Siyah ekran sorunu Lenovo g580

cypber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba
ben son 15 gündür bu siyah ekran sorununu yaşıyor ve aralıksız bir çare arıyorum.Laptop power tuşundan sonra sadece siyah ekran gösteriyor ve ne biosa,ne güvenlik moduna bile ulaşamıyorum.Ayrıca açılıştaki lenovo yazısı dahil görünmüyor.Mouse imlecide yok.İnternette söylenen herşeyi denedim ama olmadı.
kısacası şunlar denediklerim:
-tüm bağlantıları pili dahil çıkarıp power tuşuna 30 saniye kadar basmak
-cmd için verilen komutları yazmak
-ekran kartı driverlarını kaldırmak
-sıfırlama,temiz kurulu veya kurtarma denemek..
Sıfırlama,temiz kurulum veya kurtarma denediğimde bir noktaya geldikten sonra restart yapması gerektiğinden,başa döndüğünde tekrar siyah ekranda kalıyor ve başarısız oluyor.Donanımsal olarak bir sıkıntı görünmüyor laptopta.Bu şekilde yaşamış ve yapmayı başarmış olanınız varsa lütfen yardım etsin.Gerçekten laptop çok önemli şu sıralar ve yardım edene aylarca dua ederim.(işletim sistemi:windows 8)

teşekkür ederim.

sagme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Power tuşuna bastıktan sonra sadece siyah ekran görüyorsan bios vs ulaşamıyorsan donanım sorunu olmadığını nasıl anladın? Arkadaşım siyah ekran sorununda ram de sorun yaşamıştı.

GORT

Asistan
Reaksiyon puanı
4
statik elektrik sorunu olabilir batarya ve şarj takılı olmadan power düğmesine 30sn kadar bas sonra şarjla açmayı dene... normal açılırsa batarya ile dene...

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
merhaba
ben son 15 gündür bu siyah ekran sorununu yaşıyor ve aralıksız bir çare arıyorum.Laptop power tuşundan sonra sadece siyah ekran gösteriyor ve ne biosa,ne güvenlik moduna bile ulaşamıyorum.Ayrıca açılıştaki lenovo yazısı dahil görünmüyor.Mouse imlecide yok.İnternette söylenen herşeyi denedim ama olmadı.
kısacası şunlar denediklerim:
-tüm bağlantıları pili dahil çıkarıp power tuşuna 30 saniye kadar basmak
-cmd için verilen komutları yazmak
-ekran kartı driverlarını kaldırmak
-sıfırlama,temiz kurulu veya kurtarma denemek..
Sıfırlama,temiz kurulum veya kurtarma denediğimde bir noktaya geldikten sonra restart yapması gerektiğinden,başa döndüğünde tekrar siyah ekranda kalıyor ve başarısız oluyor.Donanımsal olarak bir sıkıntı görünmüyor laptopta.Bu şekilde yaşamış ve yapmayı başarmış olanınız varsa lütfen yardım etsin.Gerçekten laptop çok önemli şu sıralar ve yardım edene aylarca dua ederim.(işletim sistemi:windows 8)

teşekkür ederim.
sorun donanımsal görünüyor chiplerde arızalanma var garantisi varsa garantiye gönder dışarda yaptırmaya kalkarsan maliyetli oluyor.Bu arada bu chip arızaları yaygın oluyor.

cypber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun donanımsal görünüyor chiplerde arızalanma var garantisi varsa garantiye gönder dışarda yaptırmaya kalkarsan maliyetli oluyor.Bu arada bu chip arızaları yaygın oluyor.
şöyle bişey oldu,laptopu ters tutup açınca sorunsuz açılıyor ama normal şekilde masaya koyunca bu sorun oluyor.Anakart falan olabilirmi bu problemin kaynağı?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
şöyle bişey oldu,laptopu ters tutup açınca sorunsuz açılıyor ama normal şekilde masaya koyunca bu sorun oluyor.Anakart falan olabilirmi bu problemin kaynağı?
İlginç bir sorun hiç karşılaşmadım açıkcası.