Soru Sizce Recep Tayyip Erdoğan istifa etmeli mi ?

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Ben istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum bu kadar söyleyeceklerim, çünkü nedenini çoğu kişi biliyor. Şahsi görüşüm bu ülkede nasıl 18 yaş altı oy kullanamıyorsa, 50 yaş üstününde artık kafa falan kalmadığı için kullanamamalı. Benim bir Almancıyla, Suriyeli veya Afganla, ''Senin dişin var, haline şükret.'' diyen bir koyunla oyum bir mi ?

Reaksiyon puanı
269
Bence etmemelidir çünkü doğru düzgün bir alternatifinin olduğunu düşünmüyorum tamam büyük hatalar yaptı ama inanın şu anda aday olan kimse başa geçmeye layık değil. (Şahsi düşüncemdir)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum bu kadar söyleyeceklerim, çünkü nedenini çoğu kişi biliyor. Şahsi görüşüm bu ülkede nasıl 18 yaş altı oy kullanamıyorsa, 50 yaş üstününde artık kafa falan kalmadığı için kullanamamalı. Benim bir Almancıyla, Suriyeli veya Afganla, ''Senin dişin var, haline şükret.'' diyen bir koyunla oyum bir mi ?
Ona ekstra gurbetçilerin oy kullanmaması gerektiğinide ekleyebiliriz adamın ülkeyle alakası yok oy kullanıyor.

hakancalis

Profesör
Reaksiyon puanı
953
İstifa etmesi daha kötü olur en iyisi seçimle inmesi çünkü istifa ederse bir sürü komplo teorileri kurulacak vatan,din,millet derken yine AKP kazanacak ancak seçimle inerse Erdoğan devri kapanır kaldı ki AKP veya MHP içinde Erdoğan dışında yapabilecekleri aday yok Cumhur İttifak'ının çıkartabileceği çoğu aday Millet İttifak'ına yenilecektir.

Reaksiyon puanı
1,766
Etmemeli

18 yaş altını geçtim bana kalırsa oy kullanma yaşı 21 e çıkarılmalı kendi gelişimini tamamlayamamış insanlar niye oy kullanıyor
Onun dışında ortaokuldan mezun olmayanlar fln da oy kullanamasın

Kaldı ki Erdoğanı geç şu an iktidara talip olabilecek kişilerin bi RTE olabileceğini düşünmüyorum

(Not: düşününce harbiden dişin var diye şükret olm benim ağzımda ufacık bi yanık oldu zar zor yemek yiyorum bide dişim olmasa vbjfekjbvbkj)

Ve sırf fikirleri sana uymuyor diye millete hakaret etmen ve oy kullanmasınlar demenle zaten ne kafada olduğun belli oluyor zorlamaya gerek yok :D konuyu da amaç muhaliflik olsun diye açmışsın kimsenin fikirlerini almak için değil

hakancalis

Profesör
Reaksiyon puanı
953
Etmemeli

18 yaş altını geçtim bana kalırsa oy kullanma yaşı 21 e çıkarılmalı kendi gelişimini tamamlayamamış insanlar niye oy kullanıyor

Kaldı ki Erdoğanı geç şu an iktidara talip olabilecek kişilerin bi RTE olabileceğini düşünmüyorum

(Not: düşününce harbiden dişin var diye şükret olm benim ağzımda ufacık bi yanık oldu zar zor yemek yiyorum bide dişim olmasa vbjfekjbvbkj)

