Siyasi Konular Yasaklansın Mı?

Siyasi Konular Yasaklansın Mı?

• Evet Yasaklansın

Kullanılan: 111 64.2%
  • Hayır Yasaklanmasın

Kullanılan: 62 35.8%

• Kullanılan toplam oy
    173
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
SDN' nin böyle bir anket açması ve saygılı, seviyeli, yenilikçi, ülkesindeki olayları yakından takip eden, ne dediğini bilen üyelerinin olduğunu düşünüdüğüm bir forumda siyasetin engellenmesi için yapılan bu yorumlar ve açılan bu anket sonucunda baya bi fikrim değişti...

cocaine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SDN' nin böyle bir anket açması ve saygılı, seviyeli, yenilikçi, ülkesindeki olayları yakından takip eden, ne dediğini bilen üyelerinin olduğunu düşünüdüğüm bir forumda siyasetin engellenmesi için yapılan bu yorumlar ve açılan bu anket sonucunda baya bi fikrim değişti...

kesinlikle hocam ama totalde kapansın diyenlerin sayılarının fazla olması üzücü bence...

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bu tür açılan konulara ilginin nekadar büyük olduğunun herkes farkında

bu konular legal iken yazılan yorumlarda seviyesiz olan arkadaşları zaten siteden uzaklaştırarak cezası kesilmiş oluyo

şimdi kapatılırsa bu konular, seviyeli tartışmasını ve fikir paylaşımını yapan arkadaşlarda cezalandırılmış olacak

yasaklanması gereken bişey varsa oda yasağın kendisidir

çok ciddi tartışmalar hatta hakarete varan yorumlar oldu ve bu arkadaşlar artık burada değil ben birçoğunu hatırlıyorum

SDN nin yapmaya çalıştığı bu angaryadan kurtulmakmı onu merak ediyorum

rahatsızlık duyan arkadaşların kendilerini savunacak hiçbir gerekçeleri yok;girmezsin olur biter,yada sadece konuya girer sayfayı kaydırmadan haberi okur,yorumlara bakmadan çıkarsın bu kadar basit

küfürden nefret ederim ama futbolu severim;sırf küfür duymamak için stada gitmem bu kadar basit.Sonucu öyle yada böyle öğrenirim zaten

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
İtiraf..

Ankette evet yasaklansın diye oy kullandım.Ancak hayır diyen arkadaşların çok daha makul gerekçelerinin olduğunu gördüm.

Sanırım kırıcı tartışmaların etkisiyle evet yasaklansın dedim.

görüş belirtenlere teşekkür ediyorm

Şimdi SDN ye iki arkadaşı davet edip ''hayır'' diye oy kullanmalarını rica edeceğim.

:)Bu arkadaşlar zaten üye yanlış anlaşılmasın.

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
İtiraf..

Ankette evet yasaklansın diye oy kullandım.Ancak hayır diyen arkadaşların çok daha makul gerekçelerinin olduğunu gördüm.

Sanırım kırıcı tartışmaların etkisiyle evet yasaklansın dedim.

görüş belirtenlere teşekkür ediyorm

Şimdi SDN ye iki arkadaşı davet edip ''hayır'' diye oy kullanmalarını rica edeceğim.

:)Bu arkadaşlar zaten üye yanlış anlaşılmasın.

takdir edilecek bi davranış tebrikler ve teşekkürler

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
eğer o yemeğin lezzeti lokantanın adına leke düşürecek kadar kötüleşirse yine de o lokanta o yemeği yapar mı? o lokantanın bir prensibi yok mu? o lokantanın bi imaj edinme ve bu imajı koruma amacı yok mu?

Benim verdiğim örnekle senin sorduğun sorular farklı. Farklılık şuradan kaynaklanıyor: Ben "lokanta sahibinin" kötü yemek yapmasından bahsetmiyorum. Ben "müşterilerin" yemek istemedikleri diğer yemeklerin
yapılmaması için lokanta sahibine telkinde bulunulmasını ve tekininde görünürde lokanta sahibi tarafından kabul görmesinin anlamsızlığı üzerinde duruyorum. Yani sorun lokanta sahibinin yaptığı yemekler değil, burada gelip yemek yiyen müşteriler.

