Seo ultimate ayarları ve kullanmı

Bu konuyu okuyanlar

KusuraBakma

Öğrenci
Katılım
29 Mayıs 2013
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Seo Ultimate Ayarları ve Kullanımı
Anahtar kelimeleri eskiden haddinden fazla kullanmak Google’de üst sıralarda çıkmak için çok iyi bir yoldu. O zamandan bu zamana kadar Google bir kaç tane yeni algoritma geliştirdi ve internet sitelerinin 90%’ı bu yeni algoritmalardan etkilendi. Hatta bu tarz eklentiler kullanan ve uzun süredir takip ettiğim web sitelerinde bile bu düşüşü fark ettim biraz. Google’nin en son güncellemesi olan Hummingbird bu tarz eklenti kullanan sitelerde bir düşüş yaptığını düşünüyorum. Bu kesin bir bilgi değildir sadece benim görüşüm.
Wp Seo ultimate eklentisini ilk kurduğunuzda aktif edip kullanabilmeniz için 25 tane modül sunuyor. İşinize yarayacağını düşündüğünüz yada yaramayacağını düşündüğünüz modülleri disabled ve enabled butonuna tıklayarak kapatıp açabilirsiniz. Resimde gördüğünüz modüllerin tamamını devre dışı bıraktım herhangi bir seo eklentisi kullanmadığımdan dolayı. Bir zamanlar bu uygulamayı Code inserter ve Link mask modülleri için kullanıyordum. Biri head etiketlerine kodlar eklememe diğeri de dış bağlantıları maskeleyip başka kişilerin yazılara eklediğim linkleri direk olarak almalarını engellemek amaçlıydı. Biliyorsunuz ki Gezginler.net sitesinde buna benzer bir özellik var ve kimse doğrudan Gezginler sitesinden herhangi bir programın bağlantısını alamıyordu. Linkleri gizlemek amaçlı kullanmak için birebir. Bu modül sayesinde dış bağlantılarınızın sayısını da arttırabilirsiniz.
ayarlar%C4%B1-ve-kullan%C4%B1m%C4%B11.png


