Sizce xperia z de enbüyük eksiklik nedir?

SİZCE XPERİA Z DE ENBÜYÜK EKSİKLİK NEDİR?

• Kullanılan toplam oy
    31
  • Anket kapatılmış .

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
ekran nasılyetersiz madem ki 12 yaşından buyana telefon satıyorsun teknikbi açıklama yapabilirmisin ?

Şöyle açıklayayım. Sony şu ana kadar yaptığı her cihazda TFT panel kullandı ve TFT panel de şu an piyasada bulunan cihazlardan en kötüsü. HTC SuperLCD, Samsung SuperAmoled, LG ve birkaç marka da TrueIPS+ ve Iphone da Retina kullanıyor. Bunlarla kıyaslandığında TFT panel in ne kadar soluk kaldığını görürsünüz. Kaldıki TFT panel 2007 yılında yapıldı, hala aynı teknoloji.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1-pil güzel şuanda belki ekran HD olsa daha fazlada gidebilirdi veya stamina modu devrede olmadanda aynı seviyede olmasını isterdim
2-ekran FullHD zaten çözünürlük ve ppi yoğunluğu gayet iyi
3-Günlük kullanımda işlemci zorlanmadığı için yetersiz kaldığını söylemek pek doğru olmaz anca oyunlarda kıyaslanabilir.
4-Hafıza konusunda gayet yeterli Samsung gibi 16 GB lık yerin yarısını almıyor kaldı ki kart desteği var.
5-Xperia Z'nin en büyük kozu özelliği su geçirmemesi bunun için bazı şeylerden kısmak gerekiyor bunlardan biri hoparlör olmuş kaldı ki S3-S4 le yinede aynı seviyede ses veriyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
öncelikle
-tft ekran leş gibi bir görüntü veriyor
-cpu ve gpu 1080p ekranı besleyecek kadar güçlü değil
-ses çok az çıkıyor
-kişisel görüşüm olarak berbat bir tasarımı var ve yandaki güç tuşu çok çirkin duruyor ve tuşların ekranda olması bence çok rahatsızlık verici birşey gerek normal kullanım gerek oyun oynarken istemsiz yere basılabilir
özet geçersem ben bir telefona iki milyar veriyorsam eksiksiz olmasını isterim ve şuan piyasada en stabil full hd ekranlı telefon note II bence s4 deki octa core pek stabil değil ve ısınıyor

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
şarj haricinde hiç bir eksikliği yok. ekran konusunda da bizzat kendim iş yerindeki arkadaşlarımla xperia arc s galaxy s3 iphone4s ve note 2 den youtube daki aynı videoyu açtık ve en net görüntüyü eski telefonum arc s verdi. hal böyle olunca xperia z nin ekranını diğer telefonlarla hiç kıyaslamam bile yani. ekran konusunda sony'yi tek geçerim.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
hoparlör sesi yeterli değil ama aşırı ısınıyor diyorsun da ben note 2 de kullandım o da ısınıyordu yani iyi değil mi demek

- - - Mesaj Güncellendi - - -

memogoren sadece 3. söylediğin doğru diğerlerine biraz daha çalış ben 5 yıl sony ve samsung yetkili servislerimde çalıştım
nispeten daha az ısınıyor (denedim)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
şarj haricinde hiç bir eksikliği yok. ekran konusunda da bizzat kendim iş yerindeki arkadaşlarımla xperia arc s galaxy s3 iphone4s ve note 2 den youtube daki aynı videoyu açtık ve en net görüntüyü eski telefonum arc s verdi. hal böyle olunca xperia z nin ekranını diğer telefonlarla hiç kıyaslamam bile yani. ekran konusunda sony'yi tek geçerim.

Güldürdün reyiz :D

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Güldürdün reyiz :D

dün patronun oğlunun htc one'ı ile kıyasladım :) çok açık ve net söylüyorum XZ'nin yanında one çok dandik duruyo. bi kere menüsü rezalet. ha s4 ile kıyaslama konusuna gelince ben anti samsung'çu bi insan olarak önyargılı davranıyor olabilirim ama her konuda XZ'yi tek geçerim :D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
dün patronun oğlunun htc one'ı ile kıyasladım :) çok açık ve net söylüyorum XZ'nin yanında one çok dandik duruyo. bi kere menüsü rezalet. ha s4 ile kıyaslama konusuna gelince ben anti samsung'çu bi insan olarak önyargılı davranıyor olabilirim ama her konuda XZ'yi tek geçerim :D

Arayüz ve menüden bahsetmiyorum dostum. Ekran kalitesizliği bakımından kiyaslarsak en kötü cihaz xperia z. Belli ki Xperia fanısın ya da Cihazina toz kondurmak istemiyorsun. Standart bir tft panel nasıl olur da SuperLcd den daha iyi olabilir?

