Solomon böyle istedi 66-53

Bu konuyu okuyanlar

Link

Müdavim
Emektar
Katılım
26 Şubat 2007
Mesajlar
2,746
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Fenerbahçe Ülker seride durumu 2-0 yaptı.

İlk maçta 30 sayı fark yiyen Efes Pilsen’in ayakta kalabildiğini gösterme, Fenerbahçe için de şampiyonluk yolunda bir adım daha öne geçme maçıydı. Oyunun başında iki gün önceye oranla görünen tek fark, Efes Pilsen’in 30 dakika boyunca daha düşük bir yüzdeyle oynamasına rağmen oyunda kalabilmeyi başarmasıydı. Bunun nedeni, tempoyu düşürmesi, rakibin şut yüzdesini aşağıya çekmesi ve potaya atılan şut sayısını ilk maça oranla azaltmasıydı. Nitekim, 3. periyot sona erdiğinde Efes Pilsen sadece 37 sayı atabilmesine rağmen maça hala ortaktı, hatta 32. dakikada 44-41’le öne bile geçti. Ancak 32 dakikada sadece 41 sayı üretebilen Fenerbahçe’de Solomon yine geceye damgasını vuran isim oldu. Kalan 8 dakikada Solomon 12, Sarı-Lacivertliler de 25 sayı üretince Efes’i bir kez daha devirmeyi başardı Fenerbahçe.

Maç boyu sadece 23 iki sayılık atış deneyip 10 basket bulabilen Fenerbahçe, üçlüklerde yine yüzde 40’a ulaşma başarısı gösterdi. 30 üçlüğün 12’sini sayıya çeviren Sarı-Lacivertliler, rakibini bir kez daha 50’lilerde tutup savunma gücünü de ispat etti.

İlk maçta 6 üçlükle 22 sayı üreten Mrsiç, dün 0/4 şut oranıyla oynarken, Nicholas’ı sahadan silip, çift haneli skorlara ulaşan 2. oyuncu olan Ömer Onan maçın bir başka önemli ismiydi. Savunmadaki görevini kusursuz yerine getiren Basden, bu kez 3/3 isabet oranı ile 8 sayı üretip, ekstra bir katkı yaptı takımına.

Efes Pilsen oyunun başında Prkaçin ve Haislip ile çember altında skor bulmasına rağmen, şutları dün de girmedi. 6/29’la üçlük atan Efes’in serinin kalan maçlarında kaderini değiştirmesi için değişik bir şeyler yapması şart oldu. İki maçta da görüldü ki, Efes bu sistemle hücumda hiç ama hiç üretken olamıyor. Önce 52, ardından da 53 sayıda kalan Lacivert-Beyazlılar’da Prkaçin dışında çift haneli skora üreten başka oyuncu çıkmadı. Nicholas’ın kalan maçlarda bu savunma karşısında devreye girmesi zor gözüküyor. 2 maçta toplam 2 sayı atan Kerem Gönlüm, hiç sayı atamayan Cüneyt ve diğerlerinin skora yardımcı olması lazım Efes Pilsen için.

Fenerbahçe de 32 dakika boyunca oldukça kötü oynadı hücumda. Son 8 dakikalık üstün performans oyunun rengini değiştirdi.

Serinin üçüncü maçı çarşamba günü saat 20.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.

Fanatik
 

Link

Müdavim
Emektar
Katılım
26 Şubat 2007
Mesajlar
2,746
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 2. maçında Efes Pilsen'i yenen ve seride 2-0 öne geçen Fenerbahçe Ülker'de büyük bir sevinç yaşanıyor.

Fenerbahçe Ülker antrenörü Aydın Örs, rakipleri karşısında ilk maçta olduğu gibi savunma arzusunu üst düzeyde tuttuklarını belirterek, ''Son periyotta da gerçek kimliğimizi bularak maçı kopardık'' dedi.

Örs, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Efes Pilsen iyi takım. Büyük bir tecrübeye sahip. 30 sayılık bir yenilginin ardından çabuk toparlanacaklarını biliyorduk. İlk 3 periyot maç başa baş geçti. Son periyotta gerçek kimliğimizi bularak sahadan galip ayrıldık.''

Sevinmeye zamanları olmadığını kaydeden Aydın Örs, ''Daha 2 maç var. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Geriye düştüğümüz anlarda bize büyük destek verdiler. Onları bundan sonraki maçlara da bekliyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe Ülker'in genç oyuncusu Oğuz Savaş ise takımdaki bütün oyuncuların çok istekli oynadığını ifade ederek, ''Takım halinde iyi oynuyor ve savunma yapıyoruz. Bunu sürdürürsek şampiyon oluruz'' dedi.

MAHMUTİ: ''2 ŞUT KAÇIRDIK VE YENİLDİK''

Efes Pilsen antrenörü Oktay Mahmuti ise başa baş bir mücadele sergilendiğini belirterek, ''Oyunun son bölümünde 2 dış şut kaçırınca, rakibimiz hızlı hücumlarla sayı buldu ve yenildik'' diye konuştu.

Mahmuti, sahada iyi mücadele olduğunu kaydederek, ''Fenerbahçe Ülker, 13 sayı farkla kazanmasına rağmen, başa baş bir mücadele yaşandı'' dedi.

Kaynak AA
 

RuNaL

Müdavim
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
ya bizim için nedirki :D
 
Üst