Şimdi teker teker bu modüllerin ne işe yaradığına bir göz atalım.
404 monitor :
Web sitenizdeki kırık bağlantıları tespit etmeye yarayan bir modüldür. Bunun sayesinde sitenizde bağlantı verdiğiniz ancak kapanmış olan siteleri yada silinmiş dosyalarınızı tespit edebilirsiniz.
Author Highlighter :
Google arama sonuçlarında yazar profili görünmesini sağlar. Bunun gerçekleşebilmesi için profil düzenleme sayfasından Google+ hesabınızın linkini girmeniz gerekiyor.
Canonicalizer :
Sitenizdeki bütün sayfalar, yazılar ve etiketler için otomatik Canonic url oluşturmaya yarar. Etkinleştirdiğiniz andan itibaren sayfanızın kaynak kodları arasında <link rel=”canonical” href=bağlantınız kodunu göreceksiniz. Bu şekilde yapmanız arama motorlarına ‘Sayfaya eklediğim bağlantıların davranışları, spam olup olmamaları beni ilgilendirmiyor’ demek ile aynıdır. Eğer url adresini eklediğiniz internet sitelerine güvenmiyorsanız bu modülü kullanmanız seo açısından oldukça faydalı olur. Ayarlar için herhangi bir seçeneği işaretlemeniz gerekmez. Olduğu gibi etkinleştirin ve bırakın.
Code Inserter :
Bir çok Wp temasında düzenleme yapma ihtiyacı duyarız. Daha doğrusu bu düzenlemeler tema ile alakalı değil de bizim sürekli kullandığımız özelliklerdir. Temamızı her değiştirdiğimizde teker teker bu düzenlemeleri eklemememiz oldukça zahmetli olmaktan ziyade sürekli unuttuğumuz bir durumdur. Mesela head etiketleri arasına Analytic yada Yandex Metrica kodlarını her tema değiştirdiğimizde tekrar tekrar eklememize gerek kalmaz Code Inserter modülü sayesinde. Bir defa yükler bütün temalar üzerinde kullanırız. Sadece head etiketleri arasına eklemekle sınırlı değil bu modülün özellikleri. Yazı sayfasında içerikten önce, sonra ve footere de bu şekilde kaynak kodları eklememize yarar.
Deeplink Juggernaut :
Uyuz olduğumuz ve hiç sevmediğimiz bir web sitesi var ise Deeplink Juggernaut modülü ile bu web sitesine ait olan bütün bağlantılarına nofollow eklememize yarar. Ayrıca yeni sekmede açılması için de kullanabilirsiniz. :)
File Editor :
Robot.txt ve .htacces dosyalarında değişiklik yapmanızı sağlayan bir özelliktir.
Link Mask Generator :
En sevdiğim ve en çok işime yarayan da buydu. Link Mask Generator ile bütün dış bağlantıları maskeleyerek başkalarının linkleri benden almasını engellemeye yarıyor. Yanlız Generator demesine rağmen otomatik maskeleme özeliğine sahip değil. Yazınızı yayınladıktan sonra metin editörünün hemen altında yazıya eklemiş olduğunuz url adreslerinin bir listesi görünür ve bu listede maskelemek istediğiniz urlye kendinize göre bir şeyler eklemeniz gerekiyor.
Normal Link : http://mintik.com/bilmem-hangi-programi-indir
Maskelenmiş Link : http://mintik.com/go/birşeyler
Buradaki go ekini kendinize göre de düzenleyebilirsiniz. Mesela ben http://mintik.com/mintik/gidilecekbaglanti şeklinde yapmıştım. download, git, al şeklinde de yapabilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize kalmış. Alias Directory bölümünden bunu değiştirebilmeniz mümkün.
Linkbox Inserter :
Linkbox Inserteri ilk defa sizin için denedim ve bir çok kişinin aradığı ama bulamadığı bir eklenti olduğunu fark ettim. Hani birileri makalenizi çalar ve size bağlantı vermez ya Linkbox Inserter bunları durdurmaya çalışmaz ama birisi yazınızı kopyaladığı zaman en altına sitenizin linkini eklemeye yarar. Böylelikle eğer yazılarınızı çalan kişi fark etmez ise sitenizin bağlantısı da çalan kişinin sitesine eklenmiş oluyor. Fark ederlerse eğer zaten silerler. Bir de yazının altına bağlantının paylaşılmasını sağlayan bir html kod ekler ve bu kodu yazıyı çalmaya çalışan kişinin makalenin sonuna eklemesini söyler. Buda sadece teşvik etmek amaçlıdır.
Meta Descriptions :
Yazılar, sayfalar, ortam, kategoriler, blog anasayfası, için meta açıklamaları girmenizi sağlar. Bu kısmı yazılarınıza meta açıklamalar eklemek için kullanmanızda fayda var. En baştan belirttiğim gibi eğer fazla uzun makale yazabiliyorsanız bu kısmı kullanmanızda fayda var. Eğer kısa yazılar yazıyorsanız hiç uğraşmayın, odlukça tehlikelidir. Yazı içinde zayıf kalmış kelimeleri, arama motorlarında makaleniz ile alakalı başkalarının aradığı sorguları girmeniz işinize yarayabilir. Mesela buradaki yazıda Seo ultimate ayarları ve kullanımı diye bir başlık attım ama Seo ultimate kendi başına bir WordPress eklentisidir ve çoğu kişi de WordPress seo eklentileri, seo ultimate eklentisi gibi aramalarda bu yazıyı bulmak isteyebilirler. Bu tür aramalarda da üst sıralara çıkmak için aralara virgül koyarak meta açıklamaları kullanmamda fayda var.
Meta Keywords :
Meta desciptions ile kullanımı aynıdır. Meta desription başlıkları çoğaltmaya yarar. Meta Keywords ise head etiketleri arasına arama motorlarının görebileceği anahtar kelimeler eklenmesini sağlar. Yeni Google algoritmaları için kullanılmasını tavsiye etmediğim bir özelliktir.
Meta Robot Tags :
Yahoo ve Dmoz gibi açık dizin projelerindeki açıklamaların görülmesini ve web sitenin cache ile arşive eklenmesini engelleyebileceğiniz seçenekler bulunuyor Spider Instructions bölümünde. Yazar arşivi, etiket arşivi, kategori, yorumlar, veri tabanı arşivi, kullanıcı giriş vs. gibi sayfaların indekslenmesini önlemek amaçlı kullanacağınız ayarlar bulunuyor default values bölümünde. Ayrıca indekslenmesini istemediğiniz tekil yazılarınızı da seçebilirsiniz bu bölümde.
Miscellaneous :
Miscellaneous bölümünü kullandığınız bir çok modülü tek sayfada düzenleyeceğiniz bir bölümdür. Eğer bütün modüller devre dışı bırakılmış ise sayfa boş gözükür. Karmaşık olmaması açısından kullanmamanız daha iyidir. Daha sonra modülleri aramakla uğraşırsınız.
More Link Customizer :
Yazılardaki devamını oku (more) bağlantısının ismini değiştirmeye yarar. Bunun çalışabilmesi için temanın da uyumlu olması gerekiyor. Henüz kullandığım hiç bir tema da more bağlantısının ismini değiştiremedim More Link Customizer ile.
Nofollow Manager :
Adından da anlayacağınız gibi bağlantılara nofollow özelliği eklemeye yarar.
Open Graph Integrator :
Yazılarınızı sosyal medya sitelerindeki robotlar için görünür hale getirir. Diğer bir adıyla Sosyal medya entegrasyonu da diyebiliriz. Yazar bilgilerini yazılara aktarmaya da yarar. Buna benzer bir özelliği All in one seo eklentisinde denediğim zaman Facebook sitesinde paylaştığım içeriklere sürekli aynı resim eklendiğini görmüştüm. Bunda da aynı sorun olursa devre dışı bırakırsınız.
Permalink Tweaker :
Yazı, etiket ve arşiv sayfalarında url adresinden kategori isimlerini kaldırmaya yarar. http://mintik.com/category/yaziismi şeklinde olan url adresiniz http://mintik.com/ yaziismi olarak görünmeye başlar. http://mintik.com/tag/etiketismi şeklinde olan etiket adresleri de http://mintik.com/etiketismi şeklinde görünmeye başlar. Kategoriler için tavsiye etmem ama etiket sayfaları için faydalı olabilir.
Rich Snippet Creator :
Way üç kağıtçılar böyle bir özellikte varmış. İnanın onca zaman kullanmama rağmen daha ilk defa karşılaştım. Adeta ağzım açık kaldı diyebilirim. Arama sonuçlarında dikkat ederseniz bazı adreslerin altında yıldızlı oylama özelliği görülür. Bu zamana kadar çıkan sonuçlarda hep ziyaretçilerin yıldızlı oylama eklentilerini kullanarak oylama yaptıklarını zannederdim. Ama çoğu böyle değilmiş. Rich Snippet Creator ile yazdığınız yazıya kendiniz oylama değerini manuel olarak girebiliyorsunuz. Çok şeytanice bir özellik ve hemen kullanmaya başlamalıyım bunu derken hayal kırıklığına uğradım. 5 yıldız üzerinden oylanmış şeklinde gösterdiğimde yazı görünmez oldu. Umarım sizde böyle bir hata olmaz. Ben yine de hatanın sebebini araştırmak için uğraşacağım eğer sonuç bulursam buraya eklerim. Ayrıca Rich Snippet Creator modülünün bir diğer özelliği de arama sonuçlarında harita göstermesini sağlayabiliyor. Yazının altına doğru bir şekilde adres bilgilerinizi girdiğiniz taktirde sonuçların karşısında harita da görünecektir. Yazı editörünün altına aşağıdaki gibi bir bölüm eklenecek Rich Snippet Creatorü etkinleştirdiğiniz zaman. Adres bilgileri, telefon ve fax numaralarını da eklerseniz arama sonuçlarında şirketiniz çıktığı zaman yanında harita üzerinden adresiniz, telefon ve fax numaralarınız da çıkacaktır diyor.
arama-sonu%C3%A7lar%C4%B1na-harita-ekleme.png



