Fırında Uskumru

hüzün_

Dekan
Emektar
Katılım
14 Nisan 2010
Mesajlar
8,797
Reaksiyon puanı
523
Puanları
1,293
Yaş
36
frndauskumru.jpg

Malzemeler:

1 kilo İçi temizlenmiş Uskumru
1 adet büyük kuru soğan
1 adet limon
yarım çay kaşığı karabiber(varsa 6-8 adet tane karabiber)
tuz
yarım su bardağı su
yarım tatlı kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin( tercih etmezseniz: zeytin yağı biraz kullanabilirsiniz.)
Varsa 3-4 defne yaprağı
Yapılışı:

Balıkları yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın.
Tepsiye dizin. Balıkların üzerine 3-4 çizik atın.
Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin.
Limonu da yuvarlak dilimler halinde doğradıktan sonra balıkların üzerine dizin. Üzerine tuz ve karabiber dökün.
Sarımsakları ikiye bölüp tepsiye serpiştirin. (ben balıkların içine koydum)
Balıkların üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin.
Salçayı suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün.
Tepsiyi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 4045 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak 15 dakika kadar daha fırınlayın. Böylece pişmiş olan balıkların üzerlerininde biraz kızarmasını sağlarsınız.
Afiyet Olsun.
 

SamsungGalaxyS3

Profesör
Katılım
29 Haziran 2012
Mesajlar
1,021
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
abowww :S ne zamandır canımın çektiği şey gidip mudanyada turna yedim beğenmedim annem cinekop alıp yapmış mudanyadakinden daha lezzetliydi balık dedinmi işler değişir ağa :D
 

wolkhy1903

Profesör
Katılım
6 Haziran 2008
Mesajlar
2,378
Reaksiyon puanı
79
Puanları
228
balığın fırında piseni lezzetli olur her daim tercihimdir ..bu ne yahu gece gece canım cektı :D
 
Üst