Sokak Köpekleri Toplanmalı mı?

Bu konuyu okuyanlar

The Commander

Müdavim
Katılım
29 Haziran 2019
Mesajlar
1,792
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Yaş
25
Bir zararları yok, toplanmasın diyeceğim ancak bazı olaylarda olmuyor değil. Bizim mahallede bir sokakta köpek var mesela, hayatta oradan geçemezsiniz. Geçen yolumun üstüydü, geçsem mi geçmesem mi diye düşünürken yolun kenarında uyuduğunu gördüm, geçeyim dedim. Geçerken bir sorun yoktu ancak beni görünce kalktı, dişlerini falan gösterdi ve üstüme koştu. Kaçtım tabii napayım. Mahallenin tam merkez kısmındada sürü halinde 8-10 köpek oluyor. İnsan çekiniyor açıkçası biraz onlara çok yakın geçerse. Özellikle çok küçük çocuklar için bir tehlikesi var bence. Ve bildiğiniz gibi birisi eğer koşmaya başlarsa hepsi üstünüze koşuyor, büyük sıkıntı.
 

jedi99

Öğrenci
Cezalı
Katılım
18 Mayıs 2020
Mesajlar
60
Reaksiyon puanı
26
Puanları
18
Yaş
24
hayır tabi ki onlar bizim canımızz
 

Hidro Dinamik

Müdavim
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
5,996
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
10,560
Puanları
113
Şimdiye kadar başıma gelenler:
1- 2 Köpeğimi dolaştırırken 10 15 köpek kovaladı üstlerine koştuğumda kaçtılar.
2-Uyuyan bir köpeği farketmedim sahilde yürürken yanından geçerken kalkıp ağzını açtı baldırdan ısıracaktı bağırınca geri adım attı.

Ama köpeklerin sevgisinide saymalıyım.
1-Üniversite çevresinde ve içerisinde takılan yaklaşık 20 köpek var. Kimi zaman kütüphaneye kimi zaman sınıflara bile giriyorlar kimse ses çıkarmıyor. Köpekler kendi hallerinde biz yokmuşuz gibi yavaş yavaş dolaşırlardı. Gece kütüphaneden dönerken evime kadar eşlik ettiler yanımda yürüyerek. O güne kadar tutup birinin başını okşamadım bir şey vermemiştim.

2-Memleketimde ise çarşı ile evim arası 2 3 km. bir kaç köpek beni gördüklerinde gideceğim yere kadar benimle gelirler. Aynı koruma görevlisi gibi çoğu zaman önden gidip sağa sola bakıp ben yanına varınca yine ileriyi kontrol ederler.

Bana yoldaşlık yapan dostlara sonradan yemek vermeye başladım. Gördükçe kafalarını ve karınlarını okşamaya başladım.

Saldırgan köpekler ya önceden kötü bir sahibe sahiptır ya da sokaklarda şiddete maruz kalmıştır.

Onlar için en iyi ortam ve koşul neredeyse orda yaşasınlar. Sokaklar onlar için çok acımasız. Barınaklar çok bakımsız. Ormanlarda kimsesizler.
 

Szayel

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
2,018
Reaksiyon puanı
1,147
Puanları
113
Sevgili konu başlığı sahibi moderatör arkadaş; Allah korusun öncelikle.
Profil resmindeki güzellik bir yakınınsa eğer, köpekler karşısında bir saldırıya maruz kalsa fikrin ne olurdu merak ediyorum.
Kendisini kovaladığını, ısırdığını, çocuğuna havladığını söyleyenler avuç avuç...
Haberlerden bir haber misin ? Bu haberlere konu olan bu çocuk olsaydı, yine gidip insanlar şiddet gösteriyor köpekler ondan mı hırçın diyecektin ?

Siz hayvan seviciler, en çok hayvanlara zarar verenlersiniz. Koskoca filleri, aslanları kafese kapatan yine sizin kafanızdaki insanlar. Dünyada ortak kullanım alanlarının tamamını ele geçirsekte, kendimize göre revize etsek de bu ekosisteme sadık olamayan hiçbirşey hayatta kalamaz. Allahın kedisini köpeğini, doğadaki hayvanı sahipleniyorsunuz da insanları bir sahiplenemiyorsunuz.

