Siz de ırkçı olabilirsiniz! Test

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
'Türkiyeliyim diyebiliyor musunuz?' isimli önceki yazım nedeniyle bir şeyi daha net gördüm.

İnsanlarımız ırkçılığı benimsemiyorlar ama bal gibi ırkçılık yapıyorlar.

Ben ki gençliğini "Çırpınırdı Karadeniz Bakın Türkün Bayrağına" marşını söyleyerek geçirmiş bir kişi olarak bazılarınca hain olarak suçlandım. Gençliklerine verip gülüyorum ama onların iyi niyetlilerine cevap vermem gerekiyor. Çünkü yanlış milliyetçilik anlayışı bölünmeye, kavga ve karmaşaya neden olur. TesPitlerimi paylaşmazsam bencil, korkak davranmış olurum diye düşündüm.

"Ben kafatasçı değilim ama Türkün Türkten başka dostu yoktur, Türkiye Türklerindir demek bizim hakkımız, Türkiyeliyim demek Türklükten utanmaktır, Osmanlı Türkçülük yapmamakta hata etti, Osmanlı etnik temizlik yapmalıydı. Kürtler, Ermeniler, Rumlar, Yahudiler iyi insan değilki onlara katlanalım" gibi cevaplar veriyorlar.

Ambivalan, kendi kendini yalanlayan cevaplar kavram kargaşası ile ilgilidir. Kavram kargaşasını gidermek için toplumsal şiddet nedenlerinden birisi ırkçılıktır. Zararlı yapıdaki milliyetçilikle, faydalı milliyetçilik farkını netleştirmek ve tanıma yeteneğini ölçmek gerekiyordu. Bu nedenle 'Milliyetçiliği algılama ölçeği' geliştirmeye ihtiyaç hissettim.

Not: Türk tanımlaması model alınarak hazırlanmış bir ölçektir, kişiler kendi Milliyetlerine göre isim değiştirebilirler. Kendisini anlama kapasitesi olmayanlar bu testi sinirlenip yarım bırakabileceklerdir.

1-Milliyetçilik en kutsal bir duygudur, milliyetçilik hislerim hak hukuk düşüncemden önce gelir.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum, b) Olabilir,duruma göre, c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum

2- Milliyetçilik damardaki kana ve soya bağlı bir duygudur.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum, b) Olabilir , c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum

3- Milliyetçilik toprak ve vatanla ilgili coğrafi kökenli bir duygudur.
a) Kesinlikle doğru ve katılıyorum, b)Olabilir , c) Kesinlikle yanlış soy'a yönelik bir duygudur

4-Benim ırkımdan birisi suç işlerse onu korumam gerekir.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum , b) Olabilir , c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum

5)Benim ırk ve soyumdan birisi başka bir ırk ve soydan birisi ile kavga ederse haklı haksız önemsemem kendi adamımı korurum.
a) Kesinlikle yanlış ve haklı olanı anlamaya çalışırım, b) Fark etmez duruma göre davranırım, c) Kesinlikle kendimden olanı korurum

6) Hasta olduğum zaman benim milliyetimden bir doktor ararım, uzmanlık ve ehil olup olmaması ikinci plandadır
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum, b) Olabilir, c) Kesinlikle doğru katılıyorum

7) Alışveriş yaparken,saatimi tamir ettirirken kendi milliyetimden işyeri ararım
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum , b) Olabilir , c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum

8)Tarihte etnik temizlik yapılmasının doğru olmasa bile gerekli olduğunu düşünmüşümdür.

9) Hitlerin Yahudi ırkına karşı uyguladığı soykırım ve tasfiye uygulamalarında yöntemini yanlışta bulsam gerekçesinin haklı olduğunu düşünmüşümdür.
a) Kesinlikle hem gerekçe hem yöntem yanlış idi ve katılmıyorum, b) Gerekçede haklı ama yöntemde hatalı idi , c) Kesinlikle doğru yapmıştır ve katılıyorum

10)Osmanlının Ermeni,Rum gibi azınlıklara yumuşak davranmasını ve onlara fırsat vermesini yanlış bulmuşumdur.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum Osmanlı doğru davranmıştır. b) Olabilir, c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum

