Soru Sizce Recep Tayyip Erdoğan istifa etmeli mi ?

Constantin87

Profesör
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
3,421
Reaksiyon puanı
1,934
Puanları
113
İstifa etmesi şuan ki ortam da pek uygun değil ama kısa sürede bir erken seçim başlatması taraftarayım. Çünkü bu mülteci sorunu toplumu çok geriyor. Yapılan anketlerin çoğu şuan ki göçmen politikasına karşı görüş çıkıyor.
 

theterminator92

Doçent
Katılım
14 Ekim 2017
Mesajlar
537
Reaksiyon puanı
252
Puanları
63
hangi iddialar mesela !

Muhalefet şu zihniyetten kurdulmadıkça işi zor. Halen ne derdindesiniz ya. Önümüzde ki seçim büyük ihtimal pamuk ipliğine bağlı olacak ya 48-52 ya 49-51 tarzı hadi en iyi ihtimal 45 e 55 bitip bir taraf kazanacak. ( Oda HDP'ye bağlı muhalefet için. )

Ve sen ilk iş halkı kucaklamak ve toplumsal barışı arttırmak ülkeyi düze çıkarmak yerine bu ülkede 29 yıldır siyaset yapan ve 2002 den beridir bir fiil iktidarda kalan adamı yargılayacaz asacaz kesecez burnundan getirecez derdinde olursan bu ülkede huzur ve barış olmaz benden söylemesi.

Ondan sonraki seçimdede aynı şekilde tekrar iktidar değişir bu sefer siz mi Erdoğan'ı yargılamıştınız diye bir daha kavga dövüş bu işler bitmez... Ve yerimizde saymaya devam ederiz . 1960 darbesi ile iktidar olup Adnan Menderes'i asan zihniyetten çıkın artık.

Bir iddia varsa 20 yıldır iktidarda AKP ne bekliyor muhalefet mahkemeler orada. AKP'ye en büyük ceza iktidardan düşürmektir gerisi çocukça söylemler gibi geliyor bana... Yok TRT'de yargılayacaz veya sonu Adnan Medres gibi olmasın deyip gülüşmeler flan.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dostum yanlış düşünüyorsun bence. Ben sadece ülke durumuna ve yönetene bakarım, ona göre siyasi yorum yaparım. Ve kendime her seferinde sorarımki muhalefet başa geçse, en kötü ne olabiir, şu anki halimizden ne kadar beter oluruz bunu düşünürüm. Hani hiç olmazsa 20 senede bir ilk yaparak başka bir iktidarı deneyelim, beğenmezsek tekrar başkasını seçeriz. Öyle bir yorumluyorsunki sanki Türkiye'de her parti ölene kadar yönetme hedefiyle siyaset yapıyor.
 

OzkanK.

Rektör
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,693
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Öyle bir yorumluyorsunki sanki Türkiye'de her parti ölene kadar yönetme hedefiyle siyaset yapıyor.

Şuan ki söylemleri ve hareketlerin gördükçe CHP'nin ülke yönetebileceğine inanmıyorum. Ne olacak canım 5 yıl verin onlarda denesin denilecek bir şey değil ki bu . Her ama her şeyde 180 derece zıt söylemler.

1-2 sayfa önce kendimce bir sürü çekincemi yazdım bunlardan 1 tanesi hakkında muhalefetin söylemi var mı ! O dediğin sorunu şu şekilde çözecez böyle halledecez parayı şurdan bulacaz diye bir cevabı var mı ? Koca bir bilinmez koca bir muhamma var ortada.
Siyaset üretmiyor alternatif çözüm sunmuyor muhalefet tek yaptığı ölümüne iktidarı eleştirmek buda halkta karşılık bulmuyor ki halen yüzde 20 bandında geziyorlar.
 

Coolumsu

Asistan
Katılım
1 Ekim 2017
Mesajlar
160
Reaksiyon puanı
68
Puanları
28
Halk suç işlediğinde nasıl cezalandırılıyorsa yöneticilerde aynı şekilde cezasını çeker.
Burası Cumhuriyet, saltanatla gericilikle yönetilmiyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen öyle isteyen cumaya gider isteyen meyhaneye kimse karışamaz zaten. Aynısı siyaseten ittifak kurarkende geçerli isteyen MHP ile ittifak yapar isteyen HDP ile...