Devlet bu işi düzgün yapmıyorsa alın kardeşim köpeklerinizi, gidin şehir dışında daha büyük kuleler inşa edin. Madem gönüllüsünüz insanlardan orda koruyun köpekleri. Hepiniz anca çene yapıyorsunuz, bir kaç mama girişimi var oda yine şehir içlerine bırakılıyor. Tam bir sahiplenme işiniz bile yok. Ama konu açılınca mama koyun, kap su koyun.

Not:
Küçük bir tavsiye. Bazı tanıdıklarım var. Ne köpeklerin insanlara, ne insanların köpeklere zarar vermemesi için, sabıkalı köpekleri topladıkları bir alan yaptılar dağ eteğinde. Öte yandan ilçelerde motorlarıyla gezerek tarla içlerine belirli noktalara mama bırakıyorlar. Merkezlere gelmesinler diye. Bunu devlette yapıyor. Sizin sevginiz bunun ne kadarı bilmem.
 
Son düzenleme:

KNMX

Müdavim
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6,936
Reaksiyon puanı
3,747
Puanları
113
Bana da hiçbir zararları dokunmuyor
 
Katılım
29 Haziran 2020
Mesajlar
317
Reaksiyon puanı
109
Puanları
43
Ekli dosyayı görüntüle 107178

Bugüne kadar bana denk gelmemiş olsa da çoğu insan sokak köpeklerinin hırçın ve saldırgan olduğundan şikayetçi. Kendisini kovaladığını, ısırdığını, çocuğuna havladığını söyleyenler avuç avuç... Ama aksine her gün sokakta farklı köpekler görüyorum. Hatta bir gün 10dan fazla köpeğin önümden koşarak geçtiğini gördüm. Bağlı ve sahipli köpekler dışında sokak köpeklerinin bana havladığını veya saldırdığını görmedim. Hırlayan köpek oldu ama hiç onu suçlamadım. İnsanlardan gördüğü zarar onu beni düşmanmış gibi görmesine sebep oluyor. Başını biraz okşadığın zaman köpek senin dost olduğunu anlıyor. Ve bence evet insandan daha büyük dost köpek.

Siz hangi düşünceyi savunuyorsunuz?
Hayır tabikide kalsınlar ama kuduz v saldrgan olanlra çare bulunmalı en sevdiğim hayvan köpek
 

Craigdiizzeer

Doçent
Katılım
19 Ağustos 2020
Mesajlar
666
Reaksiyon puanı
959
Puanları
93
Yaş
25
aslında toplanması daha mantıklı BİZİM İNSANIMIZ YERDE YATAN KÖPEĞİ ARABAYLA EZECEK KADAR PEZ*****. o yuzden toplanmalı sokak kopekleri fln en azından aç kalmazlar en azından acı çekip olmezler ve en kötüsüde ne biliyormusunuz daha dün arabayla köpeğin birini bilinçli olarak ezdiler kaldırıldığı hastanede öldü veterinerde yani ÖLDÜ. :( :coldsweat::cryingcat: ohayvancağızın ne suçu vardı ne günahı vardı isterseniz o videoyu atabilirim. :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buyrun: :(

Boşuna söylemiyorum bu ülkenin doktoru da öğretmeni de sıkıntılı insanlardır diye. Alın örnek şekil 1.. Bu işin eğitimle bir ilgisi yok. Okuyan adam da kadında bir evrimleşme süreci geçiriyor. Savcı takipsizlik kararı vermiş. Nasıl olsa köpeğin canı bir doçent doktordan daha değersiz. Sıradan bir ev hanımı veya işçi olsaydı savcının takipsizlik vereceğini düşünmüyorum. Zaten öyle bir adalet mekanizmamız var ki sosyal medyaya göre işliyor. Kendi kanunları bir şekilde askıda tutulmuş. Sosyal medyadan tepki gelirse ilgileniyorlar. Yozlaşma buna denir
 
Üst