11) Ben Osmanlının yerinde olsam bir tane Rum ve Ermeni bırakmazdım.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum, b) Olabilir, c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum

12) Bir köyde birkaç terörist olsa o köyü bombalamayı zorunlu görürüm. Ölen masumlar için üzülürüm ama kesin çözümün köyü bombalamak olduğuna inanırım.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum, b) Olabilir, c)Kesinlikle doğru ve katılıyorum

13) Vatan ve devletin bekası için bazı insanların feda edilebileceği ve öldürülebileceğini savunurum.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum, b) Olabilir, şartlara göre değişir, c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum

14) Vatan ve devlet kutsaldır, kutsalın bekası için hukukun rafa kaldırılabileceğini savunurum
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum, b) Olabilir, şartlara göre değişir, c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum

15) Kendisini Türk hissetmeyen Kürt,Rum,Ermeni,Yahudi,Arab kökenli komşumu yabancı olarak görürüm ve benimle eşit haklara sahip olmasından rahatsız olurum.
a) Kesinlikle yanlış, rahatsız olmam. b) Olabilir, c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum

16) Milliyet duygusu din duygusundan önce gelir.
a) Kesinlikle yanlış önce insanlık hukuku sonra milli ve dini hukuk gelir, b)Her iki duygu birlikte olursa tercih ederim ve öncelik veririm, c) Kesinlikle doğru, milliyetçilik esastır

17) Uluslararası bir firmada yönetici olsam kendi ırkımdan dinimden ve cemaatimden insana torpil yaparım.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum, liyakat esastır,b) Olabilir, tercih ederim c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum ve hakkı olarak görürüm

18) Devlet yöneticisi olsam kendi milliyetimden ve cemaatimden olan insana öncelik veririm. Liyakat ve ehliyet ikinci planda sadakat birinci plandadır.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum,liyakat esastır b) Olabilir, tercih ederim c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum ve önceliği hakkı olarak görürüm

19) Milliyetçilik, hemşehricilik ve bölgecilik doğal bir duygudur.Hukuken ve yasalar önünde ayrıcalık yapılmaması gerektiğini biliyorum ama gizlice onlara özel muamele yaparım.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum, liyakat esastır, b) Olabilir, tercih ederim c)Kesinlikle doğru ve katılıyorum ve hakkı olarak görürüm.

20)Benim milli ve cemaat değerlerimi benimseyen insanları diğer insanlardan üstün görürüm,onların hatalarını örtmeye iyi yönlerini büyültmeye çalışırım.
a) Kesinlikle yanlış ve katılmıyorum,insanlık esastır b) Olabilir, tercih ederim c) Kesinlikle doğru ve katılıyorum ve hakkı olarak görürüm

Değerlendirme: a)lar 1, b) ler 2, c) ler 3 puandır

20 puana kadar almışsanız Milliyetçilkik anlayışınız sağlıklıdır,20-40 arası almışsanız kafanız karışık demektir veya çıkarınızı milliyetinizden daha çok seviyor olabilirsiniz.40-60 arası puan almışsanız milliyetçilik anlayışınız ırkçılık düzeyinde demektir kendinizi değiştirmezseniz bulunduğunuz ortamda bölen ve çatışma çıkaran bir kimlik sergilemiş olursunuz.

Milliyetçilik konusunda Anayasa'da Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı herkesi Türk sayan üst kimlik Linguistik ve Terminolojik olarak tartışılmalıdır ve kucaklayıcı değildir. Bir insan aynı anda iki ırktan olamaz.

'Kendi kimliğini yok say' diyen anlayış çağdaş ve bilimsel değildir. Kavga ve çatışmaya neden olur. Yunanistan, Bulgaristan ve Rusya'da yaşayan Türklere siz Türk kökenli Yunan, Bulgar, Rus'sunuz demek onları asimile etme gizli niyetini göstermez mi? He
r neyse mayınlı arazide dolaştığımı biliyorum. Bu kadarı ezber bozma yeter.