Lokanta sahibi her damak tadına uygun yemek yapmalı. Çeşitlilik ona zarar değil kar getirecektir.

Yine gözden kaçan bir başka nokta ankete katılımın çok çok az olmasıyla ilgili.. Ben bu mesajı yazdığımda katılımcı sayısı 166 olarak görünüyordu. Bunun “105 evet”diyenler diğer “61'ride hayır” diyenler. SDN’in üye sayısı 80.000 civarında olduğu düşünülürse katılımcı sayısının ne kadar “cılız” kaldığını rahatlıkla fark edebiliriz. Buda aslında Siyaset'in bu forumda konuşulmasından rahatsızlık duyanların tahmin edilenden çok daha az oluğunu gösteren istatistiksel bir rakam. Öyle ya eğer kişiler rahatsızsa bu forumda siyaset konuşulmasından, bu durumda bu fırsatı çok iyi değerlendirip, SDN’de siyaset yasaklanması için"evet"diyebilmek için bir birleriyle yarışmaları gerekecekti. Ama mevcut tablo kimsenin umursamadığını gösteriyor.

Sanırım gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz; zannettiğinizin aksine forumda siyaset konuşulmasından rahatsız olanların sayısı çok az. Ve onlar bizim yemek istediğimiz yemekten zevk almıyorsa, bizim yerken lezzet aldığımız bu yemekleri yerken onlara düşen bize saygı göstermeleridir.Ayrıca yemeğimiz hiçte kokuşmuş yada lokanta sahibinin itibarını zedeleyecek cinsten değildir.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

Yine gözden kaçan bir başka nokta ankete katılımın çok çok az olmasıyla ilgili.. Ben bu mesajı yazdığımda katılımcı sayısı 166 olarak görünüyordu. Bunun “105 evet”diyenler diğer “61'ride hayır” diyenler. SDN’in üye sayısı 80.000 civarında olduğu düşünülürse katılımcı sayısının ne kadar “cılız” kaldığını rahatlıkla fark edebiliriz.
.

Bu , teoride doğru ancak pratikte yanlış bir bilgidir.

Nerede o 80bin üye..Hangi ankette rastladın 200 üzeri katılıma...?

80bin bir balon rakamdır.Tamam o kadar üye var ama kaçı terk-i SDN eylemiş?

Neredeyse hepsi.

SDN etkin üye sayısı yaklaşık 1000(en iyi ihtimalle)dir

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Senin dediklerini doğru kabul etsek bile sevgili ZorhaK yine katılımcı sayısı az olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. verdiğin rakamı baz aldığımızda katılım %10 civarında kalmakta.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Verdiğim rakama ben inanmakta zorlanıyorum:)

Ayıp olmasın diye 1000 yazdım.:)

Hediye dağıtılan konular hariç 500 ü geçen anket görmedim:)

şimdi yüzde 20 oldu:P

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Siyaset yüzyüze yapılmalı...
Uzaktan uzağa siyaset yapılamaz...
Zorda kalan;sıkışan hemen hakaret,küfür ve diğer hoş karşılanmayacak yollara baş vuruyor..
Sebebi internetten istediği gibi yazabilmesidir...
Yüzyüze olsaydık o kişiler hakaret yada küfür edecek cesareti asla kendilerinde bulamazlardı...
O yüzden uzak durmak en iyisi olacaktır...

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Gelişmiş ülkelerde gündem: küresel sorunlar ve sosyal hayattır. Bizde ise tek gündem siyasettir.

Ülkemizde birtakım haklar sağlandıktan sonra, siyaseti unutup ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışsaydık ülkemiz şuan iyi bir konumda olurdu. Artık aşırı milliyetçiliği, aşırı dinciliği ortadan kaldırmanında vakti geldi.

Evet !

