Sokaktaki çocuğa kimlik nasıl çıkartılır?

oozgur400

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi forumlar arkadaşlar benim bir sorum olacaktı merak ettim sadece şimdi sokakta bulunan bir çocuk nasıl kimlik sahibi olur ve kütüğe nasıl kaydedilir dünyanın her tarafında böyle bi durumda ne yapılır??

Reaksiyon puanı
10,315
iyi forumlar arkadaşlar benim bir sorum olacaktı merak ettim sadece şimdi sokakta bulunan bir çocuk nasıl kimlik sahibi olur ve kütüğe nasıl kaydedilir dünyanın her tarafında böyle bi durumda ne yapılır??

Sokakta bulunan bir çocuğu siz kimlik sahibi yapamazsınız kardeşim, yapacağınız tek şey onu polise götürmektir. Bu kesinlikle ve mutlak olarak gerekli olan bir durumdur, aksi halde suçlu duruma düşersiniz. Polis gerekli araştırmayı yapar, sahibi bulunmaz ve terk edilmiş olduğu anlaşılır ve siz de onun bakımına, büyütülmesine talip iseniz devlet baba durumunuza bakar, araştırır ve uygun görüldüğünüz takdirde onu size evlatlık olarak verebilir. Kimliğini de ancak o zaman alma imkanına kavuşabilirsiniz.

Mahperi

Asistan
Reaksiyon puanı
410
Dünyanın her tarafında, bu konuda ne yapıldığını gerçekten öğrenmek istediginize eminmisiniz?

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Arkadaş kafamı buluyor anlamadım

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Her ülkenin devlet kurumları vasıtasıyla.
Bir de herkes uçkuruna sahip olsa sokak çocuğu diye bişey olmaz.

oozgur400

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kafa bulduğum falan yok ya bi kaç kere sordum cvp alamadım sadece neyse size iyi forumlar :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Sokakta bulunan bir çocuğu siz kimlik sahibi yapamazsınız kardeşim, yapacağınız tek şey onu polise götürmektir. Bu kesinlikle ve mutlak olarak gerekli olan bir durumdur, aksi halde suçlu duruma düşersiniz. Polis gerekli araştırmayı yapar, sahibi bulunmaz ve terk edilmiş olduğu anlaşılır ve siz de onun bakımına, büyütülmesine talip iseniz devlet baba durumunuza bakar, araştırır ve uygun görüldüğünüz takdirde onu size evlatlık olarak verebilir. Kimliğini de ancak o zaman alma imkanına kavuşabilirsiniz.
bunun sorduğu şu : anne babası tespit edilemeyen çocuklara kimlik çıkartılırken anne baba ve soyadı kısmına ne yazıldığı.bunu bende merak ediyorum ama cevabını bilmiyorum

Reaksiyon puanı
16,128
içerde dizisinde mert kendi seçmişti...