Sizi İlgilendirebilir! "MSI B450M-A Pro Max" BIOS Güncelleme Hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eilhanzy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sorun Neyden Olabilir

• Kullanılan toplam oy
    9

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
Merhabalar. Ben bir BIOS güncellemesi yapmak istemiştim anakartıma. Anakartım zaten açıklamada yazmakta. Sistem donanımlarım işte bu:

• AMD Ryzen 3 1300X
  • Corsair Valueselect 4GB 2133MHz + Corsair Vengeance 8GB 3000MHz
  • Sapphire RX 570 Pulse 4GB GDDR5
Ben MSI sitesindeki şu güncellemeyi indirecektim:

Ekran Görüntüsü (112).png

Evet, asıl olaya geldik. Ben güncellemeyi USB'ye attım ve başlat menüsünden "Shift" + "Yeniden başlat" tuşuyla BIOS'a girdim. M-Flash'ta dosyayı seçip, güncellemeye geçtim. USB'ye hiç dokunmadım ve sadece %100 olması ve post vermesini bekledim fakat bildiğiniz sim siyah ekran (no signal verdi). Jumper ile CMOS'u sıfırlasam da hiç işe yaramadı. HDMI üzerinden görüntü almaktayım. İşte sorunun detayı:

• Power ışığı yanmıyor hiç bir şekilde
  • Klavyeden hiç bir ışık yok

İşte, sorunlar bunlardı. @Drift King, @met 35, @Emir Aydın, @Görkem Say, @yusufozkan58, @VECTORRR, @Spesiyalite

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,598
İndirdiğiniz sürüm Beta sürümü ama farkındaysanız. Neden böyle bir işe giriştiniz ki BIOS gibi kritik bir konuda?

Leadtek

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Bios beta sürüm ona dikkat etmen lazımdı ve şöyle bir uyarı veriyor : Bu konumdan (Live Update üzerinden değil) BIOS dosyası indiren kullanıcıların, BIOS güncellemesi yaparken indirilen sıkıştırılmış dosyadaki flash utility yazılımını kullanmaları gerekir. BIOS güncellemesi sırasında oluşabilecek hatalardan kaçınmak için bu yazılımın eski versiyonlarını ya da MSI tarafından sunulmayan yazılımları kullanmamanız tavsiye edilir.
Yani; Live update kullanabilirdin yada manuel update yapmak istiyorsan sıkıştırılmış dosyadaki flash utility yazılımını kullanman gerekiyor.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Bios pilini çıkart. Takmadan,açmaya çalış.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
Olmadı, çalışmadı.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,872
Şimdi güncelleme anakartta olduğu için diski çıkarıp dene desem yine olmaz. Zaten BIOS güncelleme çok kritik bir konu eğer güncelleme sırasında bir aksilik olursa anakartı kullanamıyorsun. Garantiye verseniz belki kabul eder son güncellemeyi yüklemeye çalışırken oldu diye.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,598
Şimdi güncelleme anakartta olduğu için diski çıkarıp dene desem yine olmaz. Zaten BIOS güncelleme çok kritik bir konu eğer güncelleme sırasında bir aksilik olursa anakartı kullanamıyorsun. Garantiye verseniz belki kabul eder son güncellemeyi yüklemeye çalışırken oldu diye.
Büyük ihtimalle beta olduğu için kabul etmeyecekler ama ücreti de çok pahalı sayılmaz bu işlemin.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Anladığım kadarıyla,beta biosu yükleme kısmına baş lamadan siyah ekrana atmış. Bu durumda normal siyah ekran denemelerini yapmakta fayda var. Ramleri tek deneme,uzay montaj, gibi.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
Bazen anakartların hoparlörü varsa sinyal sesi veriyorsa o sinyal seslerine göre bios kurtarılabiliyor
Pieozo Buzzer takmaya çalıştım. Hiç bir şey yok. Tek RAM ile de çalıştırdım, olmadı.

Büyük ihtimalle beta olduğu için kabul etmeyecekler ama ücreti de çok pahalı sayılmaz bu işlemin.

