Somon rengi ve metin oktay

graphicxer

Doçent
Reaksiyon puanı
20
2010-06-28_022835.jpg

Geçenlerde blogumuzun gizli kahramanlarından Sercan Sevinç yine çok güzel bir foto gönderdi bana. Metin Oktay'ın Palermo takım tanıtımında çekilen, üzerinde -bir kısmı da gözükse-Palermo forması taşıdığı bir resim. Blog teması ile pek bağdaşmadığı için buraya koymadım, bir diğer blogumuz olan Lappappa'da yerini aldı bu foto. Sonra fotoyu koyar koymaz aklıma geldi. Benim aklıma gelen şey Sercan'ın ve sportman'in de aklına gelmiş. Bize de bu blog için ilginç bir konu çıktı böylelikle.

meinparemo.jpg

Bildiğiniz üzere Kral, 1961-1962 sezonunda Palermo forması giydi. Bize gelen son bilgiler, Somon formanın renginin aslında Palermo renginde olduğu yönünde. E artık şimdi herkes bir bağlantı kurmuştur. Tabi ki çok saçma, tabi ki olmaz. Ama Metin Oktay'ın bir zamanlar formasını giydiği takımın renklerini önümüzdeki sezon kullanacakmışız gibi gözüküyor. Acaba düşünülmüş müdür bu bağlantı ? Yoksa sadece "moda" diye mi uygun görülmüştür ? Geçen sezon Mor formaya çok güzel bir tema işlediler. Acaba Somon'a bir tema düşündüler mi ? Buradan gitseler nasıl olur, komik olur sanki. Ama insan işte görünce de aklına getirmeden edemiyor. Eğer 2011-2012 için yapılsaydı bu forma "kesin" derdim. Metin Oktay'ın Palermo'ya gidişinin 50. yılı kutlanıyor (!)... Ama bir sene erken yapmışız.

Miccoli.jpg

Dediğim gibi bir tema işlenecekse, ben çok merak ediyorum. Mor formaya işlenen temayı beğenmeyenler olmuştu. Evet tabi ki sallama bir tema. 2288 yıl öncesine gayet tabi ki dayanmıyor bu formanın geçmişi, takım da dayanmıyor. Ancak bence gayet başarılı bir tema ve yeni bir marka yaratmış olduk böylelikle. Bu sebeple Somon'a işlenecek herhangi bir sallama temaya da karşı olmayacağım. Ama Metin'e bağlamayalım. Bir şeyi Metin'e bağlayacaksak o Parçalı olsun...

Kaynak