Sizce hangisini alayım ?

Mrfurkans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba herkeze hayırlı ramazanlar.

Ben yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Sony vaio 'nun kalitesini herkez bilir.Hem proğramcılıkda, hemde dışarda kullanabılecegım 15' inç üzeri 3000 TL civari , her işe yarayan ama oyun 2.planda olan bir vaio önerirseniz sevinirim.

Sony vaio - 3200 tl civari

Intel Core i7-2670QM 2.2 GHz. (Turbo Boost
Teknoloji 3.10 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
8 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
750 GB SATA (5400 Rpm) HDD
NVIDIA GeForce GT 540M Ekran Kartı 1 GB paylaşımsız
16.4'' Full HD LED Ekran (1920 X 1080)

-----------------------------------------------------

Sony vaio

Intel Core i7-2670QM 2.2 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.10 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
8 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
NVIDIA GeForce GT 540M Max. 4095 MB Ekran Kartı
16.4'' Full HD LED Ekran (1920 X 1080)

--------------------------------------------------------------------------------------

SAMSUNG - 2600 TL civari

Intel Core i7
-3610QM -2.3 GHz Turbo Boost ile 3.3 GHz'ye kadar
8GB
1600 MHZ DDR3
NVIDIA GeForce GT 650M- 2GB
1 TB 5400 RPM
15.6' full HD ekran

-----------------------------------------

Sony vaio - 3400 TL civari

Intel Core i7-2640M 2.80 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.5 GHz.) 4 MB Cache Bellek İşlemci
6 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
AMD Radeon HD 6630M Max. 3797 MB Ekran Kartı + Intel HD 3000 Ekran Kartı
15.5" LED Ekran (1920 X 1080)

--------------------------------------------------

Apple - 3000 TL civari

Intel Core i5-2450M 2.5 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.1 GHz.) 3 Mb Cache Bellek İşlemci
4 GB DDR3 1600 Mhz. (Max.8 GB) Ram
500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
Intel HD Graphics 4000 integrated graphics processor
13.3'' HD Ekran

Bu fiyat aralığında tercihen sony bilgisayar önerilernizide duymak isterim.:)

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Oyun 2. Planda diyorsan Mac i denemeni öneririm. Ben Mac kullanıyorum çok memnunum. Sony vaio artık düşük özellikli bilgisayarlar çıkarmaya başladı. Intel core i3 işlemcili bilgisayarları filan var. Ama oyunu 2. Plana atarsan sıkıntı yaşamazsın.

Mrfurkans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Oyun 2. Planda diyorsan Mac i denemeni öneririm. Ben Mac kullanıyorum çok memnunum. Sony vaio artık düşük özellikli bilgisayarlar çıkarmaya başladı. Intel core i3 işlemcili bilgisayarları filan var. Ama oyunu 2. Plana atarsan sıkıntı yaşamazsın.

Mac'in özellikleri çok düşük.Ayrıca uyum sorunu yaşamakdan korkuyorum.Online oyun yazıyorum.Bir sürü özel exe özel yazılım dosyalarım var.Onları rahat kullanamam diye korkuyorum.Sony istiyorum ama onunda özellikerli kötü SAMSUNG çok iyi özelliklere sahip ama marka kalitesiyle sony samsung'un özelliklerindeki farkı kapatabılırmı?

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5

Bence oyunu arka plana atmasına gerek yok. MacOS içinde şuan son çıkan oyunlar var. Gayet stabil ve hızlı :)

Mrfurkans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence oyunu arka plana atmasına gerek yok. MacOS içinde şuan son çıkan oyunlar var. Gayet stabil ve hızlı :)

Mac'in özellikleri çok düşük.Ayrıca uyum sorunu yaşamakdan korkuyorum.Online oyun yazıyorum.Bir sürü özel exe özel yazılım dosyalarım var.Onları rahat kullanamam diye korkuyorum.Sony istiyorum ama onunda özellikerli kötü SAMSUNG çok iyi özelliklere sahip ama marka kalitesiyle sony samsung'un özelliklerindeki farkı kapatabılırmı?

Ayrıca az çok oyunda oynamak istiyorum eski bilgisayarım kötü yeni çıkan oyunları daha tadamadım :)

Mrfurkans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Mac 13' bide o sıkıntı var. çok ufak :(

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Mac biraz daha orta ve üst seviye kullanıcılara hitap eder. Windows u kullandıktan sonra Mac e geçen arkadaşlarım oldu. Mac deki programları kullandıktan sonra tekrar PC te dönmeye ihtiyaç duymadılar. Mac in sistem özellikleri bilgisayara göre değişiyor. Mesela Mac Book Pro çok iyi bir model. Tabii Türkiye de biraz uçuk fiyatlara satılıyor. Windows dan devam etmek istersen Sony alabilirsin. Şimdiye kadar Sony bilgisayarlardan sorun yaşandığını pek duymadım.