Ve sırf fikirleri sana uymuyor diye millete hakaret etmen ve oy kullanmasınlar demenle zaten ne kafada olduğun belli oluyor zorlamaya gerek yok :D konuyu da amaç muhaliflik olsun diye açmışsın kimsenin fikirlerini almak için değil
Anladınız Z kuşağının AKP'ye vermeyeceğini seçim yaşını yükseltmeye çalışıyorsunuz.18 yaşında ki insan gayette kendi gelişimini tamamlamıştır kaldı ki oy kullanmak için ortaokul veya lise mezunu şartı getirilirse AKP'nin oyu büyük oranda düşer diye tahmin ediyorum.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Benim için pek önemi yok ama istifa edince onun yerine yeni gelecek ülkeyi gerçekten tamamen düzeltecek mi? Mesela her şey pahalılaştıkça pahalılaşıyor zamlarla falan onu diyorum. Tamam ülke yönetmek çocuk oyuncağı değil ama başa gerçekten başarılı zeki birisi geçse ne güzel olurdu. Her neyse. Zaten oy vermeyi aklımdan bile geçirdiğim yok. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Kendi kendime sadece yazıyor olurum. Hiç bizi dinlemeyecekleri için boşuna yazarak zamanımı harcayamam şimdi yaptığım gibi.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
1,766
Anladınız Z kuşağının AKP'ye vermeyeceğini seçim yaşını yükseltmeye çalışıyorsunuz.18 yaşında ki insan gayette kendi gelişimini tamamlamıştır kaldı ki oy kullanmak için ortaokul veya lise mezunu şartı getirilirse AKP'nin oyu büyük oranda düşer diye tahmin ediyorum.
Düşerse düşer umurumda değil
Z kuşağı akepeyi sevmiyor diye algı oluşturulmuş herkes inanmış ben söyliyim hikaye o laflar
Ben de daha 18 yaşına gelmedim sürekli lan ne çocukluklar yapmışım diyorum sürekli gelişiyoruz ek olarak beyin gelişimini bitirme yaşı ortalama 21 diye biliyorum

Ha birde o hikaye laflara geleyim bizim sınıf 35 kişi fln bunlardan siyaset hakkında ufakta olsa bir bilgiye sahip olan kişi sayısı zorlasan 10 kişi anca çıkar 2 tanesi tarafsız (tarafsızlardan bir tanesi akpartiye daha yakın) 4 tane dibine kadar muhalif çocuk var onlar da aileden muhalif zaten 3 tanesinin ailesini tanıyorum
3 tane Erdoğanı seven akpartili var birde ben

Diğer arkadaş gruplarımda da aynı olay var hatta ben de bi ara bu algıya kapılmıştım ve etrafta akpartili yaşıtlarımı görünce baya şaşırıyordum :D

Ha birde kendimi de dahil ederek konuşayım bu yaşlar siyaset için erken ya
Ama alışmışız bi kere... Bırakamıyorsun :)
Her taraf siyaset yapanlarla dolu sen bıraksan onlar salmıyir

hakancalis

Profesör
Reaksiyon puanı
953
Düşerse düşer umurumda değil
Z kuşağı akepeyi sevmiyor diye algı oluşturulmuş herkes inanmış ben söyliyim hikaye o laflar
Ben de daha 18 yaşına gelmedim sürekli lan ne çocukluklar yapmışım diyorum sürekli gelişiyoruz ek olarak beyin gelişimini bitirme yaşı ortalama 21 diye biliyorum

Ha birde o hikaye laflara geleyim bizim sınıf 35 kişi fln bunlardan siyaset hakkında ufakta olsa bir bilgiye sahip olan kişi sayısı zorlasan 10 kişi anca çıkar 2 tanesi tarafsız (tarafsızlardan bir tanesi akpartiye daha yakın) 4 tane dibine kadar muhalif çocuk var onlar da aileden muhalif zaten 3 tanesinin ailesini tanıyorum
3 tane Erdoğanı seven akpartili var birde ben

Diğer arkadaş gruplarımda da aynı olay var hatta ben de bi ara bu algıya kapılmıştım ve etrafta akpartili yaşıtlarımı görünce baya şaşırıyordum :D

Ha birde kendimi de dahil ederek konuşayım bu yaşlar siyaset için erken ya
Ama alışmışız bi kere... Bırakamıyorsun :)
Her taraf siyaset yapanlarla dolu sen bıraksan onlar salmıyir
Bunu bize önümüzdeki seçimler gösterecek Türkiye sadece senin sınıfından ibaret değil.