Settings Monitor :
Doğru kalıcı bağlantıları seçmeniz için sizi uyaran bir özellik. Eğer kalıcı bağlantılarınızı seoya uygun bir şekilde girmişseniz bu sayfadaki başlıklar yeşil renkli görünecektir.
Sharing Facilitator :
Yazılarınızın altına sosyal medya sitelerinin paylaşım butonları ekler. ShareThis ve AddThis paylaşım servislerinin ikonlarıdır bunlar. Hangi paylaşım servsini kullanacağınız da size kalmış.
Title Tag Rewriter :
Yazı, kategori, arşiv, etiket ve yazar sayfalarındaki başlıkları biçimlendirmenize yarar. Örneğin ‘Deneme başlığı’ şeklinde bir yazı yayınlarsanız arama sonuçlarında Deneme Başlığı şeklinde görünür. Bu bölümü kullanarak başlığın hemen yanına kategori ismi ve sitenizin başlığını yerleştirebilirsiniz. Bu sayede arama sonuçlarında yazılarınızın başlığı Deneme başlığı| kategori ismi | site başlığı şeklinde görünür.
Whitepapers :
Whitepapers diğer bir adıyla beyaz sayfalar geliştirici hakkındaki haberlerin görüntülendiği yerdir. Eğer uygulama geliştiricisinden haberdar olmak isterseniz Whitepapers seçeneğini aktifleştirin.
Webmaster Verification Assistant :
Google ve Bing arama motorları üzerinden meta ismi ile web sitenizi doğrulamanıza yarar.
Kaynak : http://www.mintik.com/2011/07/21/seo-ultimate-ayarlari-ve-kullanimi/
 

Son mesajlar

Üst