Sizce Mac OS'u Seçmelimiyim.?

cafish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba ;
foruma yeni katıldım mac son zamanlarda ilgimi çekmeye başladı. yeni pc aldım işletim sistemi windows 7 ancak değişiklik istiyorum ve tasarıma çok önem veriyorum. bu konuda lion dan üstünü yok. konunun aslı biraz acemiyim ve mac os işletim sistemi kurmak istiyorum aklımda birkaç soru var ve siz uzmanlardan beni aydınlatmanızı rica ediyorum
1- mac işletim sistemi tamamen türkçe mi
2- windows daki uygulamaları destekliyormu örn:oyunlar çeşitli uygulamalar vb
3- lisans almam gerekirmi yoksa windows daki gibi birkaç proğ. ile bu iş çözülürmü
4- performansı etkilermi. i7 işlemci 6gb ram 1 gb paylaşımsız ekran kartı 2.0ghz pc bu şekilde ancak windowsdan istediğim perormansı bulamıyorum mac beni yarı yolda bırakırmı hız ve performans bakımından
5-windows dan dönmem için bana can alcı bi nokta önerebilir veya söyleyebilirmisiniz
6- önceden win. kullanıp sonradan geçen arkadaş varsa bu konular hakkında onun yorumu ne olur
7- sistemi kurduktan sonra driver veya farklı birşey kurmama gerek varmı win. gibi kendisi tanıtırmı

bana bu konularda yardımcı olursanız çok memmun olurum
teşekkürler.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Tasarıma önem veriyorum derken tasarım işleri falan yapacaksanız bir imacte tasarım yapmakla pc'ye kurulmuş mac os x aynı performansı vermez bence.

İşin lisans olayı, programlar,türkçe desteği,donanım desteği konusunda [MENTION=74155]muratveb[/MENTION]http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=74155 ve diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Reaksiyon puanı
189
1) OS olarak Türkçe desteği var.

2) Windows uygulamalarını kullanamazsın. Mac OS için yazılmış uygulamaları kullanabilirsin. (Oyunlar da birer uygulamadır nihayetinde)

3) Orijinal kullanım zaten sadece bir Apple PC'de olur. Apple PC dışında kuracağın hacklenmiş sistem olur.

4) Normal PC için kurulum yapacaksan donanımın sürücülerini (kext dosyaları) bulamazsan performans sıkıntıları yaşarsın. Fakat bir Apple PC üzerinde kurduğun gibi tüm donanımları tanır.

5) Sırf Unix kerneli kullandığı için bile dönülür :) Ayrıca geliştiriciler ve tasarımcılar için güzel yazılımlar mevcut.

6) Mac rules :)

7) Apple PC olduğu sürece evet.

Kısacası geliştirici ya da bir tasarımcı falan değilsen açıkçası Mac OS'a pek ihtiyacın olmaz. Zaten normal PC'ye kurulum biraz sıkıntılı. Sürücü problemleri ve güncelleme problemleri çok oluyor.

Özetlemek gerekirse Mac OS en iyi bir Apple PC ile kullanılır...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
[MENTION=25201]cgrszone[/MENTION] arkadaşımız çok iyi anlatmış . Ayrıca şunuda belirteyim. Her ne kadar birebir Mac bilgisayar kadar performans alamasakta performans konusunda çokta kötü değildir. En azından sistemi tamamen doğru kext'ler ile kurarsanız hız konusunda verim alabilirsiniz.

Kendi şahsi görüşüm ; İşletim sistemleri arasında en beğendiğim sistemdir Mac OS X. Gerek arayüz olsun gerek kullanım kolaylığı olsun. Kurmak istiyorsanız eğer baya bi uğraşı göze almanız gerek sistemi stabil hale getirebilmek için. Ama zaten işin güzel tarafı onca uğraş sonucunda sistemi stabil hale getirebilmektir. Yani uğraşlarınızın meyvelerini alabilmektir :)

cafish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle zamanını ayırıp cevap veren arkadşlara teşekürler
kararımı verdim mac kuracağım ancak pc'm win7 ikisini kursam pc yavaşlarmı yoksa sadece mac kurmanın bir yolu varmı detaylı anlatım linki paylaşabilirmisiniz bana acaba ?

Reaksiyon puanı
189
Yavaşlamaz. Chameleon isimli boot loader ile iki sistemi bir arada kullanabilirsiniz. Fakat Mac OS için sürücü sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Hackintosh forumlarında driverları bulabilirsiniz ama yine de her versiyon için her sürücü olamayabiliyor. Biraz vakit harcamanız gerekebilir.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Windows + Mac OS kullanabilirsiniz. Fakat duyduğuma göre Mac OS'da yazılım sıkıntısı var.

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
öncelikle zamanını ayırıp cevap veren arkadşlara teşekürler
kararımı verdim mac kuracağım ancak pc'm win7 ikisini kursam pc yavaşlarmı yoksa sadece mac kurmanın bir yolu varmı detaylı anlatım linki paylaşabilirmisiniz bana acaba ?

Arkadaşım Asus üzerinde Mac Osx Lion kullanan biri olarak hevesini kırmak istemem ama senin sandığın kadar kolay bir kurulumu yok ve ha deyincede kuramıyorsun ?? neden dersen sistemin bunu destekliyormu en önemli soru bu , bilgisyarının bazı bileşenlerinin hiç çalışmama ihtimali bile var eğer bu konularda inatçı değilsen hiç kurmaya başlama derim elindeki sistemdende olma :)

tdk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
seninkisi sapasaglam bir jetta arabaya opel motoru takayimmi sorusuna benzedi.

furko_1998

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herşeyim mac ile uyuyor diyorsan Mac kur. Benim Ekran kartı uyumsuzdu değiştirdim süper birşey oldu bu arada donanımların tam ise ki bence öyle "Wine HQ" adlı program ile mac içinde .exe uygulamalarını açabiliyorsunuz. Oyun diyorsan nerdeyse tüm yeni oyunların Mac versiyonu bulmaktadır.