SİYAH EKRAN VE FARE İMLECİ SORUNU

Utku3475

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim bilgisayarım toshiba , işletim sistemi windows 8.1 pro 64 bit.
En son bilgisayara avast yükledim sonra kapadım bir gün sonra açtım sorunsuz açıldı sonra kapattım,aradan bir gün geçti tekrar açınca normal açılıyor windows ekranından sonra kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılacak diyor sonra yeniden başlatılırken ekran siyah oluyor ve fare imleci gözüküyor ve başlarken windows penceresinin altında otomatik onarıma hazırlanıyor yazıyor.

-Güvenli mod da başlatamıyorum,
-ctrl+alt+delete çalışmıyor,
-sadece bıos ayarları açılıyor
-bilgisayarı açıp kapayınca (3-4 kere ) güvenli mod geliyomuş denedim olmuyor,

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
USB aygıta live işletim sistemi yazdır ve biostan USB aygıtı boot et. Yedeklerini harici aygıta al ve temiz format at. Yada bilgisayarın harddiskini çıkarabilip başka bir aygıta harici olarak bağlayabiliyorsan yedeklerini öyle de alabilirsin. Temiz format atmak en sonuç verici çözüm. Zaten güvenli modda da açılmıyorsa hiç uğraşma. Çözüm yolları var fakat pek sonuç verici değil.

Utku3475

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
USB aygıta live işletim sistemi yazdır ve biostan USB aygıtı boot et. Yedeklerini harici aygıta al ve temiz format at. Yada bilgisayarın harddiskini çıkarabilip başka bir aygıta harici olarak bağlayabiliyorsan yedeklerini öyle de alabilirsin. Temiz format atmak en sonuç verici çözüm. Zaten güvenli modda da açılmıyorsa hiç uğraşma. Çözüm yolları var fakat pek sonuç verici değil.
Hocam benim şimdi şeyde açıldı otomatik onarım varya bir seçenek belirleyin diyo gelişmiş seçenekler felan cmd komutu aç sistem geri yükle gibi seçenekler olan yer açıldı ordan ne yapsam düzelir . Gelişmiş seçeneklerden başlangıç ayarlarına giriyorum güvenli moda gircem yeniden başlatılıyor güvenli moda girerken G/Ç aygıtı bozukmu ne hata verdi

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hocam benim şimdi şeyde açıldı otomatik onarım varya bir seçenek belirleyin diyo gelişmiş seçenekler felan cmd komutu aç sistem geri yükle gibi seçenekler olan yer açıldı ordan ne yapsam düzelir . Gelişmiş seçeneklerden başlangıç ayarlarına giriyorum güvenli moda gircem yeniden başlatılıyor güvenli moda girerken G/Ç aygıtı bozukmu ne hata verdi
Yüksek ihtimalle sabit diskin arızalı. Nadirende olsa bu hatayı ramden veriyor.

Utku3475

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yüksek ihtimalle sabit diskin arızalı. Nadirende olsa bu hatayı ramden veriyor.
Hocam ben o dediğiniz live işletim sistemini ıso olarak usb ye attım bılgısayara taktım ve boot menuden usb yi seçi entere bastım yazılar çıktı bi değişiklik olmadı

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hocam ben o dediğiniz live işletim sistemini ıso olarak usb ye attım bılgısayara taktım ve boot menuden usb yi seçi entere bastım yazılar çıktı bi değişiklik olmadı
Siz usb den boot edememişsinizdir. Foto atarsanız yardımcı olurum.

Utku3475

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gönderiyorum

Son düzenleme:

Utku3475

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
image.jpg
image.jpg

Utku3475

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
image.jpeg
Başta ben bu birinci fotodaki seçeneklerden seçmiştim şimdide hep başlarken bilgisayar bu ikinci fotodaki sorun çıkıyo
image.jpeg

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Boot menudesin entere bas live Windows açılmıyor mu ? Açılmıyorsa o disk gitmiştir.

Utku3475

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Boot menudesin entere bas live Windows açılmıyor mu ? Açılmıyorsa o disk gitmiştir.
Abim o resimdeki hatayı nasıl gidercem onu bi söylesen zaten tek engel o iki gündür ugraşıyorum bi yapamadım ama senin sayende geldim bu kadar tek engel o hata . Bide o hatadan sonra f8 e basıyom seçenekler geliyo seçeneklerdede işletim sisteminde dönmek için entera bas yazıyo enter a basıyorum devam ediyo bilgisayar ve kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlayacak diyo