• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Sizce bu sistem nasıl

MuStAfAA

Doçent
Emektar
merhaba kendimce bir pc topladım sizinde fikirlerinizi almak istedim işete sistem:

13676768.png

Gayet güzel kaça patladı ?

Bence berbat :D:D:D:D:D şaka şaka nikah kaça mal oldu:D

hayırlı olsun güzel sistem. ama nasıl olduğu, ne için kullanacağına bağlı. oyun, internet? bir de mutlaka intel mi istiyorsun? amd düşünmüyor musun?

arkadaşlar sadece kafamdan topladım:D:D:D:D yani almadım daha 1750 tl falan ama almaı düşünyorum.

HD4870 yerine HD5770 tercih edin. Performans farkı yok sayılır ama en azından DX11 avantajı var. Bulamayabilirsiniz ama aceleniz yok sanırım,bu kartı bulunca toplayın sisteminizi. Sistemin geri kalanıysa güzel.

Bence ekran kartı mutlaka nVidiA olmalı gtx 260 veya gtx 295 alabilirsin daha iyi çalışır.Zaten bu kartları alınca ister istemez oyun oynamak zorunda kalıyorsun:D:D:D:D:D:D:D:D

Bence ekran kartı mutlaka nVidiA olmalı gtx 260 veya gtx 295 alabilirsin daha iyi çalışır.Zaten bu kartları alınca ister istemez oyun oynamak zorunda kalıyorsun:D:D:D:D:D:D:D:D

neden nvidia olacak?

sistem gayet yerinde ayrıca bu fiyatı nereden aldın biraz pahalı geldi bana bu parçalara göre.

hem nerede bu sistemin kasası?

intelle nvidia daha yakışıklı oluyo:D:D:D:D:D

peki anakarta yakışacak mı o parçalar??
ne olur ati ve intel olsa, amd ve nvidia olsa? bence birşey olmaz..
@MuStAfAA
HD5770 alırsan daha iyi olur. çük düşük enerji sarfiyatı var. en yüksek 108W, en düşük 18W. 4870de en yüksek 160W, en düşük 90W. yine de siz bilirsiniz ama elektrik faturası da önemlidir heralde..

PSU güç kaynağı demek de.. . bu sisteme 2 bin tl çok be Mustafam :)

Anakartla işlemciyi AMD yap, hem aynı performansı al, hemde en az 100 TL civarında kâra geç.. .

Çok güzel sistem ama işlemciyi intel değil amd almanı tavsiye ederim...

Bence Intel'le devam et.
Birde öneri olarak sana,

1) 2x500Gb Seagete HDD 7200.12 serisi. RAID 0 yaparsin, daha fazla performans alirsin.
2) En az 600-650 Watt lik Power Supply al derim, ileride Crossfire yapmak istersen lazim olucak.

Kolay Gelsin...

Paraya kıycaksın anlaşılan, AMD phenom al şuanki en iyi işlemci sayılabilcek bi işlemci fiyat/performans oranına göre, modeli fark etmez.. .

Güç kaynağı o alcağın kasanın içinde mevcut zaten ama 400 w işini görür mü görür ama biraz performansın düşer.. .

Paraya kıycaksın anlaşılan, AMD phenom al şuanki en iyi işlemci sayılabilcek bi işlemci fiyat/performans oranına göre, modeli fark etmez.. .

Güç kaynağı o alcağın kasanın içinde mevcut zaten ama 400 w işini görür mü görür ama biraz performansın düşer.. .
HD 4800 serisinden ekran kartı alıyorsun ve sahte 400 watt yetiyor.Tümünden bilgisayar patlar argo ama ebenin ...... görürsün:D
İşlemci olarakta i5 iyi phenom falan düşünme

Kasa hariç gerisi gayet iyi.

Eğer o sisteme o kasayı alacaksan, o parayı sobaya at yak daha iyi.

2000tl para vereceksin 30dolarlık kasa kullanacaksın, çok komik.

Sen o sistemi o kasada kullan, kasanın üstüne de mangallık tavuk koy, bir de çaydanlık o zaman olur bak.

Gerçi o everest dediğin kasadan çok vita yağlarının tenekelerinden bile adi kalitede.

Bir kere o kasanın 400watt'ı gerçek değil, en fazl 250-280 watt arasıdır. Zaten ne ekran kartına yeter ne de işlemciye.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni...RC-690-KKP4-650W-GB-SiYAH-Bilgisayar-Kasalari

Sana efsane rc-690 öneririm, resimlere bakıpta şekilsiz deme yakında görünce hayran kalırsın. Soğutması ve kasa içi hava dögüsü çok iyidir. 650watt da cabası.

ya da

http://www.vatanbilgisayar.com/lian...atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=40419

Sana efsane rc-690 öneririm, resimlere bakıpta şekilsiz deme yakında görünce hayran kalırsın. Soğutması ve kasa içi hava dögüsü çok iyidir. 650watt da cabası.

Kesinlikle katiliyorum. :thumbup1: :thumbup1:

Evde ayni kasayi ve 650 Watt Power Supply kullaniyorum.

Kasa seciminde RC-690, senin icin iyi bir tercih olabilir.

Saygilar...