
Burdada tramway yapcaz dedi izmirde bi yapalım dedi yolun anasını ağlattı 2 dk srecek yol 15 dk idi trafikten şimdi 40 dk 1 km olmayan yol ?
Hahahahah deney tahtası olduk

Son düzenleyen moderatör:

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
İstanbul gibi nüfusu çok olan bir büyük şehirde bu sorunları yaşamak hiç iyi değil. İnsanlar işine gücüne gidemeyecek. Zaten bir sorun çıkmasa şaşarım. Ya elektrik gider ya da başka bir şeyler olur. Bir şey doğru düzgün olmaz mı?

Buse Özübek

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
260
İstanbul gibi nüfusu çok olan bir büyük şehirde bu sorunları yaşamak hiç iyi değil. İnsanlar işine gücüne gidemeyecek. Zaten bir sorun çıkmasa şaşarım. Ya elektrik gider ya da başka bir şeyler olur. Bir şey doğru düzgün olmaz mı?
Kesinlikle... Artık sorunların çıkmasına şaşırmıyoruz. Neden sorun çıkmadı bugün hayret diye şaşırıyoruz.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Bu şehri bilen bir genç olarak ben de iki kelam edeyim o vakit.
Öncelikle bu metro hattı gerçekten çok sorunlu bir hat. Birçok açıdan baktığımızda İBB'nin şu anki yönetim şekliyle hizmet kısmında eskiye kıyasla daha iyi yönetildiğini söylemek pek mümkün değil. Seçim vakti gelen vaatler ile sonrasında yaşananlar pek örtüşmedi ama tarafsız bir kısımdan baktığımızda yaşanan bu arıza elektrik hatlarıyla alakalı görünüyor çünkü mekanik bir arıza olsa ışıklar sönmezdi. Metro gibi elektrikle çalışan cihazlarda - varsa da ben bilmiyorum- elektrik bağlantısı kesildiğinde kabinin yolcu ile iletişim kurma şansı olmaması çok normal çünkü araçta güç yok.

Onun dışında şu güzelim şehre adam akıllı bir ulaşım sistemi getirmek cidden çok mu zor diye sormadan da edemiyorum. Özellikle raylı sistemlerde hiç yaşamadığım kadar sorun ve hiç görmediğim kadar büyük bir kalabalığı görüyorum bu yeni dönemde. Otobüsleri hiç saymıyorum. 500T gibi 5-10 dk aralığında gelen bir otobüs hattını bile 30-35 dk beklediğim oldu. Bu şehrin bunu hak ettiğini düşünmüyorum .

Buse Özübek

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
260
Bu şehri bilen bir genç olarak ben de iki kelam edeyim o vakit.
Öncelikle bu metro hattı gerçekten çok sorunlu bir hat. Birçok açıdan baktığımızda İBB'nin şu anki yönetim şekliyle hizmet kısmında eskiye kıyasla daha iyi yönetildiğini söylemek pek mümkün değil. Seçim vakti gelen vaatler ile sonrasında yaşananlar pek örtüşmedi ama tarafsız bir kısımdan baktığımızda yaşanan bu arıza elektrik hatlarıyla alakalı görünüyor çünkü mekanik bir arıza olsa ışıklar sönmezdi. Metro gibi elektrikle çalışan cihazlarda - varsa da ben bilmiyorum- elektrik bağlantısı kesildiğinde kabinin yolcu ile iletişim kurma şansı olmaması çok normal çünkü araçta güç yok.

Onun dışında şu güzelim şehre adam akıllı bir ulaşım sistemi getirmek cidden çok mu zor diye sormadan da edemiyorum. Özellikle raylı sistemlerde hiç yaşamadığım kadar sorun ve hiç görmediğim kadar büyük bir kalabalığı görüyorum bu yeni dönemde. Otobüsleri hiç saymıyorum. 500T gibi 5-10 dk aralığında gelen bir otobüs hattını bile 30-35 dk beklediğim oldu. Bu şehrin bunu hak ettiğini düşünmüyorum .
Çok güzel yazmışsınız. Evet elektrik kesintisi nedeniyle anons verilememiş olması normal fakat bu tarz kriz durumları düşünülmeli idi. Karda kışta yolun ortasında, durağa çok uzak ya elektrikler kesilirse içerdeki tonlarca insan ne yapacak? Sakinleştirebilmek adına elektrikle çalışmayan acil durum anons hoparlörü vardır muhakkak. Ya da yolun ortasında dışarıya çıkmak zorunda kalan insanlar için daha güvenli bir geçit alanı da olabilir.

Otobüs bekleme olaylarını ben de çok yaşıyorum. Özellikle Başakşehir bölgesinde ulaşım sıkıntısı çok büyük. :( 10 dakikalık yere 40 dakkada gittiğimi biliyorum, otobüsün geç gelmesinden kaynaklı ve çok başka yerlerde gereksizce dolanmasından ötürü.