Nevzat Tarhan

Kaynak

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
öncelikle nevzat hocama sygım sonsuzdur bir sohbetinide kaçırmış değilim
ama sınıflama yaparken öncelikle müslüman türkten başlamanın faydaları var
rabbim bizleri kavim kavim ayrı renklerde ayrı dillerde yaratmıştır ki tanışalım diye
afganistan koskoca sovyetleri perişan etmiştir ama kendi iç savaşına yenik düşmüştür milliyetçilik olgusu oluşmadığı için
günümüzde önümüze hep globalleşme getirilsede bil almana ingilizce konuşturmanın çaresi yoktur avrupada kavimler savaşı yaşanmaktadır [irlanda ispanya/bask italya/korsika gibi
japonyanın başarısının sebebi milliyetçiliktir
islam dini kavmiyetçiliği yasaklamıştır günümüzde kendi iç dinamiklerini kullanmayan toplumlar batmaya mahkumdur
müslüman dünyasının büyük bir bölümü vahhabi-harici sapıklığı içindedir bahailik ise bir yandan oymaktadır
dünya üzerinde müslümanlıkla şereflenen türk kavimleri zulüm altındadır rusyada azerbaycanda çinde en önemlisi kendi ülkemizde böyledir
SONUÇ
islamiyeti merkez alarak müslüman türk camiasını kuvvetlendirmenin onların derdiyle hemhal olmanın mecburiyeti vardır müslüman türk önemlidir islamiyetle şereflenmesiyle o andaki kavimlerin ifsadına son vermiş edilei şeriyeyi yeniden tesis etmiş bozuk itikadı düzeltmiştir biiznillah islamiyetin sancağı olacağımızda emaneti düzgün kullanmazsanız onu diğer bir kavme veririmki diye başlayan ayet mealiyle müjdelenmiştir bu emaneti bizde koruyamazsak rabbim onu bizden alır
çinde rusyanın değişik bölgelerinde insanlarımız zulüm altındadır islam olmayanların böyle bir sorunuda yoktur
bizde müslüman olmayan boyları türk diye nitelemeyiz ilgilenmeyiz
aynı zamanda filistinde afganistanda somalide sudanda müslüman kardeşlerimize yapılan zulümde kabul edilemez onunda mücadelesini veririz
oyuna gelmeyin
yaşasın müslüman-türk mücadelemiz
yaşasın filistin azerbaycan çeçenistan karabağ mücadelemiz
yaşasın sincan/uygur doğu türkistan mücadelemiz
yaşasın tevhid sancağımız
yaşasın ay yıldızlı al bayrağımız
yaşasın al yıldızlı gök bayrağımız
gönüldaş b/d

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunlar test değilki. Maddelere bakınca zaten sonuçta hangisi olarak görünmek istiyorsam ona göre cevap verebiliyorum. Bu maddeleri hangi zeka seviyesinde kişiler hazırlıyor merak ediyorum. Testin sonucunda %100 çıkmasını istiyrosanız başlığa bakın ve soruları ona göre cevaplayın..

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
öncelikle nevzat hocama sygım sonsuzdur bir sohbetinide kaçırmış değilim
ama sınıflama yaparken öncelikle müslüman türkten başlamanın faydaları var
rabbim bizleri kavim kavim ayrı renklerde ayrı dillerde yaratmıştır ki tanışalım diye
afganistan koskoca sovyetleri perişan etmiştir ama kendi iç savaşına yenik düşmüştür milliyetçilik olgusu oluşmadığı için
günümüzde önümüze hep globalleşme getirilsede bil almana ingilizce konuşturmanın çaresi yoktur avrupada kavimler savaşı yaşanmaktadır [irlanda ispanya/bask italya/korsika gibi
japonyanın başarısının sebebi milliyetçiliktir
islam dini kavmiyetçiliği yasaklamıştır günümüzde kendi iç dinamiklerini kullanmayan toplumlar batmaya mahkumdur
müslüman dünyasının büyük bir bölümü vahhabi-harici sapıklığı içindedir bahailik ise bir yandan oymaktadır
dünya üzerinde müslümanlıkla şereflenen türk kavimleri zulüm altındadır rusyada azerbaycanda çinde en önemlisi kendi ülkemizde böyledir
SONUÇ
islamiyeti merkez alarak müslüman türk camiasını kuvvetlendirmenin onların derdiyle hemhal olmanın mecburiyeti vardır müslüman türk önemlidir islamiyetle şereflenmesiyle o andaki kavimlerin ifsadına son vermiş edilei şeriyeyi yeniden tesis etmiş bozuk itikadı düzeltmiştir biiznillah islamiyetin sancağı olacağımızda emaneti düzgün kullanmazsanız onu diğer bir kavme veririmki diye başlayan ayet mealiyle müjdelenmiştir bu emaneti bizde koruyamazsak rabbim onu bizden alır
çinde rusyanın değişik bölgelerinde insanlarımız zulüm altındadır islam olmayanların böyle bir sorunuda yoktur
bizde müslüman olmayan boyları türk diye nitelemeyiz ilgilenmeyiz
aynı zamanda filistinde afganistanda somalide sudanda müslüman kardeşlerimize yapılan zulümde kabul edilemez onunda mücadelesini veririz
oyuna gelmeyin
yaşasın müslüman-türk mücadelemiz
yaşasın filistin azerbaycan çeçenistan karabağ mücadelemiz
yaşasın sincan/uygur doğu türkistan mücadelemiz
yaşasın tevhid sancağımız
yaşasın ay yıldızlı al bayrağımız
yaşasın al yıldızlı gök bayrağımız
gönüldaş b/d

