Skoda Roomster mi Yoksa Dacia Sandero Stepway mi?

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar inşallah yakın zamanda bir araba almayı düşünüyoruz, uygun fiyata, dizel, ~6 lt./100km yakıt yakan, babam ile benim rahatça sığabileceğimiz (:D) araçları araştırdık, karşımıza bu iki araç çıktı. Acaba hangisini daha çok tavsiye edersiniz?

Skoda Roomster:

skoda_roomster.jpg

Skoda Roomster Özellikler

D
acia Sandero Stepway:

daciasanderostepway7.jpg

Dacia Sandero Stepway Özellikler

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Skoda´ya paraniz yetiyorsa alin derim sonucta alman muhendisligi var uzerinde.
Dacia´yaya gelince valla dacia´yi ocagima sokmam kendi adima..

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kalite adam gibi araba binmek istiyorsam kalite herseyin basi.Kendi adima bunu söylüyorum..

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Rica ederim ama sunuda belirteyim renkler ve zevkler farkli diye bir krise söz var..
Türkiye sartlarini fazla biliyorum otomobil v.s Ama otomobil dendimi benim icin benim görüsüme göre Alman mali gelir.
Tabiki otomobilin ikinci eli falan filan servisi masrafi gibi seyleride göz önüne almak gerekiyor kimine göre ama bana göre
öyle degil kaliteli olcak iyi olcak tabiki parama göre beni memnun edicek yorumuma görüsüme katilan olur olmaz ayri mesele
Ama dedigim gibi Kaliteye bakarim ben bütceme göre..

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Dacia Renault güvencesinde üretilir. Yani dandik bir araç değildir.Ayrıca Tip ve Fiyat olarak Dacia çok daha güzel bence. Teknik özelliklerini karşılaştırmak lazım.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Dacia Renault güvencesinde üretilir. Yani dandik bir araç değildir.Ayrıca Tip ve Fiyat olarak Dacia çok daha güzel bence. Teknik özelliklerini karşılaştırmak lazım.

Merak ettim acaba Dacia Sandero Stepway modelinin iç hacmi geniş midir? (Bu soruyu öylesine sormuyorum. Ailecek iri bir kalıba sahibiz. Bu yüzden ailenin en irilerinin araca önlü - arkalı rahatça sığabileceği bir araca bakıyoruz. :D)

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
İlla bu iki arabadan birini alacaksanız tartışmasız skoda diyorum. Skodayı volkswagen grup üretiyor. Araçları volkswagen kalitesinde. Dacialar renault grup tarafından üretiliyor ve alt sınıf otomobil olarak nitelendirebiliriz. Ucuz olması için ucuz malzeme kullanıyorlar.

Sıfır mı alacaksınız ? bütceniz ne kadar

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
o zaman skoda. kesinlikle dacia ya o kadar para vermeyin :) ikinci el renault megane alın daha iyi :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Eğer bütcenizi biraz daha zorlarsanız kesinlikle Citroen Berlingo yu öneririm. Full+Full'ünde istemediğiniz kadar özellik var ve bence aile arabası olarak tipi harika.

Citroen-Berlingo_Multispace_2009_800x600_wallpaper_03.jpg

Ayrıca Dacia Duster'da fena değildir.

dacia-duster-1.jpg

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arac alirken markasina bakarken duygusal bakmamak lazimdir Renaultun dünyadaki kalitesi ne kardesim de kaliteden bahsediyorsun kusura bakma kalbin kirilmasin yorumuma
Paran varsa Alman alicaksin otomobilde kalite ariyorsan dedim ama yok illa bir kulp takicaksiniz ikinci elde ne kayip yapar dacia haberiniz varmi burdada var 5.000 euro sifir model
Alan 6 ay sonra katur kutur ses dinliyor aracin icinde Ha almissin renault brodway ha almissin dacia sondero veya dacianin her hangi bir arabasi..Hyundai alirim daha iyidir Renaultun yerine..