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Etmemeli

Ulan bir dene yeni birini. Belki seveceksin, yönetimi hoşuna gidecek. Beğenmezsen değiştirirsin bir dahaki seçimde. At la deve değil. Millete hakaret dediğin, sence 60 yaşında bir birey ile 25-30 yaşındaki veya ortaokul mezunu birinin kapasitesi bir mi ?

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
Erdoğan'dan başka kimse yönetemez, istifa etmesin. O ne lan? Oha! Yağ düşmüş yola, 5 litre hem de! Sosyal deney mi lan bu? İlk defa böyle bütçe ayrıldığını gördüm. Neyse neyse, almayayım da iyi vatandaş olayım canım. Hehehe.

Reaksiyon puanı
10,549
Sayın Cumhurbaşkanımız'a olan bu karşıtlığınızı anlayamadım. Daha öncesinde hangi Cumhurbaşkanı 35 40 tl lik çayı halkına bonkörce dağıtmış?
Evinizde buzdolabı, ağzınızda diş, elinizde çayınız var. Daha ne istiyorsunuz?
Dış minnakların oyuna gelmeyin lütfen ?

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Sayın Cumhurbaşkanımız'a olan bu karşıtlığınızı anlayamadım. Daha öncesinde hangi Cumhurbaşkanı 35 40 tl lik çayı halkına bonkörce dağıtmış?
(!) bunu unutmuşsun anlamayanlardan büyük linç yersin bak valla :D

Reaksiyon puanı
1,766
Ulan bir dene yeni birini. Belki seveceksin, yönetimi hoşuna gidecek. Beğenmezsen değiştirirsin bir dahaki seçimde.
"Dene beğenmezsen değiştir" kadar basit olsaydı bu kadar Erdoğanı savunmazdım
Birisinin yaptığı politikalar ile diğerinin politikaları aynı mı? Gelirsek onu bunu kapatırız şuna parasını vermeyiz diyorlar peki bunun vereceği zarar
Vs.

sence 60 yaşında bir birey ile 25-30 yaşındaki veya ortaokul mezunu birinin kapasitesi bir mi ?
Evet 60 yaşında olan daha çok şey görmüş yaşamış

Aga siyaset yapacaksan yap dalga geçme konusu mu bu .d
Yt da video yorumlarını okuyorum birisi siyasi yazmış ona cevap yine senin yorum gibi şeyler olarak geliyor reis cevap yazmak zorunda değilsiniz kimseyle dalga geçmek zorunda değilsiniz yapmayın :)

hakancalis

Profesör
Reaksiyon puanı
953
Birisinin yaptığı politikalar ile diğerinin politikaları aynı mı? Gelirsek onu bunu kapatırız şuna parasını vermeyiz diyorlar peki bunun vereceği zarar
Vs.

Şu an uygulanan politikalar çok yanlış şu an muhtemel Cumhurbaşkanı adaylarından herhangi biri bile Erdoğan'dan iyi yönetir diye düşünüyorum.Ayrıca 60 yaşında ki adam daha çok şey görmüş ama yaşam tecrübesi ile siyasi görüş çok farklı şeyler yani şimdi ki gençler 60 yaşında ki insanlardan daha bilgili,gündemi takip edebilen kişiler ama ülkede 60 yaş üstü birçok kişi belki de okuma yazma bile bilmiyor bilenlerde sadece haberleri izleyip yorumluyor.Haber kanallarının ise kime çalıştığını biliyoruz.

Reaksiyon puanı
10,549
(!) bunu unutmuşsun anlamayanlardan büyük linç yersin bak valla :D
Yok be bir şey olmaz gayet anlaşılır. ?
Vs.

Aga siyaset yapacaksan yap dalga geçme konusu mu bu .d
Yt da video yorumlarını okuyorum birisi siyasi yazmış ona cevap yine senin yorum gibi şeyler olarak geliyor reis cevap yazmak zorunda değilsiniz kimseyle dalga geçmek zorunda değilsiniz yapmayın :)
Neden ciddileşmem mi gerekiyor eleştirebilmek için?
Forumdaki yorumlarımı daha önce gördüysen mizacım böyle, düşüncemi gayet iyi yansıttığımı düşünüyorum.
"Bizimle dalga geçiyor olabilirler." desem tartışmalar daha hararetli geçerdi ve bu benlik bir tartışma tarzı değil.
Kaldı ki forum kurallarına uyduğu sürece istediğim tarzda yorum yapma hakkına sahibim.

