Sizce Virüs Mü Ne Olabilir

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
merhaba benim lg x130 marka netbook'um var evde wireless bağlantı yok .çay bahçesinde wireless bağlantı var oraya gittiğimde oradan wireless bağlantı kullanıyorum 2 aydır bahsedeciğim durum gibi birşey yaşamadım. yalnız 2 gün önce bios ytükselltim fakat bu tezimide 4 saat net kullandığım halde böyle bir durum oluşmadı

bugün yine çay bahçesinden internet kulllanıyordum 1 saat kadar sonra durup dururken açık olan pencereler tren vagonları gibi yürümeye başladı sonra pencereler kayboldu masa üzeri simgelerinin bir kısmı üstte görünmeye başladı onlarda tren vagonları gibi yürüdü
ve netbook'un düğmesine saniyelerce basmama rağmen pc kapanmadı

sizce bu durumun bios tan sonra meydana gelme ihtimali ne kadar veya bios upgrade ilgili mi yoksa virüs yada trojan bulasmıs olabilir mi şunuda belirteyim dün format attım ve dünden beri sadece gazete sitelerine girdim bundan eminim tertemiz windows

veya pc'ye hackink saldırısı olmuş olabilir mi yerel ağdan yada gerçek ağ dan

sizin yorumlarınız neler aklıma takıldı.

İşletim sistemi windows 7 ultimate

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
alt + tab basili kalmis olabilirmi :D , saka bi yana, bende simdiye kadar böyle bir malware ile hic karsilasmadim, sasirtici bir durum

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
Format attıktan sonra problemler devam ediyorsa ( internet bağlanıtınız olmadan ) aklıma gelen iki ihtimal var. 1. bios update ederken arka planda çalışan bir program yüzünden bios un hatalı yazılmış olabileceği 2. ihtimal sistemde bir trojan bulunabileceği

Eğer format attıktan sonra durum devam etmiyorsa ve sisteminizde herhangi bir güvenlik yazılımı olmadan halka açık bir erişim noktasından bağlantı yaptıysanız büyük ihtimal dışarıdan bilgisayara sızan birileri vardır. Mutlaka bir güvenlik yazılımı kullanmak gerekiyor.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Format attıktan sonra problemler devam ediyorsa ( internet bağlanıtınız olmadan ) aklıma gelen iki ihtimal var. 1. bios update ederken arka planda çalışan bir program yüzünden bios un hatalı yazılmış olabileceği 2. ihtimal sistemde bir trojan bulunabileceği

Eğer format attıktan sonra durum devam etmiyorsa ve sisteminizde herhangi bir güvenlik yazılımı olmadan halka açık bir erişim noktasından bağlantı yaptıysanız büyük ihtimal dışarıdan bilgisayara sızan birileri vardır. Mutlaka bir güvenlik yazılımı kullanmak gerekiyor.

teşekkür ederim bugünde test edeceğim gözlemleyeceğim hem wireless ile halka açık yerden hem evden kabloluyla ona göre netleşecek

bios yazıldı yeninden başlamıştı windows çökmüştü zaten bende temiz windows 7 yüklemiştim 2 aydır bu netbook bende ve cay bahcesinden girdim böyle bişey görmedim ama bioslada ilgili olabilir dediğiniz gibi yanlış yazılma eksik yazılma gibi bir durumdsan dolayı kararsızlık gösteriyor da olabilir .

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
BIOS' la alakalı olabileceğini zannetmiyorum. Zira Update sırasında ufak bir hata oluşursa anakart komple gider. Bir daha açılmaz. (İkinci BIOS yoksa)

Büyük ihtimal virüs girmiş PC' ne.