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ayrıca Dacia Duster'da fena değildir.

dacia-duster-1.jpg

Vallahi babamın tek düşüncesi araca sığabilmek olduğu için bu aracı tercih edebileceğini ancak bütçemizin yeterli gelmediğini söylemişti bana da... :'(

Acep Citroen Berlingo'nun tavan yüksekliği ve ön koltuk - arka koltuk mesafesi nedir?

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Arac alirken markasina bakarken duygusal bakmamak lazimdir Renaultun dünyadaki kalitesi ne kardesim de kaliteden bahsediyorsun kusura bakma kalbin kirilmasin yorumuma
Paran varsa Alman alicaksin otomobilde kalite ariyorsan dedim ama yok illa bir kulp takicaksiniz ikinci elde ne kayip yapar dacia haberiniz varmi burdada var 5.000 euro sifir model
Alan 6 ay sonra katur kutur ses dinliyor aracin icinde Ha almissin renault brodway ha almissin dacia sondero veya dacianin her hangi bir arabasi..Hyundai alirim daha iyidir Renaultun yerine..

Doğru valla :) bizdede renault megane 2006 dizel var. Babama o kadar dedim alman arabası alalım ama malum türkiye şartları. Alman arabalar pahalı ve biraz daha fazla yakıyor masrafı var. Megane çok sevdim birsürü özelliği var gücü iyi ve az yakıyor. Ama dediğiniz gibi her taraftan bi ses geliyo. Babam sesleri kesmek torbidoyu açarak sünger bile sıkıştırmış araya. gerçi şimdi ses yok :)

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Headhunter..
Mesela benim kayin babamin Hyundai Tusconu var Türkiyede Oda mesela BMW X3 alicakti vergi sigorta agir geldi.
Onun icin sartlar neyi uygun görüyorsa daha dogrusu Bütce onu aliyorsun..
Mesela benim kendi Otomobilim Opel Vectra C 2004 DTI Otomatik memnumum Hemde super Seytan kulagina cit yok servis bakimi disinda..
Ama Türkiyede dedigim gibi vergiler sartlar zor onun icin bütcene göre araba alicaksin..Megana gelince Kayin babamin 1999 model vardi.
O seri iyiydi ses falan yoktu Sonra Honda civikmidir nedir 2008 model aldi 1 yil kullandi alti alcak geldi mesela satti simdi memnun hyundaiden..

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Headhunter..
Mesela benim kayin babamin Hyundai Tusconu var Türkiyede Oda mesela BMW X3 alicakti vergi sigorta agir geldi.
Onun icin sartlar neyi uygun görüyorsa daha dogrusu Bütce onu aliyorsun..
Mesela benim kendi Otomobilim Opel Vectra C 2004 DTI Otomatik memnumum Hemde super Seytan kulagina cit yok servis bakimi disinda..
Ama Türkiyede dedigim gibi vergiler sartlar zor onun icin bütcene göre araba alicaksin..Megana gelince Kayin babamin 1999 model vardi.
O seri iyiydi ses falan yoktu Sonra Honda civikmidir nedir 2008 model aldi 1 yil kullandi alti alcak geldi mesela satti simdi memnun hyundaiden..

Duyumlarıma göre araç üreticileri zaman ilerledikçe kaliteyi düşürüyormuş, acaba bu doğru mudur?

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
caydırmak istemem ama şu arabayada bak:lancia delta 1.4

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Valla diyorumya bütceye göre hersey tutturdum bir bütce gidiyorum bu aksam..
Ama yok ya kalite düsüren firmalar olsa bile bunlar bir elin parmagini gecmez..

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
Citroen Berlingo modelini tavsiye ederim arkadasim yilbasinda aldi 32.000 TL ye arac jip gibi. arka koltuk diz mesafesi okadar geniski 2 metrelik biri hic. rahatsiz olmaz. tavan yukaekligide cok iyi. bagajida genis vu sinifdaki en iyosi diyevilirim arkadasim volsgagen

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Citroen Berlingo modelini tavsiye ederim arkadasim yilbasinda aldi 32.000 TL ye arac jip gibi. arka koltuk diz mesafesi okadar geniski 2 metrelik biri hic. rahatsiz olmaz. tavan yukaekligide cok iyi. bagajida genis vu sinifdaki en iyosi diyevilirim arkadasim volsgagen

Tavsiye için teşekkürler...