Kaç TL gibi patlar?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güncelleme yaparken tamamlandı. %100'den sonra, yeniden başlattı ve siyah ekranda kaldı.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
80-100 TL diyebilirim. Belki 120 TL maksimum o da.
Çok da pahalı değil fakat tabii kullanıcı hatası. Benim elime geçen ne teknolojik ürün varsa hep elimde kalıyor ya da garanti dışı oluyor. ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Olmuş bi kere yapacak bi şey yok. Senden ücret falan almazlar. Yanlış bişey yapmamışsın ki. Mflashı doğru uygulamışsın.Beta biosu yüklemek de suç değil. Anakartın hatası bu.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,598
Olmuş bi kere yapacak bi şey yok. Senden ücret falan almazlar. Yanlış bişey yapmamışsın ki. Mflashı doğru uygulamışsın.Beta biosu yüklemek de suç değil. Anakartın hatası bu.
BIOS güncellemesinde servisler biraz katı olabiliyor. Hatta laptoplar için söyleyeyim, bazı firmalarda BIOS güncellemeden önce servise haber bile vermek gerekebiliyor. Aksi taktirde BIOS güncellenirken oluşan hatalar kullanıcı hatası sayılabiliyormuş. Bir teknik servis elemanı tanıdığım böyle demişti.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
BIOS güncellemesinde servisler biraz katı olabiliyor. Hatta laptoplar için söyleyeyim, bazı firmalarda BIOS güncellemeden önce servise haber bile vermek gerekebiliyor. Aksi taktirde BIOS güncellenirken oluşan hatalar kullanıcı hatası sayılabiliyormuş. Bir teknik servis elemanı tanıdığım böyle demişti.
Olabilir. İkinizde haklısınız. :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,598
Dediğim gibi, kesin ücret alırlar demiyorum. Servise bağlı. Ücret istemeyebilirler de. Arayıp sormak lazım. Sen yine de Beta sürücü yüklerken oldu deme :D

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
EEPROM Programmer al hiç uğraşma garantiyle. WSON8 mıydı neydi seninki?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
EEPROM Programmer al hiç uğraşma garantiyle. WSON8 mıydı neydi seninki?
Onu ben hiç bulamadım. Buldum ama pahalı.

Az önce MSI WhatsApp hattında ben bir soru sordum:

Screenshot_20200305-140122.jpg

Son düzenleme:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256

Ekli dosyayı görüntüle 89097
Bu MSI servisi değil. Şirketler böyle yapmazlar. Sakın verme. Bildiğin esnaf bunlar.

Ekli dosyayı görüntüle 89097

Burda yazıyor.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
Yanlış yere yolladım. Şimdi ise doğru yerde soru sordum.

Bu arada servise aradım. Servis dedi ki:

"Garanti kapsamında fakat bir dahaki sefere beta BIOS'A dikkat et derim" demişti. ? Bu arada, Hepsiburada'dan aldığım için oradan servis talebi de açtım.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
446
Merhabalar. Ben bir BIOS güncellemesi yapmak istemiştim anakartıma. Anakartım zaten açıklamada yazmakta. Sistem donanımlarım işte bu:

• AMD Ryzen 3 1300X
  • Corsair Valueselect 4GB 2133MHz + Corsair Vengeance 8GB 3000MHz
  • Sapphire RX 570 Pulse 4GB GDDR5
Ben MSI sitesindeki şu güncellemeyi indirecektim:

Ekli dosyayı görüntüle 89087

Evet, asıl olaya geldik. Ben güncellemeyi USB'ye attım ve başlat menüsünden "Shift" + "Yeniden başlat" tuşuyla BIOS'a girdim. M-Flash'ta dosyayı seçip, güncellemeye geçtim. USB'ye hiç dokunmadım ve sadece %100 olması ve post vermesini bekledim fakat bildiğiniz sim siyah ekran (no signal verdi). Jumper ile CMOS'u sıfırlasam da hiç işe yaramadı. HDMI üzerinden görüntü almaktayım. İşte sorunun detayı:

• Power ışığı yanmıyor hiç bir şekilde
  • Klavyeden hiç bir ışık yok

İşte, sorunlar bunlardı. @Drift King, @met 35, @Emir Aydın, @Görkem Say, @yusufozkan58, @VECTORRR, @Spesiyalite
Sorun MSI ile Alakalı yani sizinle değil herşeyi doğru yapmışsınız.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Yani ,doğru anladıysam,servisi aradın ve tahmin ettiğim gibi,ücretsiz olacağını söylediler,değil mi.:)