Yaşasın müslüman-türk mücadelemiz demissin ama avartarın daha çok kafkas (çeçen)" Нохчийн Республика" halkını ön plana çıkarıyor gibi geldi bana benim açımdan sorun değil ama sen çelişkiye düşme diye yazdım...

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ALLAH'a şükür kimlik sorunum olmadı .. Ailem sıradan insanlardan oluşuyor bizim ailemizde etnik kökenden önce din ve ahlak gelir kimseyi dilinden ve dininden dolayı küçük görmeyiz .. Ama kendisini üstün gören farklı gösteren kimseleride hoş göremeyiz .

VurguN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla ne milliyetçiyim nede ırkçı vatanım için ve tüm hakeden Müslümanlar için canımı verebilirim!

Mod.Not: Forum kurallarına dikkat edelim lütfen. Mesaj içeriğinin tamamını kalın punto ile yazmıyoruz.!

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yaşasın müslüman-türk mücadelemiz demissin ama avartarın daha çok kafkas (çeçen)" Нохчийн Республика" halkını ön plana çıkarıyor gibi geldi bana benim açımdan sorun değil ama sen çelişkiye düşme diye yazdım...

Avatardaki Resim Şeyh Şamil in resmidir Çeçen değildir 35 yıllık cihadının son 10 yılında Çeçenler Şamil in Cihadına destek verirler...
bazı kaynaklara göre Lezgi dir ( Laz değil )
Bazı kaynaklara göre Çerkes dir ( İmam Şamil İn Hatıratı Semerkand yayınları)

Bayrak Çeçen bayrağıdır...

Benim avatarım da Kabardey - Adige bayrağıdır...
ama bu avatar kendimi Türk olarak nitelendirmeme engel değildir...
sonuçta bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür...
Çerkes olmam hatta anne ve babadan katıksız 1864 e kadar Çerkes olmam benim bu ülkede yaşamamdan bu ülke vatandaşı olmadan dolayı Türk olarak anılmama engel değildir...
Türk olarak nitelendirlimekten de utanç değil gurur duyarım...
Avatarımda Çerkes Bayrağı kullanmam Türküm dememe hiç bir zaman çelişki değildir ironi değildir... Türkiyelilik işte budur...

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Avatardaki Resim Şeyh Şamil in resmidir Çeçen değildir 35 yıllık cihadının son 10 yılında Çeçenler Şamil in Cihadına destek verirler...
bazı kaynaklara göre Lezgi dir ( Laz değil )
Bazı kaynaklara göre Çerkes dir ( İmam Şamil İn Hatıratı Semerkand yayınları)

Bayrak Çeçen bayrağıdır...

