Slm olsun...Kupa Beyi (Gökcan)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rint
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=340086]Kupa Beyi[/MENTION] amortisman : mesela diyelim 100 000 tl ye bır bına aldık bınanın kullanım ömru 10 yıl bu bina 10 yıl içinde bazı yıpranmalara ugradı amortismanlıcaz yani yenilicez bu yenilenme giderini amortismanlara mı yazıyoruz ?

Envanter muhasebesi çok lazımlık bişeymi birde iş hayatında sence ben pek lazımlıgını gormuyorum

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
@Kupa Beyi sen en iyisi bir hafta foruma uğrama yoksa soru yağmuruna tutulacaksın gibime geliyor. :D
İthalat ve ihracat yapıyoruz ama şirket değiliz :mrgreen:

Forumlar bu günler için var :D

@Kupa Beyi amortisman : mesela diyelim 100 000 tl ye bır bına aldık bınanın kullanım ömru 10 yıl bu bina 10 yıl içinde bazı yıpranmalara ugradı amortismanlıcaz yani yenilicez bu yenilenme giderini amortismanlara mı yazıyoruz ?

Envanter muhasebesi çok lazımlık bişeymi birde iş hayatında sence ben pek lazımlıgını gormuyorum

Hocam şimdi senin örnekten yola çıkalım senin bir binan var ve bunun ekonomik ömrü 10 yıl ve her yıl 1000 tl amortisman düşeceksin... Bunun bilgisini envanterlerinden alırsın! 10 yıl sonunda senin bu binan amortismana tabi olmaz... Her yıl ayırdığın amortismanı gider sayarsın...

Yenileme giderleri amortismana yazılmaz demirbaş aldığında bunu 255 demirbaşlara yazarsın... Gideri de 257 ile gösterirsin!

Ben tutarı kafadan salladım bu tutarlar demirbaşın ömrüne göre değişir oranları farklıdır yani kafan karışmasın...

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[MENTION=340086]Kupa Beyi[/MENTION] sana pm den bi Genel Mizan gönderdim,
Bide şimdi 191 - 391 muavinlerini yolluyorum,
Şu KDV yi bi hazırlayıver :P

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Muhasebenin kalbi burada atıyor. :P Hoşgeldin Gökhan, kalıcı olman dileğiyle.

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aramıza hoş geldin , dilerim hoş ve güzel zamanlar geçirirsin.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Mesaj Tarihi Bugün, 11:14(12 Mayıs 2013)
Slm olsun...Kupa Beyi (Gökcan)

Üyelik Tarihi 08-04-2013
Mesajlar 90

Bu işte bir terslik var :D
Aynen benim hesap bende konu aççaktım ama baktım süre geçmiş ayıp olur die açmadım fırsat buldukça böyle konulardayım :) bu arada hoşgeldin kupabeyi :)

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Aynen benim hesap bende konu aççaktım ama baktım süre geçmiş ayıp olur die açmadım fırsat buldukça böyle konulardayım :) bu arada hoşgeldin kupabeyi :)

Hoş bulduk teşekkürler...

Tanışmanın zamanı olmaz... Tanımanın zamanı olur!

Ne laf oldu bee şuan itibari ile salladım :D

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Daha dün gibi hatırlarım hey gidi hey :D

O zamanlar yeni asistan olmuştum...