Sol gözümdeki sorun nedir

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Yaklaşık olarak 2 aydan beri sol gözüm uzaktaki yazıları puslu görüyordu. Sağ gözümde herhangi bir sorun yok ama.

4 ay önceki göz muyanemde doktor hanım tavşan kadar sağlam gözlerimin olduğunu söylemişti.

Artık uzaktan tv izlerken karakterleri bile puslu görmeye başladım.

Bu miyop mu astigmat mı oluyor?

Doktora ancak by ay sonunda gidebilirim. Sizce gözlük mü verir :sleep:

Hayatım boyunca gözlük takmadım, verirsede takmam :glare:

2 ay önce şirkete aldığımız laptop bozdu sanırım ışığı sonuna kadar açıp kullanıyordum, bumu tetikledi acaba ?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
lens kullanırsın :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
yaş çoksa katarak olabilir. fazla ışıktanda olabilir hafif dinlendirici ışıkta çalışırsan geçebilirde . Bendede oluodu masa lambasını yakıp yukarı çeviriodum tv falan izlerken otururken iyi oluo gözü yormuyor.

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
bende tvdeki yazıları okuyamıyorum sen yinede bir git görün

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
uzaktan bulanık görüyorsan miyop aynı anda çatallanma varsa yani uzaktaki nesneyi hem bulanık hem de yanlara doğru çıkmış şekilde iki üç tane görüyorsan miyop astigmat... iki üç tane derken bir birinden çok uzak değil bir birine geçmiş şekilde..

miyopsa gözlüğe gerek kalmaz verirsin parayı olursun ameliyat... Astigmat ise durum biraz daha bilgi gerektiriyor...

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Lens olabilir ama sanırım düşük numaralarda lens vermiyorlarmış.

Evet az önce şirketten gözlüklü birisini yakaladım :D

Gözlüğünü taktım uzaktaki yazıları çok net okudum :(

2.0 miyop varmış kullanan kişide.

Bu nasıl olur 4 ay önce gözlerimde sorun yoktu şimdi 2.0 gözlük gözlerimi rahatlattı.:crying:

Gözlüğünü veren çalışan, abi artık şu gözlüğü versende işime dönsem dedi :laugh:

Amaaaann allahım kör oldum :crying:

Ben yarın hemen muyaneye gidiyorum, bilhassa o kadın doktora.

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
uzaktan bulanık görüyorsan miyop aynı anda çatallanma varsa yani uzaktaki nesneyi hem bulanık hem de yanlara doğru çıkmış şekilde iki üç tane görüyorsan miyop astigmat... iki üç tane derken bir birinden çok uzak değil bir birine geçmiş şekilde..

miyopsa gözlüğe gerek kalmaz verirsin parayı olursun ameliyat... Astigmat ise durum biraz daha bilgi gerektiriyor...

Uzaktaki yazıları çok puslu görüyorum net belli olmuyor. Bazen gözüm batıyor, bazen sulanıyor bazen ağrıyor, tüm şikayetim sol gözümde.

Evet evet sanırım bu yeni laptop bozdu gözümü, gözlük kullanan arkadaşım laptoptan sonra gözlük takmayınca göz derecesi artmış.

Bu nasıl iştir arkadaşlar, 10 yıldan beri tüplü monitor kullandım bozmadı 2 aylık laptop gözleri mahvetti.

Sizce ışığı sonuna dek kısayımmı?

Işıgı sonuna dek kısınca laptopun gözüm çok rahatlıyor ama bu velet böylede kullanılmıyor ?

Desenize artık şu yandaki smley gibi olacaz, birde sakız aldık mı tam oluruz :dirol: :dirol: :dirol: :dirol: :laugh:

caneroncu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dostum sorununu bilmiyorum ama sakın geçiştirme göz ihmale gelmez bence bir iki saat vakit ayır ve göz doktoruna git

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Gözde ışığa karşı hassasiyet de varsa astigmattır. Belirtiler bir hastalık olduğuna işaret ve delalet ediyor.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
laptop konusuna gelince ışık sonuna kadar açık olduğu için olabilir ama normalda LCD monitörler tüplü CRT lere göre daha az zararlı göz için...

Çünkü LCD ler hareket etmiyor...
Ancak Tüplüler biizm görme hızımızdan daha hızlı bir şekilde yanıp söndükleri için gözü aşırı derecede yoruyor....

Senin gözünde bir hastalık var olabilir bunu da Laptop un yüksek ışığı tetiklemiş olabilir...

İhmal etme kesinlikle...

Geçmiş olsun.