Benim avatarım da Kabardey - Adige bayrağıdır...
ama bu avatar kendimi Türk olarak nitelendirmeme engel değildir...
sonuçta bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür...
Çerkes olmam hatta anne ve babadan katıksız 1864 e kadar Çerkes olmam benim bu ülkede yaşamamdan bu ülke vatandaşı olmadan dolayı Türk olarak anılmama engel değildir...
Türk olarak nitelendirlimekten de utanç değil gurur duyarım...
Avatarımda Çerkes Bayrağı kullanmam Türküm dememe hiç bir zaman çelişki değildir ironi değildir... Türkiyelilik işte budur...

Benim yarım da çerkezdir anlattıklarını biliyorum ayrıca ne hissedildiğide önemlidir bana göre ırksal bir ayrımcılık yapmadan herkes milliyetini , kültürünü diğerlerini ezmeyecek şekilde yaşatabilir bu bütün dinler ve milliyetler için geçerli arkadaşın sloganları hem milliyetçilik hem türkçülük hem kafkasyalılık ve dinsel mesajlar içerdiği için dikkatimi çekti belki yanlış anlamışımdır fakat "diğerleri" nin dışlandığı hissine kapıldım

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tugbagaleri
senden özür diliyorum senden yazdıklarımı düşüncemi anlamanı bekleyemezdim hele çeçen mücadelemizi rabbim herkezin zekasını ayrı yaratmış bı IQ ile ilgili bir olay
kendim çeçen olmamama rağmen oradaki kardeşimin acısını içimde duyarım veya kafasına sıkılıp sehid edilen doğu türkistanlı kardeşimizi karabağlı filistinli
arkadaşlar yine söylüyorum çok okuyun özellikle yakın tarihi islam tarihini ve türk tarihini kendinize altyapı oluşturun herşey googleden gazetelerden bulunmaz
elbruz 46 ya çok şaşırdım bu yaşına kadar şeyh şamili çeçen mücadelesini öğrenemediysen çok yazık sana anlatmaya çalışıyor boşuna
bagcivan kardeşim ırkçılık dinimizde haramdır aynı fikirdeyiz kavmini sevmek değil kavimcilik yapmak nehyedilmiştir
tarikat yolunun 2,kişisi salman farisi ra lakabı efendimiz sav tarafından takılmıştır
son söz tugba galeri kardeşim konu açarsan yakın rus tarihinden romanoflardan itibaren tartışabiliriz bunlara devrimleri lenin stalin dönemlerinide ekleyebilirsin

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
tugbagaleri
senden özür diliyorum senden yazdıklarımı düşüncemi anlamanı bekleyemezdim hele çeçen mücadelemizi rabbim herkezin zekasını ayrı yaratmış bı IQ ile ilgili bir olay
kendim çeçen olmamama rağmen oradaki kardeşimin acısını içimde duyarım veya kafasına sıkılıp sehid edilen doğu türkistanlı kardeşimizi karabağlı filistinli
arkadaşlar yine söylüyorum çok okuyun özellikle yakın tarihi islam tarihini ve türk tarihini kendinize altyapı oluşturun herşey googleden gazetelerden bulunmaz
elbruz 46 ya çok şaşırdım bu yaşına kadar şeyh şamili çeçen mücadelesini öğrenemediysen çok yazık sana anlatmaya çalışıyor boşuna
bagcivan kardeşim ırkçılık dinimizde haramdır aynı fikirdeyiz kavmini sevmek değil kavimcilik yapmak nehyedilmiştir
tarikat yolunun 2,kişisi salman farisi ra lakabı efendimiz sav tarafından takılmıştır
son söz tugba galeri kardeşim konu açarsan yakın rus tarihinden romanoflardan itibaren tartışabiliriz bunlara devrimleri lenin stalin dönemlerinide ekleyebilirsin

Arkadaşım Çeçen mücadelesini de çok iyi bilirim
Şeyh Şamil i hele hele çok iyi bilirim hayatını hem kaç kere okumuş hem de ödev olarak hazırlamış biriyim...

ve Çeçenlere ve onların yaptığı direnişin mücadelenin yani Tasavvuf geleneği içinde yapılan cihadın nasıl geliştiğini nasıl yürüdüğünü de çok iyi bilirim...
Hatta emin ol çeçen mücahidlerin nasıl vahhabi etkisi ile son 12 yılda terörist olduklarını da çok iyi bilirim ama bunları tartışarak yeni bir tartışma konusu yaratmak istemiyorum...
Allah çeçenistan da ve tüm Kuzey kafkasya da mücadele eden Tasavuuf ehli müslümanlara yardım etsin...
Ama orada cihad yapılıyor demekle olay bitmiyor...
araştır bakalım Çeçenlere her zaman destek olan dünyanın her yerindne yardım sağlayan Çerkes Diasporası neden bu gün çeçenlere olan desteklerini kestiler?

