Somon Balığı Tarifi

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
14 Nisan 2010
Mesajlar
8,797
Reaksiyon puanı
523
Puanları
1,293
Yaş
36
a370595695.jpg


2 kg somon balığı
2 adet domates
7-8 adet yeşil biber
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Yapılışı
Balıkların içini boşaltın ve yıkayın. Balıkları istediğiniz şekilde kesip tepsiye dizin. Biz önce balığı üç eşit parçaya bölüp daha sonra bu parçalarıda ortadan ikiye böldük. Tepsideki balıkların üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpin.

Soğanları halka halka keserek tepsiye eşit aralıklarla dağıtın aynı şekilde domates ve biberleri de balıkların araların yerleştirin. Üzerine sıvıyağı gezdirin ve 160 derecede kızarana kadar pişirin. İsteğe göre üzerini limon ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
 

ByEGT

Profesör
Katılım
26 Kasım 2009
Mesajlar
3,025
Reaksiyon puanı
15
Puanları
218
siyahli_somon_forma.jpg


Somonun forması :lol:
Tahrik yok. Ben de Gaatasaraylıyım, ama bu formaya gıcığım :mrgreen:
 

ahky

Profesör
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
4,548
Reaksiyon puanı
65
Puanları
228
Izgara iyidir ızgara.
 

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
14 Nisan 2010
Mesajlar
8,797
Reaksiyon puanı
523
Puanları
1,293
Yaş
36
bu sekılde de iyi çok severim somonu
 

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Katılım
16 Mayıs 2010
Mesajlar
5,704
Reaksiyon puanı
41
Puanları
1,228
dışına bal sürüyo bir de annem süper oluyo :D
 

turgutreisfb

Profesör
Katılım
10 Kasım 2009
Mesajlar
2,312
Reaksiyon puanı
37
Puanları
0
somon momon fln bizi bozar biz hamsi istavrit mezgit cupra gibi balıkları yiyerek büyümüşüz :D
 
Üst