Mrfurkans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Mac biraz daha orta ve üst seviye kullanıcılara hitap eder. Windows u kullandıktan sonra Mac e geçen arkadaşlarım oldu. Mac deki programları kullandıktan sonra tekrar PC te dönmeye ihtiyaç duymadılar. Mac in sistem özellikleri bilgisayara göre değişiyor. Mesela Mac Book Pro çok iyi bir model. Tabii Türkiye de biraz uçuk fiyatlara satılıyor. Windows dan devam etmek istersen Sony alabilirsin. Şimdiye kadar Sony bilgisayarlardan sorun yaşandığını pek duymadım.

ilk sıradaki sony i alcam sanırım. Ama kafam hala şu samsung da ozellıklerı cok iyi gözüküyor. karar veremedım. Apple almak istiyorum ama birşey sorym, istediğin programı exe li olanları mac versiyonuna çevirebiliyormuyuz ? istediğimiz exe yi ?

Sonylerde oyun oynarken falan sıcak hava üfleme/ısınma durumları hakkında bılgınız varmı

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ilk sıradaki sony i alcam sanırım. Ama kafam hala şu samsung da ozellıklerı cok iyi gözüküyor. karar veremedım. Apple almak istiyorum ama birşey sorym, istediğin programı exe li olanları mac versiyonuna çevirebiliyormuyuz ? istediğimiz exe yi ?

Sonylerde oyun oynarken falan sıcak hava üfleme/ısınma durumları hakkında bılgınız varmı
exe dosyaları Mac lerde çalışmıyor maalesef. Çevrilemiyor diye biliyorum. İlk başlarda biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz ama alıştıktan sonra Mac çok güzel bir işletim sistemi. Sony nin bazı dizüstü bilgisayarında ısınma sorunu olduğunu duymuştum. TouchPad ve bileklerimizi koyduğumuz yerler oyun gibi bilgisayarı zorlayacak işlemlerde çok ısınıyormuş. Eğer oyundan sonra uzun yazı işleriyle uğraşacaksanız rahatsız edebiliyor. Sony Vaio daha çok iş için tasarlanmış bir bilgisayardır. İşlemciler 1.75 GHz hızında çalışıyor. Oyunlar ise 3 GHz hıza ihtiyaç duyabiliyorlar. Yani oyun oynamak amaçlı almıyorum diyorsan Sony Vaio hiçbir sıkıntı çıkarmaz. Ama ben Mac i denemeni de öneririm.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Kesinlikle samsung al, apple ekran karti bakimindan iyi degil, sony donanimi iyi fakat notebook profili diger notebooklarin altinda bir seviyede, yani donanim kalitesi iyi, fazlasi yok, samsung ise fast boot, battery saver gibi degisik akilli özelliklere sahip, fan konusunda toshiba, asus gibi notebooklara gore cok daha iyi, ben 2670 qm modelini kullaniyorum, cok memnunum.

yorkainsaat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şunu bir incele

Sony Vaio VPCF23S1E-B Intel Core i7-2670QM 2.2 GHz 8 GB DDR3 16.4 inç Notebook

181738.jpg

Aile SONY VAIO
İşlemci Cinsi Intel Core i7-2670QM ( 2,2 GHz; 3,1 GHz Turbo; 6MB Düzey )
Ön Bellek 6MB
Bellek 8 GB DDR3
Maksimum Bellek ( MB) 8192 MB (8GB) DDR3
Bellek Slot Sayısı 4
Sabit Disk 750 GB SATA (5400 rpm)
Ekran Boyutu 16.4"
Ekran Tipi Full HD
Ekran Çözünürlüğü 1920 X 1200
Optik Sürücü DVD SuperMulti ile Blu-ray Disc Sürücü
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 540M 2GB
Ses Kartı var
Faks Modem yok
Network Kartı 1000 Base-T / 100 Base-TX / 10 Base-T
I/O Port 2 USB 2.0, 1 USB 3.0, 1VGA, 1HDMI, 1 kulaklık çıkışı,
1 kulaklık çıkışı/mikrofon girişi birleşik, 1 eSATA/USB 2.0 birleşik
1 RJ45 1 Mini ekran
Klavye Q Türkçe
Mouse TOUCH PAD
Pil Tipi - Ömrü Li-ion - 4.0 saate kadar
Ağırlık (kg) 3.1 kg
Wireless 802.11b/g/n
Bluetooth var
İşletim Sistemi Windows 7 Home Premium
Web Adresi www.sony.com.tr
Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 yıl garanti
Kamera var
Renk siyah

Mrfurkans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şunu bir incele

Sony Vaio VPCF23S1E-B Intel Core i7-2670QM 2.2 GHz 8 GB DDR3 16.4 inç Notebook

181738.jpg

Aile SONY VAIO
İşlemci Cinsi Intel Core i7-2670QM ( 2,2 GHz; 3,1 GHz Turbo; 6MB Düzey )
Ön Bellek 6MB
Bellek 8 GB DDR3
Maksimum Bellek ( MB) 8192 MB (8GB) DDR3
Bellek Slot Sayısı 4
Sabit Disk 750 GB SATA (5400 rpm)
Ekran Boyutu 16.4"
Ekran Tipi Full HD
Ekran Çözünürlüğü 1920 X 1200
Optik Sürücü DVD SuperMulti ile Blu-ray Disc Sürücü
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 540M 2GB
Ses Kartı var
Faks Modem yok