Çeçenler arasında ( çeçen halkı değil gerillalar) Tasavvuf anlayışı yerini vahhabi anlayışına bıraktıktan sonra İSLAM savaş hukuku ayaklar altına alındıktan sonra kimse çok iyi bildiğim içlerinde yaşadığım çeçenleri bana anlatmaya kalkmasın... benim çevrem çeçenyaya savaşmaya gidenler ve aileleri ile dolu... :angry:

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sevgili IQ zengini arkadaşım çeçenya ve diğer saydığın yerdeki insanlar müslüman olmasaydı sen yine haksızlıklara yüksek IQ unla karşı çıkacakmıydın yoksa senin haksızlıklara çıkma kriterin müslüman- ve türk olunması şartımı? diğer insanlığın ayrıntımı senin için.... zulmu yapanın kimliği mi önemli yoksa haksızlığın yapılmış olmasımı yarın aynı hatayı senin dinindekiler veya ırkından yapanlar olunca sessizmi kalacaksın? ". HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SUSANLAR DİLSİZ ŞEYTANLARDIR"

Ayrıca oradan oraya konu atlamaları yapmıssın buda senin engin entellektüel birikimini gösteriyor heralde açabileceğim konu şablonları için bazı dönemlerden bahsetmissin teşşekkur ederim...romanoflar demekle II. Nikolay ya da Nikolay Aleksandroviç Romanov ve ailesi hapsedildikleri evin bodrumunda öldürüldükleri dönemi kast ediyorsun galiba (bak bu bilgiyi google dan buldum sen de yapabilirsin) buralara nereden geldin onuda açıklarsan sevinirim...Kim tutar seni

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tugbagaleri
kardeşim öncelikle IQ zengini değilim senin için kullanmamdaki maksat bilmez görüntüsüyle meseleleri istediğin yere odaklıyorsun kullandığın terminolojide rus sosyalizmi etkisi görüyorum daha önceki yazında dinin afyon kabul edilmesi bunun bir emaresi
gençliğimiz o kitaplar içinde geçti nikitini kausky oportunizmini daha nice şeyleri detaylı tartışabiliriz inan komunist sadece bizde kaldı çavez bile kıvırıyor
yardım önceliğimiz müslüman türkedir rusyada gayrimüslim türkler sıkıntı yaşamamaktadır demekki baskı görenler Rabbim Allah[cc]dedikleri için zulme uğruyorlar bu bizim dünya düşüncemiz
sana tavsiyem gerçek düşüncelerini ortaya koy tartışalım milli manevi değerlerimizi tuzak yazılarınla tartışılır hale getirme

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sevgili bilgiç kardeşim suanda ney müzüğiyle ruhumu dinlendiriyordumki mesajını gördüm senin bu ezberden yazıların hafiften konsantremi bozdu fakat yine öfkelenmedim benim kullandığım terminolojide demekle nedemek istediğini pek anlamasamda ama demokrat bir düşünce yapım oldugunu söyleyebilirim ayrıca daha önce gönderdiğim "Dinin Afyon Yüzü /İhsan Eliaçık Hocanın yazısını okumadan veya anlamadan ezber sözlğünden atıp tutman beni senin tarzının ne oldugu konusunda fikir sahibi yaptı oradaki yazı başlığına bile iyi bakmamıssın ki senden yazını bütününe bakmanı bekliyelim