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Arayüz ve menüden bahsetmiyorum dostum. Ekran kalitesizliği bakımından kiyaslarsak en kötü cihaz xperia z. Belli ki Xperia fanısın ya da Cihazina toz kondurmak istemiyorsun. Standart bir tft panel nasıl olur da SuperLcd den daha iyi olabilir?
s4ün ekranıyla kıyaslama imkanım olmadığı için bişey söyleyemiycem. ama htc one'ın ekranına ne dersen de XZ ağır basıyo. bunu sadece ben değil dün aynı ortamda bulunduğumuz yaklaşık 10 kişi de söyledi. ayrıca belirteyim sadece Xperia değil genel olarak sony fanıyım :D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
s4ün ekranıyla kıyaslama imkanım olmadığı için bişey söyleyemiycem. ama htc one'ın ekranına ne dersen de XZ ağır basıyo. bunu sadece ben değil dün aynı ortamda bulunduğumuz yaklaşık 10 kişi de söyledi. ayrıca belirteyim sadece Xperia değil genel olarak sony fanıyım :D

Bak reyiz tartışma çıkmasın diye susuyorum fakat şunu söyleyeyim ki eğer Xperia Z nin ekranı daha kaliteli diorsan telefondan anlamıyorsun.

Bu videoyu aç. 1:10 a skip ap ve izle.

http://www.youtube.com/watch?v=tQE6v3iBock

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Bak reyiz tartışma çıkmasın diye susuyorum fakat şunu söyleyeyim ki eğer Xperia Z nin ekranı daha kaliteli diorsan telefondan anlamıyorsun.

tamam sen çok anlıyosun madem git htc one al güzel kardeşim. s*dik yarıştıracak değilim. ben sony'nin ekran kalitesinin htc'den üstün olduğuna bizzat dün şahit oldum. kapalı ve karanlık bir ortamdaydık. kamera konusunda htc daha başarılıydı ama ekran konusunda dediğim gibi masadaki yaklaşık 10 kişi de benimle aynı fikirdeydi..

ayrıca tartışmadan kastın fikir alışverişi ise çıksın tartışma ama yok seni şölesin ben böyleyime gidecekse hiç konuşmanın lüzumu yok ;)

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
1-pil güzel şuanda belki ekran HD olsa daha fazlada gidebilirdi veya stamina modu devrede olmadanda aynı seviyede olmasını isterdim
2-ekran FullHD zaten çözünürlük ve ppi yoğunluğu gayet iyi
3-Günlük kullanımda işlemci zorlanmadığı için yetersiz kaldığını söylemek pek doğru olmaz anca oyunlarda kıyaslanabilir.
4-Hafıza konusunda gayet yeterli Samsung gibi 16 GB lık yerin yarısını almıyor kaldı ki kart desteği var.
5-Xperia Z'nin en büyük kozu özelliği su geçirmemesi bunun için bazı şeylerden kısmak gerekiyor bunlardan biri hoparlör olmuş kaldı ki S3-S4 le yinede aynı seviyede ses veriyor.
memogoren değerli kardeşim 2007 yılında üretildi tft ekran paneli ve hiçdeğişmedi berbat diyosun pekii sony önce ekran çözünürlüğünü artırmak için bravıa engine sonra xperia z de bravıa engine 2 ve optıcontrast teknolojisi kullanarak şuan s4 ile aynı ekran çözünürlüğünü yakaladı 441 ppi biliyormusun? pil yetersiz biliyorum video yu seyrettim

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
memogoren değerli kardeşim 2007 yılında üretildi tft ekran paneli ve hiçdeğişmedi berbat diyosun pekii sony önce ekran çözünürlüğünü artırmak için bravıa engine sonra xperia z de bravıa engine 2 ve optıcontrast teknolojisi kullanarak şuan s4 ile aynı ekran çözünürlüğünü yakaladı 441 ppi biliyormusun? pil yetersiz biliyorum video yu seyrettim

Arkadaşım Adamlar panel değiştirmeden her teknolojiyi kullanarak piasadakine yetişmeye çalışıyorlar. Sana şöle bir örnekle açıklayayım. Full Modifiyeli bir Renault ile Stok Bir Mercedes i yarıştırmak gibi düşün. Samsung veya HTC nin bu teknolojilere ihtiyacı yok çünkü adamların ekranı kaliteli, teknolojisi var.

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ama sadece tft ekranda modifiyeli olsun olmasın küçük bir ayrıntı siyahlar biraz soluk ama yeterli s4 ile aynı piksel yoğunluğuna sahip ben şahinle bmw m3 e kafa tutanları da gördüm

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
ama sadece tft ekranda modifiyeli olsun olmasın küçük bir ayrıntı siyahlar biraz soluk ama yeterli s4 ile aynı piksel yoğunluğuna sahip ben şahinle bmw m3 e kafa tutanları da gördüm

Pixel yoğunluğu , çözünürlük, canlılık farklı şeyler. karıştırmayın. Aynı ekran çözünürlüğ ve boyutta tabiki aynı pixel yoğunluğu olacak.

