Sokaktaki Fiberi Binaya Çektirmek Ne Kadar Sürer?

Bu konuyu okuyanlar

Dejuf

Öğrenci
Katılım
28 Nisan 2021
Mesajlar
13
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Selamlar.
Yaşadığım ilçede sadece Türk Telekom altyapısı olduğunu ve binamın 13 yaşında olduğunu belirtmek isterim. Sokağımdan fiber hat geçiyor ancak binaya çekilmemiş. Altyapı sorgulaması yaptığımda dairemin en fazla 61 Mbps desteklediğini gördüm. 7 aydır Millenicom'un 50 Mbps'lik tarifesini kullanıyorum.

Binaya ısı kaplaması yapıldıktan sonra bina sakinleri fibere geçmek istemişler. Sebebi de telefon direğinden gelen kablo için dış yüzeyin delinmemesi. 9 dairelik binada 5 dairede internet var.

Binadaki bir arkadaş fiber başvurusunda bulunmuş. Şimdi birkaç sorum var: sokaktan geçen fiber hattı binaya çekmeleri kaç gün/ay sürer?

Birkaç farklı forumda okuduğuma göre artık sadece FTTH (yani daireye kadar fiber) çekiyorlarmış. Bu durumda ev içi tesisatın değiştirilmesinden Türk Telekom mu sorumlu?

Fiber hattı binaya çektirmek ücretsiz diyen de var 5.000 lira tutar diyen de var. Sıfırdan altyapı döşemeyecekler, sadece sokaktan binaya birkaç metre fiber kablo çekip fiber kutusunda sonlandıracaklar. Binaya çektirmek ücretsiz mi değil mi? Ücretli ise kaç lira tutar?

Soruların hepsine cevap verebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
 

Akagi

Doçent
Katılım
14 Kasım 2020
Mesajlar
967
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
841
Puanları
93
Biz türk telekomu arayıp söyledik. 1 Kaç aya anca geldiler. Para vermedik fakat, sokaktaan mı çektiler 0 dan mı döşediler bilemiyorum. Apartmandan daha fazla kişi söylerse daha iyi olur daha çabuk geliyorlar. Ama bulunduğunuz yere bağlı gelmelerinin ne kadar süreceği net bir şey diyemem.
 
Üst