Sizce RAM ve Termal Macun Almaya Değer Mi?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Herkese merhaba. Forumdakilerin bildiği üzere Lenovo V570C diye bir çöp laptobum var. Özellikleri profilimde hakkında kısmında fazla detaylı yazıyor oradan bakabilirsiniz. Buna 4 GB DDR3 1333 MHZ daha ekleyip 8 GB yapmak değer mi ve birde Cooler Master Mastergel Pro almaya değer mi?

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Fark olur biraz ama çok bişey değişmez yani. Farkı hissedersin ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ssd var mi

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Herkese merhaba. Forumdakilerin bildiği üzere Lenovo V570C diye bir çöp laptobum var. Özellikleri profilimde hakkında kısmında fazla detaylı yazıyor oradan bakabilirsiniz. Buna 4 GB DDR3 1333 MHZ daha ekleyip 8 GB yapmak değer mi ve birde Cooler Master Mastergel Pro almaya değer mi?
Laptop sadece internette gezinmek için kullanılıyor ise lenovo z560 adlı eski laptobuma 4ram ve soğutucu desteği sağlamıştım. Fakat ölü yatırım olduğunu söyleyebilirim. SSD Mevcut değil ise en iyi yatırım SSD ye olacaktır. Onun dışında cebinizden boşuna para çıkarmayın.

Fakat işlemci için termal macun yenilemesi farkı hissettirir. Kaliteli bir termal macun 5-7 dereceye kadar fark ettiriyor hele söz konusu laptop ise sıcaklık büyük bir etkendir.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Laptop sadece internette gezinmek için kullanılıyor ise lenovo z560 adlı eski laptobuma 4ram ve soğutucu desteği sağlamıştım. Fakat ölü yatırım olduğunu söyleyebilirim. SSD Mevcut değil ise en iyi yatırım SSD ye olacaktır. Onun dışında cebinizden boşuna para çıkarmayın.
SSD var. Sadece internet değil NFSU falan oynuyorum en fazla CS:GO kasma olsa bile ama bu aralar girmiyorum. NFSU 1 2 oynuyorum diyebilirim ve geri kalanı internet ve sanal makine.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
ısınma problemin varsa tabii ki termal macun almalısın. en az 5 derece daha soğuk tutar makinanı.

ram ise takılma sorunu yaşıyorsan alabilirsin

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
SSD var. Sadece internet değil NFSU falan oynuyorum en fazla CS:GO kasma olsa bile ama bu aralar girmiyorum. NFSU 1 2 oynuyorum diyebilirim ve geri kalanı internet ve sanal makine.
Dediğim gibi termal macun hiçbir sistem için ölü yatırım olmaz. Çünkü termal macun kutusunda kurumaz. Gerekirse kasa topladığınızda kasanızdaki işlemciye dahi uygulayabilirsiniz. Termal macunun önemini hala fark edemeyen insanlara sesleniyorum. Tüm mesele soğutucu değil. Mesele o soğutucu ile işlemci arasında ki ısı alış verişidir. Bunu da termal macun sağlar.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
aldığından beri hiç termal macun yenilemediysen, kurumuştur onlar, tazelemeni öneririm. termal macun al. ram konusu ise tamamen opsiyonel. takılma oluyorsa ram al, faydası olacaktır.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
aldığından beri hiç termal macun yenilemediysen, kurumuştur onlar, tazelemeni öneririm. termal macun al. ram konusu ise tamamen opsiyonel. takılma oluyorsa ram al, faydası olacaktır.
Masaüstü ve yahut internette gezinim de takılma sorunu %70 oranlarda harddiskten kaynaklanır. ( Sistemin kurulu olduğu diskten ) 4gb ram ile dahi 5 sekme açıp gezebilirsin. Tarayıcı türü fark etmez. Her hangi bir gecikme ve yahut, takılma ile karşılaşmazsın. Zaten bu sistemi kullanan birisinin win10 kurduğu düşünülmez ise, RAM'e yatırım pek mantıklı değil. Oynadığınız oyun dahi 2.7gb gibi maks. bir derecede ram kullanıyor. Termal macun önceliğiniz olsun.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Masaüstü ve yahut internette gezinim de takılma sorunu %70 oranlarda harddiskten kaynaklanır. ( Sistemin kurulu olduğu diskten ) 4gb ram ile dahi 5 sekme açıp gezebilirsin. Tarayıcı türü fark etmez. Her hangi bir gecikme ve yahut, takılma ile karşılaşmazsın. Zaten bu sistemi kullanan birisinin win10 kurduğu düşünülmez ise, RAM'e yatırım pek mantıklı değil. Oynadığınız oyun dahi 2.7gb gibi maks. bir derecede ram kullanıyor. Termal macun önceliğiniz olsun.
Sanal makine, render gibi işlerle uğraşıyorum ve yetmiyor 4GB tam olarak. Termal macun kesin alacağım şeylerden biri. RAM i 8 yaptığımda daha verimli olur mu render ve sanal makinede?

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Sanal makine, render gibi işlerle uğraşıyorum ve yetmiyor 4GB tam olarak. Termal macun kesin alacağım şeylerden biri. RAM i 8 yaptığımda daha verimli olur mu render ve sanal makinede?
Ee tabiki. Çoklu işlemde öne çıkan detaylardan birisidir RAM. Render, sanal makine gibi işler devreye girerse RAM tekrar düşünülmesi gereken bir detaydır.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Değiştirebilirsin termal macunu, sende çok sıcaklık değerleri çıktığından dolayı kesinlikle değiştir. Bir de bu laptop 8GB RAM destekliyor en fazla. Onun dışında bence RAM'i de yükselt ve dilersen sonradan yükseltebileceğin en iyi işlemciyi takabilirsin.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Çok bir etkisi olmaz, tercihe bağlı.