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hayır sandıkta oy verirken yapacağız..:)

sen bir sınava girmeden hemen önce mi çalışıyorsun yoksa, bir ömrün birikimi mi gerkeiyor.. Seçimde bir sınavdır, yöntmeye aday kişilerin belişrlendiği bir sınav, sen vatandaş olarak bu sınava çalışmazsan nasıl kazanmak isteyebilirsin ki ?

sen susutukça, ben susutukça, biz sustukça nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..
("Nazım hikmeti - Kerem gibi" şiirinden biraz değiştirdim ama güzel oldu :D)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
PRoMeTuS konu dışında verilen önekler seni haklı gösterebilir ama aynı konuda verilecek farklı örnekler d e bulunaiblir.

Bu gibi örneklemeler anlatıma güç katar ancak konunun dışına çıkar(çoğu zaman)

Sen sınava çalışırken başkalarına nasıl çalıştığını anlatmak mı istiyorsun:)

Sınavına sessizce çalış sınav(seçim)vakti gelince git cevabını ver.

e-k@til

Asistan
Reaksiyon puanı
2
evet yasaklansın. çoktan yapılması gerek bir şeydi bu.

tutku44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
siyaseti bilende bilmeyende konuştuğu için yasaklansın yani evet,evet,evet,evet

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı Tatiller Arkadaşlar;

Oy veren veremeyen herkese teşekkür ediyoruz.
Yöneticilerimiz de sizler gibi düşündüğü için siyasi konular bundan böyle ikinci bir ankete kadar yasaklanmıştır.

Gereği yapılmaya başlanılmıştır.

Saygılarımla

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Çok sevindim.Siyaseti tezahürat yapar gibi tartışanlar olduğu için sevindim.

Konuşmayı ve eleştirmeyi bilen saygılı arkadaşlarla siyaset konuşamayacağımız için ise üzüldüm.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Çok sevindim.Siyaseti tezahürat yapar gibi tartışanlar olduğu için sevindim.

Konuşmayı ve eleştirmeyi bilen saygılı arkadaşlarla siyaset konuşamayacağımız için ise üzüldüm.

Katılıyorum Aslında üzüldüm Saygılı bir şekilde tartışmak varken bazı arkadaşlar yüzünden Siyaset görmekten sıkılmıştım özellikle bazı üyeler avatarlarında bile siyaset'i alet etmişleri bence bu üyeler uzaklatırılıp daha saygılı bir ortam oluşturulmalıdır. Bakalım o bazı üyeler siyasetsiz ne yapıcak Nasıl ortalığı karıştırmayı çalışıcak.

Yeni karar Sdn Forumuna hayırlı olsun.

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yasaklansın siyaset olduğu zaman çok tartışma vs yaşanıyor Türk'ün kanında var işte tartışma :P

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Siyaset konuşmayı seven ve gerekliliğine inanan biri olarak üzüldüm. Verdiğin “lokanta örneği” üzerinde konuşursak, istediğimiz yemeği burada bulamadığımız için, eğer canımız “bu yemeği” yemek isterse başka lokantalar bu ihtiyacımızı giderecek. Ve tabii ki onlar parayı kazanacak...

Hayırlı olsun...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
hayırlı olsun :)
yalnız şimdi şöyle bir durum oldu.. hangi konu siyasi meselesi..
atıyorum , gündemle ilgili bir karikatürde siyaset konusumu sayılacak?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu konuda yetkili arkadaşa mesaj attım durum hakkında bilgi verilecek dedi.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
hayırlı olsun :)
yalnız şimdi şöyle bir durum oldu.. hangi konu siyasi meselesi..
atıyorum , gündemle ilgili bir karikatürde siyaset konusumu sayılacak?
Ben başladım kilitlemeye. :)

Hayırlı olsun bu karar herkese. :)

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Siyaset konuşmayı seven ve gerekliliğine inanan biri olarak üzüldüm. Verdiğin “lokanta örneği” üzerinde konuşursak, istediğimiz yemeği burada bulamadığımız için, eğer canımız “bu yemeği” yemek isterse başka lokantalar bu ihtiyacımızı giderecek. Ve tabii ki onlar parayı kazanacak...

Hayırlı olsun...
daha iyi bir lokanta bulursan bu sitede tanıtımını yapabilir misin? ben o yemeği düzgün sunan hiçbir lokantaya rastlamadım çünkü.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bence siyasi konuları sadece editörler açabilme böyle olursa daha iyi olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...