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
o yazıyı kullanman kabul etmendir
eğer gerçekten islamla müslüman türk alemiyle bir problemin yoksa yabancı ideolojileri düstur edinmemişsen
çok seviniriz
tüm yazdıklarımızıda geri alırız
ağabeyin bilgiç değildir müslüman türk davasını her platforma taşıyıp savunandır buda yok olmamak için yapmak zorunda olduğumuz şeydir
dünyaya baktığımızda gerçek ehli, sünnet yaşayan müslüman topluluklar zulüm altındadır ülkemiz dahil bu müslüman,türk olursa özellikle moskof çin ve bazı arap ülkeleri gerek osmanlıya gerek tarihteki bileğini bükemediği boylara karşı nefret ve kinlerini kusmaları için hedef tahtası oluyor
özellikle siz gençler bu davayı öksüz bırakmayın
selam ve dua ile

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
"o yazıyı kullanman kabul etmendir" bu nasıl bir zihniyettir bir yazı okunmadan yazının başlığına itafen nasıl böle bir yargıya varılabilinir..Bu mudur sahip çıkılması ve öksüz bırakılması gereken davanın düşünece tarzı klasik örneği vermem gerekirse" içkiliyken namaz kılmayın" kelimesinin içkili bölümünü anlamayan adamın lafı edene " namaz kılmayın dedi münafık kafir" olarak yorumlaması gibi bir durum......

"....türk olursa özellikle moskof çin ve bazı arap ülkeleri gerek osmanlıya gerek tarihteki bileğini bükemediği boylara karşı nefret ve kinlerini kusmaları için hedef tahtası oluyor" bu kelimlerin konuyla ne alakası vardır önce türk ve islam düşmanı bir laf eden varmışta bunları savunmaya geçilmiş havası yaratıyorsun bu konunun açılmasındaki konu zaten ırkçılık karşıtı olması butun bunlara ragmen hala tam karşıtıymış gibi konuşulması samimi bir davranış değil ama raiting artıtırır bu da forumumuz için iyi birşey :)

Allah aşkı dünyamıza barış getirsin

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tugba galeri kardeşim
o zaman ırkçılıkla kavmini sevmeyi ayıralım
ırkçı olan da kriter sadece aynı ırkdan gelmedir germen vizigot jüt slav gibi
bizde kriter önce müslüman sonra türk ki buradaki kavram kendini türk kabul edenler aynı kaderi paylaştıklarımız
tartışmaya açtığın yazı insanları globalleşmeye çağırıyor bu kapitalist ülkelerin faşizmle yutamadığı toplumları bu şekilde uyutup parçalama metodudur
sen öyle değilim diyorsan hüsnüzan ederim lafımı seve seve geri alırım
siz gençler agah olun gerçekçi olun dünya üzerindeki zülüm gören kardeşlerinizin davalarını her platformda gündeme getirin
birde örnek aldıklarımıza bakalım
abd melez olmasına rağmen aşırı milliyetçiler ve siyahlara karşı acımasızlar
avrupa herkez kendi kavmini savunur savaşları asırlarca sürmüş
arablar kimseyi beğenmez yapancıya böcek muamelesi yaparlar
her yerde aynı

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Tabiki herkez milliyetini ve dinini sevecektir buna kimse itiraz etmez sanırım ama illede senn gbi kriterli olması gerekiyorsa benim ilk kriterim önce insanlık değeridir değerlendirme ölçütünün ilk sırası bütün insanları kapsamalıdır dil,din,ırk,cinsiyet önceliği bundan sonra dileyen kullanır.....

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tabiki herkez milliyetini ve dinini sevecektir buna kimse itiraz etmez sanırım ama illede senn gbi kriterli olması gerekiyorsa benim ilk kriterim önce insanlık değeridir değerlendirme ölçütünün ilk sırası bütün insanları kapsamalıdır dil,din,ırk,cinsiyet önceliği bundan sonra dileyen kullanır.....
canım kardeşim
pes
sözlerimi geri aldım
sende kriterlerini aşağıdaki gibi sırala özveride bulun
1-sincan uygur özerk bölgesi stadlara doldurulup katledilen kadınları kısırlaştırılan her türlü iğrenç çinli işkencesine maruz kalan uygurlu kardeşlerimiz
2-filistinde yahudi zulmü altında inleyen filistinli kardeşlerimiz
yaşasın hamas yaşasın haniyye yaşasın filistin mücadelemiz
3-çeçenistanda yüzyilı aşkın do..z rusların zulmü altında inleyen katledilen çeçen kardeşlerimiz
yaşasın çeçenya abhazya