Siyaset ile Ailemdeki Anlaşmazlık

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Katılım
11 Haziran 2019
Mesajlar
1,872
Reaksiyon puanı
2,124
Puanları
358
Konum
Araluen
Bu nasıl bir cevap? Ben de AKP'li değilim ama AKP'li olanlara bu şekilde bir ifade kullanamazsın.

ne CHP'li olanlara ne MHP'li olanlara "akılsız" denmesini kabul etmem mümkün değil.
Akp'li oldukları için değil kendi evlatlarına vatan haini dedikleri için o yorumu yaptı. Ben öyle anladım.
 

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
3,515
Reaksiyon puanı
1,973
Puanları
358
En küçük topluluk aile olduğununa göre ve hepsi aynı görüşte olursa sorun vardır mutlaka. Birilerinin eleştirel gözle olaylara ve kararlara bakması aman o bizden boşver demeden muhalefet etmelidir. Tabi körü körüne değil :) bu şekilde daha iyiye ulaşabiliriz.
 

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,239
Reaksiyon puanı
15,170
Puanları
2,958
Yaş
22
@RubYY brocum bir akpliyi düşünmeye sevk etmek için ne kadar konuşursan konuş anlamak istemezler.
Onlara göre onlar müslüman, onlar doğru yolda, onlar biliyor, geri kalanlar terörist, vatansız...

Gerçeği anlamaları için ya kıyamet kopacak ya da akp yoluyla başlarına bir şey gelecek. Bu kadar bağlıdırlar.
Bu yüzden onlar sana ne diyorsa "ben de sizin için aynısını düşünüyorum." De ve tartışmaya girme. :)
 

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Katılım
18 Aralık 2013
Mesajlar
3,145
Reaksiyon puanı
2,415
Puanları
358
Aslında siyaset yalan üzerine kurulu.
Siyasiler gücü elinde tutmak için algı yapmak sureti ile tabanı kendilerine bağlı tutmaya ve rakip siyasileri yıpratmaya çalışıyorlar.
Birisi kötü şeyleri iyi göstermeye çalışırken birisi iyi şeyleri kötü göstermeye çalışıyor.

Örneğin;
Daha düne kadar Davutoğlu ve Babacan hükümet tarafındaydı. Hükümet yanlısı medya övüyor ve açıklamalarını haber yapıyordu. Muhalif medya ise onları yeriyordu ve açıklamalarını dile bile getirmiyordu. Bugün tam tersi duruma geldi.

Hükümete yakın medya rakip olduğundan İYİ Partiyi yıpratmak için Meral Akşener için FETÖ'cü haberleri yaptı.

Hükümet daha düne kadar Erbakan ile anlaşmazlık içindeydi. Vefat edince olumlu şeyler konuşulmaya başladı.

Aynı şekilde Musin Yazıcıoğlu ile de rakipti. Ama vefatından sonra övülmeye başlandı.

Muhaliften CHP de şöyle yapıyor: Hükümetin yapmaya çalıştığı ya da yaptığı çoğu şeye karşı çıkmak ile amaçladığı şu bence: eğer hükümetin yaptığı işten iyi bir şey olursa muhalefet ettiğimiz unutulur ama kötü bir sonuç çıkarsa biz demiştik, deriz. Yani her türlü avantajlı bir siyaset mantığı. Hem tabanı bağlı tutuyor. Hem de sonuçtan mutsuz olanların desteğini alıyor.

Bir de şöyle bir durum var. Muhalif medyada bir haber yapılıyor ve ertesi gün devlet veya hükümet yetkilileri onu yalanlıyor. Her yalanlamaya da inanmamak lazım. İddia ile yalanlamayı kıyaslamak lazım. Yalanlarken alakasız bir algı yapıp tam olarak iddiayı yalanlamayıp yuvarlak yalanlamalar yapabiliyorlar. Bunu da iyi analiz etmek lazım. Her yalanlama aslında iddiayı gerçekten yalanlamıyor.

MHP daha düne kadar hükümet ile kavgalıydı. Şimdi ittifaklar mesela.

Siyasilerin ittifakları bile karşılıklı çıkar ilişkisi üzerine kurulu.
Hükümet seçimden önce Öcalan'ın mesajını paylaşmıştı, HDP'liler CHP'ye oy vermesin diye. Ama CHP ile HDP de ittifak yaptı. Bu da bir gerçek. İkisi de birbirine PKK'lı gibi muamele yapıyor.
HDP'ye karşı en omurgalı partinin MHP olduğu da ortada.

CHP ile Saadet Partisi ittifak yaptı. Tam ters ideoloji aslında. Ama karşılıklı çıkar üzerine kurulu. Demek ki Saadet Partisi için de bu daha avantajlı.

Mesela FETÖ 31 Mart 2014 seçimlerinde hükümete karşı kim güçlü ise onu destekledi. Bazı yerlerde CHP, bazı yerlerde HDP gibi. Onların amacı da mevcut hükümetten başkasının gelmesiydi. Yani bu iş CHP'nin FETÖ'cü olduğu göstermez tabi.

Hükümet yetkilileri daha 17 Aralık'a kadar FETÖ'yü övüyordu. Niye? Çok sevdiği için değil. Desteğini almak için. Çıkar meselesi.
Ama bugün AK Parti de CHP de birbirine FETÖ'cü diye itham ediyor. Ama CHP/DSP'nin "biz yıllardır FETÖ'ye karşıyız" söylemi de doğru sayılmaz. Aslında dine bakış açısından bahsediyorum. Cemaatlerden bahsetmiyorum. Mesela başörtüsü sorunu gibi. Bu ve bunun gibi şeyleri bile sorun yapanların FETÖ'ye de karşı olması normal zaten.
Hükümet de bu sorunları parça parça çözmek sureti ile kendisine stratejik avantaj sağlıyor. Tek seferde ve alakasız bir zamanda çözmüyor. Stratejik bir zamanlama kullanıyor. Çünkü bu sorunlar halk için önemli. Bu sayede desteğini artırıyor ya da devam ettiriyor.

Yıllardır CHP seçimlerde hile olduğunu iddia ediyordu. Hükümet de tam tersini. CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazandı. Geçmişte hile var diyenler, hile yok demeye başladı. Geçmişte hile yok diyenler oylar çalındı demeye başladı. Her ikisi de çok komik.

Fanatik olarak bir parti tutulmasına karşıyım. Tüm siyasiler strateji olarak algı yapıyor. Ama bu algıya düşmemek için biraz medya okuryazarı olmak lazım. Tek bir tarafın medyasını takip etmek bu algıyı kabul etmek anlamına gelir. Bundle, Nabız vs. uygulamalar ile farklı medyaları takip etmek gerektiğini düşünüyorum.

Kendi adıma dinimi seven birisi olarak beni dışlamayan ve ötekileştirmeyenler arasından bir tercih yapmak durumundayım. Yoksa al birini vur ötekine.
 
Üst