Reaksiyon puanı
1,766
şimdi ki gençler 60 yaşında ki insanlardan daha bilgili
Ne yaşlılar ne gençlerde birşeyi araştırıp doğrusunu öğrenme huyu var
Kısacası neredeyse kimse de yok
Hadi yaşlılara internet nedir onu bile bilmiyorlar nereden araştıracaklar desek gençlerin çoğu en az 7 saat internetteler çok görüyoruz yalan yanlış haberlere milletin gaza geldiğini
Ben geçen ufak bir haberi araştırırken yarım saatimin geçtiğini hatırlıyorum.

Sosyal medya yalan haber merkezi ve gençler de sosyal medya dan haber ediniyor TV de en azından az bişey zapt edebiliyorlar

Bu arada TV de muhalif kanallar da var yandaşlar da var sen hangisini izlersen ama TGRT nin bile tarafsızlığını bozduğu dünyada pek TV izlememek lazım sosyal medya zaten malum

Benim gibi bir haberi yarım saat boyunca araştırmak gerekiyor :D başka çare kalmadı

Son birşey daha ekliyim
O doğmadan önce iktidara gelmiş insan ile Erdoğanı siyasete girişinden beri tanıyan insanın siyasi seçimi tabii ki aynı olamaz

Neden ciddileşmem mi gerekiyor eleştirebilmek için?
Forumdaki yorumlarımı daha önce gördüysen mizacım böyle, düşüncemi gayet iyi yansıttığımı düşünüyorum.
"Bizimle dalga geçiyor olabilirler." desem tartışmalar daha hararetli geçerdi ve bu benlik bir tartışma tarzı değil.
Kaldı ki forum kurallarına uyduğu sürece istediğim tarzda yorum yapma hakkına sahibim.
Fikrini yansıttın da bu siyaset değil dalga geçeceksek siyasi konuşmanın ne anlamı kalıyor
Siyasi tartışmada karşı tarafı ikna etmeye çalışırsın ben mi yanlış biliyorum
dalga geçmekle olmuyor haliyle siyasi konuya böyle bir yorum yazınca kural ihlali olur bence alakasız ileti kategorisine girmez mi

Son düzenleme:

hakancalis

Profesör
Reaksiyon puanı
953
Hadi yaşlılara internet nedir onu bile bilmiyorlar nereden araştıracaklar desek gençlerin çoğu en az 7 saat internetteler çok görüyoruz yalan yanlış haberlere milletin gaza geldiğini

Sosyal medya yalan haber merkezi ve gençler de sosyal medya dan haber ediniyor TV de en azından az bişey zapt edebiliyorlar

Bu arada TV de muhalif kanallar da var yandaşlar da var sen hangisini izlersen ama TGRT nin bile tarafsızlığını bozduğu dünyada pek TV izlememek lazım sosyal medya zaten malum

Benim gibi bir haberi yarım saat boyunca araştırmak gerekiyor :D başka çare kalmadı

Son birşey daha ekliyim
O doğmadan önce iktidara gelmiş insan ile Erdoğanı siyasete girişinden beri tanıyan insanın siyasi seçimi tabii ki aynı olamaz

Fikrini yansıttın da bu siyaset değil dalga geçeceksek siyasi konuşmanın ne anlamı kalıyor
dalga geçmekle olmuyor haliyle siyasi konuya böyle bir yorum yazınca kural ihlali olur bence alakasız ileti kategorisine girmez mi
TV kanallarının bir şeyi zapt ettiği yok şu an baktım çoğu kanala adamların gündemle alakası yok ben akşama kadar sosyal medya da bir sürü haber okuyorum bunların bir kısmı siyasi içerikli bir kısmı gündem ile ilgili ama gördüğüm haberlerin yalan olma ihtimali yok videolu ya da belgeli içerikler ama haber kanallarında yer almıyor TV kanalları her şey toz pembeymiş gibi haber yapıyor.Ayrıca yaşlı insanlar mı Erdoğan'ı daha iyi tanıyor bir kişinin bir insanı tanıması için birebir muhabbet etmesi gerekir bence yaşlıların 20 yıl önce gördüğü gazete,radyo ve televizyondan ibaret kaldı ki arşivler sayesinde günümüzde her şeye ulaşmak mümkün.

