Sleipnir 3.9.1 (Japon Yapımı İnternet Tarayıcı)

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sleipnir_zps80b12c73.png

Sleipnir; Japon Fenrir şirketinin geliştirdiği ücretsiz ve alternatif bir internet tarayıcısıdır.İçerisinde İnternet Explorer (İE7 ve İE10 Uyumluluğu) ve Chrome tarayıcı motorlarını(Webkit) kullanan Sleipnir bu sayede size hızlı bir internet gezintisi vaadediyor ve gezintiniz sırasında bu motorlar arasında geçiş imkanı sunuyor.Güvenlik konusunda da pek çok seçenek sunan tarayıcı JavaScript, Java, ActiveX gibi özelliklere müdahele imkanı sunuyor.

Genel görünüm olarak İnternet Explorer ve Opera (Menü Butonu)’ya benzetebileceğimiz tarayıcıya arama motoru eklemeniz,ve Sleipnir üzerinde açacağınız bir hesapla yerimlerinizi eşitleyebilmeniz mümkün. Sekme gruplama özelliğini de sunan tarayıcının en belirgin özelliği tam ekran konumunda ortaya çıkıyor.Tam ekran modunda bana göre daha hoş bir görüntü sunan tarayıcıda farenizin sağ tuşuna basılı tutarak sayfaları(sekmeleri) sürükleyerek dokunmatik bir ekranda kaydırıyormuş hissini yaşayarak değiştirebilirsiniz.

Bu özelliklere ek olarak tarayıcıda hızlı ve kullanışlı Feed Reader özelliği de bulunmakta. Bu özellik sayesinde özellikle Google Reader beslemelerinizi tarayıcıya entegre edebilir kolayca okuyabilirsiniz; çevrimdışı okumak ta dahil.Ayrıca tarayıcıya Chrome Web Store‘ dan yüzlerce eklentiyi yüklemeniz de mümkün.Yine tarayıcıdaki önemli özelliklerden bir tanesi de tarayıcıya Apple App Store veya Google Play‘ den ekleyebileceğiniz Sleipnir Linker uygulaması ile akıllı telefonlarınıza link verebilmeniz .Ve ayrıca tarayıcı Türkçe olarak kullanılabilmektedir.

Bu sürümde tarayıcıdaki değişiklikler ve yenilikler şu şekilde sıralanabilir :

• Kullanıcı arayüzünde ve araç çubuğu ikonlarındaki görsel değişiklikler ve geliştirmeler.
  • Tarayıcı ilk açılış hızı %30 oranında arttırılmıştır.
  • Sekme geçiş hızında geliştirmeler.
  • Hafıza kullanımında geliştirmeler.
  • Yenileme ve durdurma düğmeleri birleştirildi.
  • Webkit için Hızlı Güvenlik eklendi.
  • Araç Çubuğuna hızlı güvenlik çubuğu eklendi.
  • Yerimlerinde, geçmişte,sekmelerde ve web arama yapabilmek için ” Super Search” özelliği eklendi.
  • Yerimlerine kişisel ayarlar eklendi.
  • Adres Çubuğuna ve arama çubuğuna ” Öneriler ” eklendi.
  • Menü ve Düğme Menü alanları geliştirildi.
  • Webkit son sürüme güncellendi.(Chrome/24.0.1312.57)
  • Sekme ekle ve kaldır bölümüne ” Akıllı Ekleme” eklendi.
  • Sayfa içi arama çubuğu artık alt kısımda görüntüleniyor. [Kaynak]

Sleipnir indir(Windows)
Sleipnir indir(MAC)
Sleipnir indir(iPhone/iPad)
Sleipnir indir(Android)
Sleipnir indir(Windows Phone)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Türkçe dil seçeneği varmış deneyelim bakalım :)

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
motor diğerleri gibiyse hız konusunda aynıdır gerek yok

- - - Mesaj Güncellendi - - -

karar değiştirdim deneyeceğim,tarayıcı işlevsellik olarak

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Chrome tabanlıymış yeni farkettim :D

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
zaten bildiğim kadarıyla chromium webkit var motor olarak ?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
En son denediğimde bi reklam blocklayıcısı yoktu.. Eklenti olarakta kurulamıyordu. Bu devirde reklam bloklayamazsan hiç bişeysin demektir..

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arayüz olarak çok kalabalık geldi bana :D Sade olsaydı iyiydi :)İe modu güzele benziyor acaba ie isteyenlerde düzgün çalışıyormu :D

ugurseker

Asistan
Reaksiyon puanı
7
torch diye bi tarayıcı var allaaahhh allaaahhh yok böyle bişey bi siteden diğerine geçiş hızı adeta ışık hızı hemen deneyin pişman olmazsınız

mutluçocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
2
En son denediğimde bi reklam blocklayıcısı yoktu.. Eklenti olarakta kurulamıyordu. Bu devirde reklam bloklayamazsan hiç bişeysin demektir..
Chrome eklentileri kurulabiliyor.Deneme amaçlı adblock plus kurdum,bir sıkıntı çıkarmıyor.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bence güzel bir tarayıcı. Hızı ise tatmin edici. Ancak yine de eksiklikleri var. Görüntüsü İE7-8 i andırsa da kullanılabilir. Tek yaşadığım sorun : İE10 kurup çalıştırdığım da aldığım mavi ekran hatasını bu tarayıcıyı İE10 modunda çalıştırınca da alıyor olmam. Onun dışında Webkit modunda takılmadan kullanabiliyorum.