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
değerli kardeşim s4 ile xperia z arasındaki sadece ufak bir fark var daha açık ifade etmeliyim ki siyahlar z de biraz mat onu anlamak ta çok zor ayrıca pixel yoğunluğunu renk canlılığını parlaklığını ekran çeşitlerini felan iyi bilirim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

birde s4 ü çikolata içine atıp yıkasak çalışır mı? linke tıkla seyret
http://www.youtube.com/watch?v=CE79SD9xtRo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kim nederse desin bir xperia kullanıcısı olarak.. Helal olsun diyorum çokta memnunum.. Zaten hep iyi markalar kirletilmeye çalışılıyor ve ne yazıkki bu hep bizim Ülkemizde mevcut.. Saygılar.

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ben de Sony'i severim.Xperia üst modellerde piksel yoğunluğu gayet muntazam.Bu çoğu telefonda böyle artık ancak TFT panelin dezavantajı görüş açılarında sıkıntı yaratıyor .Fakat telefona yan bakmıyoruz sonuçta .Her zaman söylerim Sony zevk ve tasarım için alınır :) Seviyorum Sony'i :D

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Xperia Z'de eksiklik yok 3 saat boyunca inceledim, ne takılma gördüm ne bir şey ha ısınma var o ayrı ona kalırsa benim laptop'umda ısınıyor. Süper Amoled TFT LCD'nin yanında parlak kalmıyor bunu da belirtelim S3 mini ile Xperia Sola'nın ekranını karşılaştırdığımda Sola'nın ekranı bin kat daha parlaktı. Süper Amoled'de sadece renkler canlı görünüyor parlaklık değil.

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Xperia Z'de eksiklik yok 3 saat boyunca inceledim, ne takılma gördüm ne bir şey ha ısınma var o ayrı ona kalırsa benim laptop'umda ısınıyor. Süper Amoled TFT LCD'nin yanında parlak kalmıyor bunu da belirtelim S3 mini ile Xperia Sola'nın ekranını karşılaştırdığımda Sola'nın ekranı bin kat daha parlaktı. Süper Amoled'de sadece renkler canlı görünüyor parlaklık değil.
doğru bir noktaya temas ettin 20 tane mesaj yazdım z kullanan sonymarkası tanıyan biri olarak sen de benim söylediğime örnek birşey söyledin teşekkür ederim

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
zamanla eksikliğini hissettiğim tek şeyin note 2 deki yada s4 teki sensör uygulamaları gibi uygulamaların olmaması olduğunu farkettim. sony bu konuda gerçekten samsungun gerisinde kalıyo maalesef. mesela mesajlardayken telefonu kulağınıza götürdüğünüzde o kişi direk araması gibi araç kullanırken çok kullanışlı olabilecek uygulamalar nedense hep samsung tarafından kullanılmakta. ha tabiki böyle eksiklikler 3. parti yazılımlarla giderilebilir ama orjinal yazılım olması tabi her zaman tercih sebebi olmuştur.

teenwolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hele bi Honami gelsede ekran kalitesi sorunu çözülse :) Gerçi Xperia z ninde ekranı küçümsenecek seviyede değil :)

cagridata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla ben beyaz ayarını çektim z'nin ekrana gayet güzel ve canlı bi bakın derim ayarlara ...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
amoled ,IPS,retina metina geçin bunları bu markalar yeni teknoloji diye veriyorlar tamam öyle ama , sont TFT yi opticontrast,BE2 ile birleştirip vermiş ve onlardan çok daha iyi görüntüler elde ediyor.

daha ne olsun .. ama hala LG,samsung dan bahsediyorlar

siz ileride OLED ekranlı telefonları piyasaya sürünce görürsünüz SONY yi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
konuyu hortlatmak gibi olcak biraz kusuruma bakmayın eskı bir sdn kullanıcısıyım kuralları bir kere aşıyım dedim :) iphone 4 kullanıyorum garantiye verdım 200 tl lik bir tamir fiyatı var memnunum fakat cok ınce davranılması gereken bir telefon (sarj soketine toz girmicek fazla ısınmayacak yoksa kapanıyor azcık yere düşmemeli yoksa hemen kilit tuşu bazen bozulabiliyor )artık pek i phone karşı hevesim kalmadı sony xperia z almayı düşünüyorum arkadaşların bazıları bahsetmiş eksikleri ısınma i phonededa oluyor bence ısınması akıllı her telofunun başına gelecek bir durum suan kullananların yada kullanmış olanların sony xperia z hakkında fikirlerini alabilirmiyim yada fiyatı 1.000 tl yi geçmeyecek herhangi bir telofon önerisi ?