Reaksiyon puanı
10,549
Ben o yorumu yazdıysam ne amaçla ne için yazdığım belli. Sen konuya uygun olmadığını düşünüyorsan seni ikna etme zorunluluğumda yok. Raporla tuşunu bu sebeple kullanabilirsin.
Elbette siyasette karşıyı ikna etmeye çalışabilirsin ancak bu zorunluluk değildir. Sonuçta ben birilerinin oylarını değiştirmeye değil kendi fikrimi belirtmeye geldim bu konuya.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Sırf başkasını deneyip sonra eskisine dönmek zor olacak diye denemekten vazgeçip ezilmeye devam etmeyi mi tercih ediyorsun?
Daha çok görüp yaşamak inan bir şey değiştirmiyor o zaman 60 yaşlarındaki amcamız dişin var şükret diyecek kadar az beyne sahip olmazdı. Ben daha az gördüm yaşadım ama saçma sapan konuşmuyorum.

Reaksiyon puanı
1,766
arşivler sayesinde günümüzde her şeye ulaşmak mümkün.
Keşke ulaşsalar ama onların anladığı arşiv bilmem nerenin cumhurbaşkanıyla el sıkışan Emine Erdoğanı "öpüştü" olarak lanse etmek :D (birisi bana atmıştı bunu)

TV kanalları zapt ediyor derken yalan haberleri kast etmiştim ama toz pembe lafına katılmıyorum doğal olarak internet karar fazla içerik yayınlayamıyorlar ama ben TV de Meral akşenerin esnaf ziyaretini de görüyorum kılıçdaroğlunu da dinliyorum herşeye yer veriyorlar yani

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422

Son birşey daha ekliyim

Senin reçel, Türk insanları borçtan, atanamamak vb. yüzünden intihar eden ülkeye sahipken, bir yangın söndürme uçağının tamirine 1 milyar dolar veremeyen tahin, Somali'ye 30 milyon dolar hibe vermiş. Aaa baksana ya, ben de artık oy vereceğim ! Sonuçta dünyaya havamız olur ? :sunglasses: Ümmetin lideri elhamdülillah :smilingimp: (Silivri'ye bir adım daha yaklaştım, şuan Çatalca'dayım yardım edin ?)

Reaksiyon puanı
1,766
Sırf başkasını deneyip sonra eskisine dönmek zor olacak diye denemekten vazgeçip ezilmeye devam etmeyi mi tercih ediyorsun?

Daha çok görüp yaşamak inan bir şey değiştirmiyor o zaman 60 yaşlarındaki amcamız dişin var şükret diyecek kadar az beyne sahip olmazdı. Ben daha az gördüm yaşadım ama saçma sapan konuşmuyorum.
Söylemlerini de duyuyoruz sürekli yalan doğru demeden insanları kışkırtmalarını da görüyoruz "bu iktidar dünyanın en iyi şeyini de yapsa eleştiririz" diyenlerden gram umudum yok.

Alınma da reis senin de saçma konuşmuşluğunu gördük birkaç kez
Saçma konuşan saçma konuştuğunu anlayabilir mi :D

(Bu arada harbiden dişiniz var diye şükredin olm ben burada yanık ağzımla ne işkenceler çekiyorum dişsiz olsam düşünemiyorum bile :( )

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Alınma da reis senin de saçma konuşmuşluğunu gördük birkaç kez
Saçma konuşan saçma konuştuğunu anlayabilir mi :D
O zamanlar beynimin çıkmadığı zamanlardı, malum 11 yaşında aktif olarak forumda yazı yazıyordum. Eski halime göre daha mantıklı konuştuğumu düşünüyorum.