Zalkren

Asistan
Reaksiyon puanı
277
Değmez yahu, at çöpe gitsin

Bence masraf çıkarma kendine yeni bir sistem al

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Görüş ne kadar yanlış! Durumunun olup olmadığını tahmin edebilir misin sen?

Belki elindeki laptop ona yetiyor, neden çöpe atsın ?

Daha iyisini almak gibi bir durum söz konusu olsa dahi atılmaz satılır!

Düşünerek yorum yapalım.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256

Düşünerek yorum yapalım.
Durumumuz bildiğim kadarıyla şuanlık yok. Babam bu laptop bozulursa seneye falan daha önce konusunu açtığım Asus TUF FX505DT gibi bir laptop sana da alırız demişti kendisi. Bunu da deney tahtası olarak kullanmayı yani(bozulursa tamir edebilirsem diye sökmeme izin verecekmiş)

Bence masraf çıkarma kendine yeni bir sistem al
Bozulursa bile parça parça ya da ucuza da olsa satmayı düşünüyorum yeni PC alacağımız zaman.

Enes HCKYL

Doçent
Reaksiyon puanı
222
Ram takarsan csgo da performansın artacaktır benim önerim uzun bi süre bilgisayar değiştiremeyeceksen ram ve termal macun takviyesi yapmandan yana

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
parça parça satman zor, birisi satılırken diğeri elinde kalbilir. hele ki o ekran kartın satılmaz diye düşünüyorum.

termal macun alırsan, laptobu sökmene izin verecekler mi peki? işlemci + ekran kartı + eğer sisteminde varsa kare küçük termal pedler vardır. bunları değiştirmen gerekecek. eğer tam olarak sökemezsen yada birşeyleri yanlış yaparsan sorun yaşayabilirsin, benden söylemesi.

termal macundan sonra ram konusuna opsiyonel demiştim. eğer render falan işleri oluyorsa ram de kesin almalısın. bu yatırım, son yatırım olsun bilgisayarına. bozulmadıktan sonra hiç elleme derim.

forumda termal macunla alakalı yakın zamanda konu vardı. başka forumlardan da araştırabilirsin. ben inventus termal macunu iyi buldum ama piyasada daha uygunları var. sakın ola gidip en pahalısını alma. 1 sene sonra değişecekse fiyat / performans ürünü al bir tane.

ram bulabiliyorsan 2. el alabilirsin. memtest falan yaparsın. sorun vermezse kullanırsın.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Eğer bilgisayarından memnunsan, RAM ve termal macun almana değer. Farkını fazlasıyla hissedersin. Yalnız öncesinde sahip olduğun cihaz için assembly/montaj viodeolarına bakmanı tavsiye ederim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
deli mi öptü termal macunda altın var? 80TL verilmez 10TL'lik macun al sür rami 8+8gb yap...
ona çöp deme msi vr601 dağıldı vatandaş sövmeye başladı menteşe kırılmış...

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Cm mastergel pro 8 W/mK ısı iletim katsayisina sahip. 73tl
Arctic mx4 2019 edition 8.5 W/mK 52 TL.
CM Mastergel maker 11 W/mK 150tl civarinda.

Bence arctic alip kâr etmeye bakin.

Ram konusunda fiyat uygunsa alinabilir ama etkisi ne kadar olur tartisilir

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
sürecein cpu 2-3-5K altıysa 150TL macun sürmek delilik... macun küfreder bana bunu laik gördün diye ağlar...

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
parça parça satman zor, birisi satılırken diğeri elinde kalbilir. hele ki o ekran kartın satılmaz diye düşünüyorum.

termal macun alırsan, laptobu sökmene izin verecekler mi peki? işlemci + ekran kartı + eğer sisteminde varsa kare küçük termal pedler vardır. bunları değiştirmen gerekecek. eğer tam olarak sökemezsen yada birşeyleri yanlış yaparsan sorun yaşayabilirsin, benden söylemesi.

termal macundan sonra ram konusuna opsiyonel demiştim. eğer render falan işleri oluyorsa ram de kesin almalısın. bu yatırım, son yatırım olsun bilgisayarına. bozulmadıktan sonra hiç elleme derim.

forumda termal macunla alakalı yakın zamanda konu vardı. başka forumlardan da araştırabilirsin. ben inventus termal macunu iyi buldum ama piyasada daha uygunları var. sakın ola gidip en pahalısını alma. 1 sene sonra değişecekse fiyat / performans ürünü al bir tane.

ram bulabiliyorsan 2. el alabilirsin. memtest falan yaparsın. sorun vermezse kullanırsın.
Doğru diyorsun. :)

Eğer bilgisayarından memnunsan, RAM ve termal macun almana değer. Farkını fazlasıyla hissedersin. Yalnız öncesinde sahip olduğun cihaz için assembly/montaj viodeolarına bakmanı tavsiye ederim.
Yaptığım işler gereği yetmiyor RAM miktarı. :

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Değmez gerek yok

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
kesin olur mu? bilmiyorum ama notebook'a 228TL macun sürdün rami 8+8 yaptın kullanıyorsun 5 dakika boş bıraktın komşunun çok sevdiğin kedisi sarman gelmiş macunun kokusunu rakip ekek kedi olarak algılayıp notebook klavyesine işiyor sen görmeden kaçıyor ne yaparsın?

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Eğer değeceğini düşünüyorsan ve memnunsan RAM + Termal macun takviyesi yapılabilir.

Zalkren

Asistan
Reaksiyon puanı
277

Düşünerek yorum yapalım.
LOL benim de durumum yok öğrenciyim ama çalışıp kendi paramla bilgisayar aldım herkes yapabilir di mi?