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
Citroen Berlingo modelini tavsiye ederim arkadasim yilbasinda aldi 32.000 TL ye arac jip gibi. arka koltuk diz mesafesi okadar geniski 2 metrelik biri hic. rahatsiz olmaz. tavan yukaekligide cok iyi. bagajida genis vu sinifdaki en iyosi diyevilirim arkadasim volsvagen cady. pegout parner reno kango bide ford arasinda en iyisi bu oldugunu demisti en az yakanida buydu

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Skoda varken diğerlerinin yüzüne bakmam

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Skoda varken diğerlerinin yüzüne bakmam

Bende Skoda'ya daha iyi gözle bakıyorum çünkü almadan önce uzun bir süre kullandık, araç Sandero Stepway'den ~1lt. fazla yaktığı için babamın düşüncesi Dacia'ya doğru kaymaya başladı...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Bende Skoda'ya daha iyi gözle bakıyorum çünkü almadan önce uzun bir süre kullandık, araç Sandero Stepway'den ~1lt. fazla yaktığı için babamın düşüncesi Dacia'ya doğru kaymaya başladı...

Dacia, yakın zamanda yapılan EURO NCAP testlerini geçememişti. Ayrıca 2 gün sonra dökülmeye başlayınca az yaktığı 1 litrenin pek de bir önemi kalmayacak. 1 litre için Alman teknolojisini hiçe saymayın derim.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
ikisi arasında kıyas yapma bence.skoda çok aşırı daha iyi.roomstar ın tipini çok beğeniyorum.ilk görüşte tipsiz geliyor ama alıştıkça gerçektende çok güzel.

dikkat etmen gereken birkaç şey var.1.2 roomstar lar oldukça fazla yakıyor diyorlar.aman dikkat et.motor en az 1.4 olsun.hem güç bakımından hemde yakıt bakımından avantaj sağlar.kalite bakımından (roomstar ı kullandım,dacia da arka koltukta oturdum) her ikisinide incelersen farkı hemen anlarsın zaten.yani kimseye inanmana gerek yok.skoda epey önde.
iç tasarım bakımından da ilk binişte farkı anlarsın.bizim şirket arabaları var dacia.cidden dökülüyolar.yani durup dururken döküleni bile var :) tabii biraz abartı.

eğer bu iki araba varsa sadece listende skoda.gidip iki aracıda incele.anlarsın farkı hemen.hayırlı olsun şimdiden.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ikisi arasında kıyas yapma bence.skoda çok aşırı daha iyi.roomstar ın tipini çok beğeniyorum.ilk görüşte tipsiz geliyor ama alıştıkça gerçektende çok güzel.

dikkat etmen gereken birkaç şey var.1.2 roomstar lar oldukça fazla yakıyor diyorlar.aman dikkat et.motor en az 1.4 olsun.hem güç bakımından hemde yakıt bakımından avantaj sağlar.kalite bakımından (roomstar ı kullandım,dacia da arka koltukta oturdum) her ikisinide incelersen farkı hemen anlarsın zaten.yani kimseye inanmana gerek yok.skoda epey önde.
iç tasarım bakımından da ilk binişte farkı anlarsın.bizim şirket arabaları var dacia.cidden dökülüyolar.yani durup dururken döküleni bile var :) tabii biraz abartı.

eğer bu iki araba varsa sadece listende skoda.gidip iki aracıda incele.anlarsın farkı hemen.hayırlı olsun şimdiden.

Skoda'nın görünüşünü bende seviyorum ancak 1.4 motora geçince fiyat bütçemizi aşmaya başlıyor ondan ötürü alternatif araçlara da bakıyoruz. Ama Dacia'nın bu durumda olduğunu bilseydim hiç düşünmeden listeden çıkarırdım.

Peki Dacia'yı listemden çıkarırsam Citroen Berlingo'dan başka hangi aracı tavsiye edersiniz?