Sivrisenekler Neden Var

Bu konuyu okuyanlar

Nixc0r

Forumgezer
Emektar
Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
5,970
Çözümler
12
Reaksiyon puanı
15,427
Puanları
113
Yaş
18
evet bana bunu açılakayabilcek biri varmı veya sinekleri öldürürken üzülüyormusunuz ?
 

utkuversus

Mizuru
Emektar
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,627
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,139
Puanları
113
Yaş
20
Allah yarattığı için varlar. Dünyada illahaki bir dengeyi koruyorlar. Tıpkı arılar gibi.
Her canlı savaşır, birbirlerini yok eder. Aslanlar yemek için ceylan öldürür gibi düşün. Biz de bize saldırdıkları için sivrisinekleri öldürüyoruz. Sivrisineklerin soktuğu bazı insanların da ölebildiğini unutmamak lazım.
 

Toprak Kokusu

⛓️
Katılım
8 Ağustos 2019
Mesajlar
2,055
Reaksiyon puanı
6,033
Puanları
113
Yaş
20
bunu açılakayabilcek biri var mı?
Vardır bunda bir hikmet, Allah (c.c.) Kuranda " Semayı, yeri ve o ikisinin arasında olanları boş yere yaratmadık" buyurmuşsa mutlaka ve mutlaka vardır bir hikmeti ? biz bilmiyor olabiliriz o derin hikmetleri ??

sinekleri öldürürken üzülüyormusunuz
Uzun süredir karşılaşmiyoruz onlarla ama bazen üzülüyorum onlar için ?
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
Sivrisineklerin Faydaları Sivrisineklerin en büyük faydasını larvaları sağlar. Sadece suda yaşayan larvalar, suyun içindeki tek hücreli algleri filtreleyerek beslenirler. Alglerle beslenen çoğu balık bu algleri filtreleyemez; onun yerine bu işi larvalar gerçekleştirir. Böylece su içindeki ekosistemin devamlılığı sağlanır. Ayrıca algler filtrelendiği için sularda aşırı yosun oluşumu görülmez. Sivrisinekler çok hızlı çoğaldıkları ve dünyanın her yerinde yaşayabildikleri için birçok örümcek, yarasa ve kuş türünün ana besin kaynağıdır; üstelik yüksek miktarda protein içerirler. Görüldüğü gibi larvalar algleri dönüştürür, balıklar larvalarla beslenir, insanlar balıkları pişirir, yetişkin sivrisinekler insanların kanını emer... Bu döngüden bir elemanı çıkartırsak ne yazık ki tüm ekosistemin dengesini bozmuş oluruz. O yüzden sivrisinekler doğa için gereklidir. şeklinde bir bilgiye ulaştım buda burada dursun.

Öldürürken üzülmüyorum çünkü bize zarar veriyor.
 

TheTruthHurts

Müdavim
Katılım
5 Kasım 2018
Mesajlar
4,312
Reaksiyon puanı
3,139
Puanları
113
Ara sıra “sivrisineklerin nesli tükense onun yerine hangi canlı geçer” diye düşünüyordum. Hala da meraklıyım doğrusu.

Öldürürken zerre üzülmüyorum. Hatta güzel bir şekilde yakalarsam moralim yükseliyor.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,324
Puanları
113
Bu hayatta sebepsiz yaratılan hiçbir şey yoktur. Mesela Eşek arısını merak eder insan, ne işe yarar diye. Halbuki, Eşek arıları olmasaydı dünyayı Çekirge sürüleri kaplar, tarlalarda yiyecek tek bir başak bile kalmamış olurdu. Keza kurbağalar da aynı işi görürler. Yılanı biz zararlı bir hayvan olarak bilir ve merak ederiz, niye yaratıldı diye. Halbuki yılanın zehri öldürücü olduğu gibi bugün kullandığımız onlarca ilacın hammadesi de yılan zehridir. Yılanın zehri, gömleği ve daha bilemediğim birçok özelliği ile tıpta, insan sağlığında çok önemli bir yere sahip olduğu bilinen gerçeklerdendir. Keza Akrep de öyle. Mesela akrep zehri o kadar önemli ki yurt dışına çıkan biri bir şişe içine akrep koyup götürmeye kalksa yakalandığında hapse atılır.

Velhasıl herbir canlı -belki bizim bilemeyeceğimiz- mutlak bir nedenle yaratılmıştır her biri aynı zamanda bir zincirin halkaları gibidir. Kitabımız Kur'an hayvanlarla ilgili onlarca ayetle bu hakikati bize anlatır.

“Hayvanları da O yarattı. Onlarda sizin için ısıtıcı (şeyler) ve birçok faydalar vardır. Onlardan bir kısmını da yersiniz. Sizin için onlarda ayrıca akşamleyin getirirken, sabahleyin salıverirken, bir güzellik (bir zevk) vardır. Bu hayvanlar sizin ağırlıklarınızı, ancak, canlara eziyet ederek varabileceğiniz bir memlekete taşırlar. Şüphesiz Rabbiniz çok şefkatli, pek merhametlidir. Atları, katırları ve eşekleri binmeniz ve süslenmeniz için (yarattı). Allah şu anda bilemeyeceğiniz daha nice (nakil vasıtaları) yaratır.” (Nahl, 16/5-8)
 
Üst