Ama meyhanede gezip gezip sadece seçim aylarında Camii camii gezdimi olmuyor işte. Neysen öyle yaşayacaksın. 3-5 oy için taviz vermemek lazım kendinden. AKP 2002 de ilk seçimi kazandığında ki dini yaşama şekli ve dini söylemleri ile yıl 2021 dini yaşama şekli ve söylemleri arasında fark var mı ? Sırf oy kazanmak veya CHP seçmeninden oy almak için İçki içen Rakı masasında poz veren AKP'li gördün mü mesela ? ( Şahsi olarak içen vardır tabii ki ama sırf oy için seçim zamanı yapanı kast ediyom. )

CHP kendisi olup oy istemeleri taklalar atarak veya olmadığı gibi görünerek değil. Canan Kaftancıoğluna bile zorla olmayacağı yapmayacağı şeyler yaptırıyorlar seçim zamanı ve yanlış duruyor. Veya CHP 1-2 tane başı kapalı kadını fotolarda en öne koyarak muhafazakar seçmeni kucaklamış olmuş. Geçmiş söylemler unutulmuyor.
Uyuşturucu çeken gördük tüm ülkecek :)
Siyaseten istediğin partiyi destekleyebilirsin ama bu tarz militanca savunman çok yanlış..
İçki dinen günah, ama kamu malından çalmak ise dinsizliktir. Maun Suresini oku..
Akp’nin din istismarı Chp’nin ise Atatürk ve çağdaşlık istismarı dışında halka verecek hiçbir şeyi yok.
Adalet şart, modern toplumda ayrıcalıklı insanlar olmaz. Hukuk eninde sonunda tüm yapılanların hesabını soracaktır.
Ben dini iyi bilem biriyim, akp dinin özümden fersah fersah uzaktır. Adalet, kamu malı, haklara saygı, insana değer gibi konularda.. Gösteriş için yapılan o sözde ibadetlerinde bir değeri yok zaten lanetten başka bir şey getirmez.

İbadet ancak samimiyet ile yapılırsa bir değeri olur.
Seçimden önce secade ile poz vermek, Allah’ın öfkesini getirir sadece..
Mesaj otomatik birleştirildi:

İktidar değiştikten sonra bu hükümetin yaptıkları yanına kâr kalmayacak. Ekonomiden çok adalet istiyoruz artık. Yeter ki bunu yapanlar cezasız kalmasın.
Çalınan talan edilen tek kuruş bile yeniden halka geçmedikçe ne adalet ne medeniyet ne de din kurtulur.. Mutlu olmak adil olmaktan geçiyor.
CHP dini kullanırken çekilmiş bazı görüntüler. :D

Bizim Allahımız var demek nasıl bir dinden nasipsizlik ya.
Allah alemlerin rabbidir, sadece müslümanların değil..

Allah için bizim sizin onların demek bile bence çok yanlış..

Bunu eleştiriyoruz ekonomi falan yönünden de aslında en büyük zararı dine verdiler. Kur’ansız yeni bir müslümanlık çıkarttılar. Hırsızlık ve yolsuzluk aslında İslam’da çok sert yerilen lanetlenen şeyler..

Doğaya zarar verdiler
Ekonomiyi mahvettiler
Adalet duygusunu bitirdiler..

Ama ben en çok da dine, müslüman dürüsttür çalmaz algısına zarar verdikleri için sevmiyorum. Yaşar Nuri hoca bu konuya yıllarca değindi ama o adamcağızın da susturdular.


OzkanK rakı masasına kafayı takmışsın ama dinen kamu malımdam bir kuruş çalmak okyanuslar kadar içki içmekten daha büyük bir günahtır..

Besmele çekmek haram lokmayı helal kılmaz bunu öğren lütfen..
 
Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,693
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Halk suç işlediğinde nasıl cezalandırılıyorsa yöneticilerde aynı şekilde cezasını çeker.
Burası Cumhuriyet, saltanatla gericilikle yönetilmiyoruz.

Ney mesela Erdoğan'ı ney ile yargılayacan :) Adi bir suç varsa cezasini çeksin diyecemde sizinki ucuz siyasi söylem sadece...

Uyuşturucu çeken gördük tüm ülkecek :)

Eee yani ? Bu adam direk partiden atılmadı mı mahkemeye verilmedi mi şahsi suçlardan tüm ülkeyi sorumlu tutacan neredeyse.

İçki dinen günah, ama kamu malından çalmak ise dinsizliktir.

Kamu malı devlet malı çalanın Allah Belasını versin. Benim inancıma göre zaten devlet malı çalan savaşta ölse bile şehit sayılmaz. Devlet malı çalan varsa ispatlasınlar tutan mı var muhalefeti. 25 yıldır aynı tantanayı yapıp hiç bir şey kanıtlamamak başka bir şey oluyor artık. Ucuz siyaset sadece söylediğin çoğu şey...

Gösteriş için yapılan o sözde ibadetlerinde bir değeri yok zaten lanetten başka bir şey getirmez.

Bunu söylemen bile dinen sakatlık getirir zaten. Milletin içini açıp mı baktın dinini gösteriş için yapıyor diyor.
 

Son mesajlar

Üst