Skyrim Alt+Tab sorunu Yardım!!

WienWarrior

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar sorun şu: Skyrim'e giriyorum oyun açılıyor oynuyorum daha sonra Alt+Tab yapmam gerekiyor yapıyorum daha sonra tekrar oyuna girmeye çalışıyorum ama oyun siyah bir pencere olarak açılıyor ve kalıyor.
KqBGkW.png

topsecretkursad

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sorun yok bende ilk denediğimde öyleydi tribe girdim save gitti (18 saat oynadıktan sonra save etmemek anca benim aklıma gelir autosave de kapıyom hdd yi meşgul etmesin diye) çıkmak için alt tab yap ama girerken skyrime mouse ile tıkla

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Esasında bunu bir sorun olarak görmesek daha iyi çünkü bu binlerce oyunda karşılaşabileceğiniz bir durum. Full screen bir çok program alt+tab yapıldığında crash oluyor. Mümkün olduğunca alt+tab yapmamaya çalışmak lazım. İşin ilginci her alt+tab yapıldığında crash olmayadabilir. Ben bunun daha çok masaüstü çözünürlüğüyle oyundaki çözünürlük farklı olduğunda ortaya çıktığına inanlardanım. Oyunun nekadar stabil bir altyapısı olduğuyla da ilgili. Örneğin Diablo III oynarken asla böyle bir şeyle karşılaşmadım.

WienWarrior

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sorun yok bende ilk denediğimde öyleydi tribe girdim save gitti (18 saat oynadıktan sonra save etmemek anca benim aklıma gelir autosave de kapıyom hdd yi meşgul etmesin diye) çıkmak için alt tab yap ama girerken skyrime mouse ile tıkla
Skyrim'e girerken mousela tıklamayı da denedim olmuyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Esasında bunu bir sorun olarak görmesek daha iyi çünkü bu binlerce oyunda karşılaşabileceğiniz bir durum. Full screen bir çok program alt+tab yapıldığında crash oluyor. Mümkün olduğunca alt+tab yapmamaya çalışmak lazım. İşin ilginci her alt+tab yapıldığında crash olmayadabilir. Ben bunun daha çok masaüstü çözünürlüğüyle oyundaki çözünürlük farklı olduğunda ortaya çıktığına inanlardanım. Oyunun nekadar stabil bir altyapısı olduğuyla da ilgili. Örneğin Diablo III oynarken asla böyle bir şeyle karşılaşmadım.
Ben çok oyun oynayan birisiyim ve bu sorunla bir tek Skyrim'de karşılaştım ama diğer oyunlarda da şöyle oluyordu alt+tab yaptıktan sonra oyuna girmeye çalıştığımda çok uzun sürüyordu ama bu hiç açılmıyor 10 saat beklesem yine açılmaz.

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Normal şartlarda hiçbir firmanın böyle bir konu için garanti vermesi beklenmez, çünkü yapılan işlem zaten normal bir durum değil. Full screen çalışan bir uygulamayı ancak kapatarak masa üstüne çıkarsanız beklenen bir hareket yapmış olursunuz. Fakat neredeyse bütün kullanıcılar (ben dahil) bu durumda üşendiği için alt + tab deniyoruz.

20 yıldan fazla süredir günde ortalama 6-8 saat bilgisayar başında duran biri olarak size bunun bir çözümü olmayacağı konusunda garanti verebilirim.
Belki bir başka donanımda yapmayacaktır. Fakat şuan kullandığınız bilgisayarda bu işletim sistemiyle şuan oluyorsa bu hep olmaya devam eder ne yazık ki.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=387233]WienWarrior[/MENTION]

Skyrim'e mousela tikladiktan sonra ctrl+alt+del yap sonra bir seye basmadan cik (x'e bas). Böyle yapinca oyunun tekrar acilmasi mümkün.

topsecretkursad

Asistan
Reaksiyon puanı
1
birde alttab yaptıktan sonra siyah ekranda kalıyor ya hem alt tab yap 2.olarakta mouse la tıkla oyuna değil alttaki ikona tıklıyacaksı yalnız bu olmazsa ikikez alttab yap (unuttum kusura bakma ama skyrimi kurucam birazdan) (dediklerinize katılmakla birlikte alt-tab varken kapatmak bana zaman kaybı olarak geliyor)

WienWarrior

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Normal şartlarda hiçbir firmanın böyle bir konu için garanti vermesi beklenmez, çünkü yapılan işlem zaten normal bir durum değil. Full screen çalışan bir uygulamayı ancak kapatarak masa üstüne çıkarsanız beklenen bir hareket yapmış olursunuz. Fakat neredeyse bütün kullanıcılar (ben dahil) bu durumda üşendiği için alt + tab deniyoruz.

20 yıldan fazla süredir günde ortalama 6-8 saat bilgisayar başında duran biri olarak size bunun bir çözümü olmayacağı konusunda garanti verebilirim.
Belki bir başka donanımda yapmayacaktır. Fakat şuan kullandığınız bilgisayarda bu işletim sistemiyle şuan oluyorsa bu hep olmaya devam eder ne yazık ki.
Teşekkür ediyorum bilgilendirme için.

@edox olması kardeş sağol yinede.

topsecretkursad

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeş yükledim denedim 2 kez skyrime alttab yaparsan açılıyor bende (1.si masaüstündeyken 2.si siyah ekrandayken)

WienWarrior

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeş yükledim denedim 2 kez skyrime alttab yaparsan açılıyor bende (1.si masaüstündeyken 2.si siyah ekrandayken)
Kardeş yine olmuyor galiba oyun çözünürlüğü ve benim pc çözünürlüğüyle ilgili bir uyumsuzluktan kaynaklanıyor ama yine de uğraştığın için çok teşekkür ediyorum.

topsecretkursad

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hmm bekle bi saniye o çözünürlükle oynayıp gelim hallolsun sorunun skyrimsiz olmaz :D

denedim oldu bence sen yanlış bişeler yapıyon (bu olayı win vista 7 8 ve 8.1 de karşılaştım (şu an 8.1)) hepp aynı çözüm (masaüstü 1366x768 ben 1024x768 de açtım oldu alttab masaüstüne döndüm sonra alttab sskyrim yaptım kaldı öyle siyah ekranda alttab skyrim ikincisinde açıldı böyle yaptığına eminmisin

WienWarrior

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet ama olmuyor neyse kardeş seni de çok uğraştırdım sağol her şey için bir de abime sorarım bakalım o yaparsa yapar.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Oyun için 2 kere alt+tab yapıp biraz bekle. Bende de böyle oluyor ama öyle yapınca düzeliyor.